Turbox Izoly Dragos bilgisayar alınır mı?

Katılıyorum. Örneğin i7-970 hala kullanılabilecek bir işlemci bana kalırsa. Tabii güzel bir soğutmanız olması lazım.
i7 990x mesela güzel bir overclock ile rahat günümüzdeki giriş seviyesi işlemcilere kafa tutar. Tabii kaliteli PSU, kasa, soğutucu ve anakart lazım.

990x, 6C/12T'li, Hyper-Threading'li, 12MB cache'li, 6.4 GT/s Bus Speed'li bir canavardır. Aynı zamanda kutusundan çıkan soğutucu mükemmeldi. Rahat günümüzde 10700K'yı soğuturdu.

Fiyatı tuzlu olmasa Aliexpress'de çok mükemmel işlemci.

Turbox termal macun diye 10 kuruşluk şeyler sürüp 50W soğutan soğutucular takıyorlar. Ortaya pek hoş şeyler çıkmıyor. Kullandığın bileşenler kaliteli ise sorun yok.
Tabii sistemim Turbox'a göre hayli kaliteliydi. MSI' ın P55-CD53 anakartı, stok soğutucusu vardı ve iyi sayılabilecek bir termal macun sürülüydü. 1GB Sapphire HD4670 ve 4GB (2x2) Kingston Hyper X RAM ile hiçbir 2005-2010 dönemi oyununda sorun yaşatmıyordu. Yakın zamanda (büyük ihtimalle) PSU problemi yüzünden kullanılamaz oldu. Parçaları hâlâ duruyor gerçi .

Dosya Ekleri

• 20200629_123901.jpg
    117,5 KB · Görüntüleme: 372
Tabi ki ama İ7-4790K hâlâ 600-700₺ den satılmaya çalışılıyor Letgo gibi yerlerde 1000₺.

Bu konuyu günde 1 kere hortlatacağım, çok yararlı bir yazı olmuş.

Şunu soyleyeyim tam okuyamadım ama okuduğum kısma cevap yazmak istedim.
i5 650 neden alınmaz.
1) Gelişim fazla değil (en fazla i7 990X olabilir son alınacak işlemci o da OC ile gunümüz işlemcilerine yetişir bunun için )
2)Alternatifleri daha iyi mesela Xeon E5450 OC ile sizce bu işlemciyi geçemezmi ve Xeon'ların fiyatı daha ucuz.
3) Genel olarak veya kitle olarak saygısızlık yapmak istemiyorum ama bilgisis vatandaşlara i5 i7 diyerek bu işlemcileri veriyorlar ama sonralarında pişmanlıklarını anlıyorlar.
1700 TL'ye 1050 8 GB RAM 500W PSU i5 650 işlemci PC satıyorlar 2000 TL'ye i7 versiyonunu.
Ama bu fiyata 775 pin Xeon daha ucuz gelebiliyor yani fahiş bir piyasaya döndü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…