Turbox KTA320 SSD incelemesi

Ürün görseli​

turbox.png

Kontrolcü​

1616571468357.png

Silicon Motion SM2259XT
Giriş seviye bir kontrolcü, ama SM2258XT olmasından iyidir diyebiliriz.

NAND​

1616571538039.png
(?)
Intel'in 64 katmanlı QLC NAND yongasından 1 adet bulunuyor. QLC NAND ve üstüne tek NAND yongası, felaket.

DRAM​

DRAM bulunmuyor.

Okuma yazma hızları​

520-400 MB/s
Hakkında hiçbir hız testi bulamadım.

IOPS​

Belirtilmemiş.

TBW​

Belirtilmemiş, 2 yıl garanti sunulmuş.

Fiyat​

128 GB: 165₺
240 GB: 260₺
480 GB: 460₺
1 TB: 813₺

Sonuç​

Fiyatı uygun olsa da, daha iyi alternatifleri bulunan kalitesiz bir SSD. Ucuz fiyatlı olmasına rağmen yine de fiyatının hakkını vermiyor. IOPS, TBW gibi çoğu bilgisi de sır gibi saklanmış. 2 yıl garanti de çok az bir süre. Ayrıca SSD tamamen plastik bir kasaya sahip, kalitesizliğini dışından bile anlıyorsunuz. Bu SSD bir de hava akışı iyi olmayan bir kasada cayır cayır yanar diye düşünüyorum. Turbox'ten farklı bir şey de beklemezdim zaten.
SSD hakkında beni şaşırtan nokta SMI SM2258XT yerin 2259XT kullanılmasıydı. Böyle merdiven altı, kalitesiz ürünlerin kontrolcüsü çoğu zaman SM2258XT oluyor bildiğiniz gibi. Neyse, konum bu kadardı, bu konudaki amacım ise hakkında pek bilgi olmayan bu SSD'nin özelliklerini açığa kavuşturmaktı.
Sonuç olarak kesinlikle alınmayacak bir SSD, tavsiye etmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbox and Izoly = çöp dump.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı