Turbox ATM900068 sistem alınır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden alınmaz bence içinde i7 işlemci var alınır ama sizin kararınıza saygı duyarım neden alınmaz acaba?
i7 işlemci olması o işlemcinin çok güçlü olduğu anlamına gelmez. Kullandıkları işlemci 1. nesil çöp bir işlemci. Sakın i7 var güçlüdür diye bir yanılgıya kapılmayın. 8 GB RAM i7 İşlemci 4 GB Ekran kartı gibi başlıklarla insanları kandırıyorlar sakın almayın. Bütçenizi belirtin çok daha iyi bir sistem toplanabilir.
 
Tamam arkadaşlar yardımınız için çok teşekkür ederim neden troll dediğinizi anlamadım fakat GameGaraj sistemini alacağım. Birdahada benimle dalga geçmeyin sistem bilmiyorum diye ben mi suçlu oluyorum? Tamam dediğim kelimeler için özür dilerim. Bir hatam vardı düzelttim.
 
Üslubum gereği ciddi olup olmadığını fazla sorgulamadan cevap veririm. Sayfalarca mesaj dönmesine rağmen troll değilim diyorsa üstelemeye gerek yok.

Eğer insanların Turbox veya İzoly markasını (ne marka ama ha) böyle yerden yere vurma sebebini merak ediyorsan lütfen üşenmeden oku.

Şimdi canım kardeşim, o bilgisayarda takılı olan işlemci birinci nesil Intel Core i7 işlemci. Bu ne demek biliyor musun? 2009 yılı üçüncü çeyreği (yaz aylarında) piyasaya çıkmış, 11 yılını devirmiş bir işlemci. Benzetmemi yanlış anlama, yaşını bilmiyorum ama senin poponda hala bez bağlıyken bile çıkmış olabilir. Veyahut baban anneni daha yeni görmüş olabilir. Senelerce depolarda yatmış, çürümek üzere olan bir parça. Hala sapasağlam olsa dahi, o günün teknolojisinden ötürü bugünün i3 işlemcisinin yarısı kadar performans vermez. Ciddi söylüyorum.

Ekran kartı yine çok eski. 6 yılı aşkın bir süre önce çıkmış "giriş seviyesi" yani oyun performansına odaklanmayan düşük bir ekran kartı. Değil 4 GB, 32 GB belleği olsa bile beş para etmez. Anca CS:GO gibi bir oyuna düşük ayarlarda yeter. Daha da başka oyun istersen senin yaşın kadar eskileri oynarsın.

RAM belleğinde de kapasite kadar hızı da önemli. Bu makinede günümüzde standart hale gelmiş RAM frekansının yarısı kadar hız var. DDR3 1600 MHz diyor. 2-3 yıl sonra DDR5'e geçilecek ve günümüzde sıfır bilgisayarların çoğunda DDR4 3200 ile 4000 MHz arası hızda RAM kullanılır. Kapasitesine itirazım yok.

Harddisk kapasitesi yüksek ama hızı yine düşük. Ancak bilgisayarın geri kalan parçaları "beni artık gömün" diye bağırdığı için kendisinin kötü olması göze batmaz.

Bundan sonraki kısımları yukarıdaki kadar önemli olmasa da yine kötü yine kötü. Para kazanmak için insanları kazıklamaktan çekinmiyorlar. Işık falan koyup senin gibi kardeşleri kandırıyorlar.

Eğer bilgisayar alacaksan şunu yap:
"5000 TL monitör ve ekipman dahil sistem önerisi" şeklinde başlık aç. Buraya ne kadar bütçen varsa onu yaz. Hadi iyi geceler. Yarın okul yok diye durma bu kadar. Yat uyu hadi.

Bir moderatör de şu konuyu kilitlesin artık. Etliekmek gibi uzadı gitti.
 
Sistem ışıklı olunca daha güzel durduğu için dedim. Bir de Intel işlemcileri çok seviyorum bana bir çok kişi en iyi işlemci i7 veya i9 diyorlar.

Öyle ama son nesilleri öyle. 6.nesil altı iş yapmaz (i9 ise yapar i7 ise eh.)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı