Turbox Sistem açılırken ekranın mozaiklenmesi ve görüntünün gitmesi

Oyuncanavarii

Megapat
Daha fazla  
İmzamda sistem özellikleri yazıyor. BIOS'u optimize ayarlara çevir e bastıktan sonra bu problemi sık sık yaşamaya başladım. Windows açılırken oturum açılıyor deyip masaüstüne geçtiği an ekran mozaikleniyor mouse donuyor 2-3 saniye sonra görüntü gidiyor 2-3 saniye sonra yine mozaikli şekilde görüntü geliyor yine gidiyor sonra komple gidiyor ekran. 2-3 kez reset atınca bilgisayar normal çalışıyor oyunlarda vs hiçbir problem olmuyor. Farklı bir ekran kartı satın aldım aynı problem yine oluyor. RAM turbox marka alınalı 2 ay oldu ondan şüphe duyuyorum. BIOS en güncel versiyon. Bu gün işlemcimi değiştirdim 1600 AF'ye geçtim ilk Boot ederken özellikle 4-5 kez arka arkaya mozaiklenme olup 5-6 saniye sonra sistem gitti mavi ekrana düştü. Sonra tekrar reset ata ata çalıştırdım. Sizce problem RAM'da mıdır anakarttan olabilir mi? Anakart USB'sine taktığım klavye arada yanıt vermeyi kesiyor nadiren. İnternet sitesinde yayınlanmayan en güncel versiyon F51D BIOS kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-05-14-17-52-26-263_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2020-05-14-17-52-26-263_com.miui.videoplayer.jpg
    204,1 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG_20200514_161153-min.jpg
    IMG_20200514_161153-min.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Sorun: Kasanın markası Turbox.
Kasanın markası Turbox değil hocam. Kendim topladım tüm parçaları tek tek hepsini kaliteli aldım sadece ram Turbox marka almıştım sorunsuzdu 2aydir. 22ay daha garantisi var sorun ondan ise gönderecem.
Mavi ekran hatalarının çoğunluğu bellekten kaynaklanıyor.
Hocam bu mozaiklenme sık sık oluyordu ama mavi ekran vermiyordu. İlk defa bu gün mavi ekran verdi mozaiklenmeden sonra.

İmzamda sistem özellikleri yazıyor. BIOS'u optimize ayarlara çevir e bastıktan sonra bu problemi sık sık yaşamaya başladım. Windows açılırken oturum açılıyor deyip masaüstüne geçtiği an ekran mozaikleniyor mouse donuyor 2-3 saniye sonra görüntü gidiyor 2-3 saniye sonra yine mozaikli şekilde görüntü geliyor yine gidiyor sonra komple gidiyor ekran. 2-3 kez reset atınca bilgisayar normal çalışıyor oyunlarda vs hiçbir problem olmuyor. Farklı bir ekran kartı satın aldım aynı problem yine oluyor. RAM turbox marka alınalı 2 ay oldu ondan şüphe duyuyorum. BIOS en güncel versiyon. Bu gün işlemcimi değiştirdim 1600 AF'ye geçtim ilk Boot ederken özellikle 4-5 kez arka arkaya mozaiklenme olup 5-6 saniye sonra sistem gitti mavi ekrana düştü. Sonra tekrar reset ata ata çalıştırdım. Sizce problem RAM'da mıdır anakarttan olabilir mi? Anakart USB'sine taktığım klavye arada yanıt vermeyi kesiyor nadiren. İnternet sitesinde yayınlanmayan en güncel versiyon F51D BIOS kullanıyorum.

Sistem özelliklerini detaylı bir şekilde yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Farklı görüntü kablosu ile denedin mi? Başka monitörde deneme şansın var mı?
Evet bugün yeni monitör aldım ayni sorunu yine verdi. Aynı kablo ile denedim hdmi. Farklı hdmi kablomda var onunla da denerim .
Sistem özelliklerini detaylı bir şekilde yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
Hocam imzamda yazmasi gerek tüm parçalarım. Gözükmüyorsa yine yazabilirim.
Evet bugün yeni monitör aldım ayni sorunu yine verdi. Aynı kablo ile denedim hdmi. Farklı hdmi kablomda var onunla da denerim .

Hocam imzamda yazmasi gerek tüm parçalarım. Gözükmüyorsa yine yazabilirim.
Konunun başlığını bu şekilde açmamiştim moderatör sanırım yanlış anlamış. Sistem turbox değil toplama pc. Sadece RAM markasi turbox.

Son düzenleme:
Evet bugün yeni monitör aldım ayni sorunu yine verdi. Aynı kablo ile denedim HDMI. Farklı HDMI kablomda var onunla da denerim.

Hocam imzamda yazmasi gerek tüm parçalarım. Gözükmüyorsa yine yazabilirim?

Yeni sistem topladım yazdığınız için güncel olmadığını düşündüm. Öncelikle monitör ve ekran kartı arasındaki kabloyu değiştirin sorun devam ediyorsa farklı kablo ve görüntü çıkışından bağlantı deneyin örneğin tip 1 bağlantı şekliniz VGA ise test için HDMI kablosu ve portlarını deneyin. Sorun çözülmez ise farklı bir ekran kartı ile test edin tahminimce sorun ekran kartından kaynaklıdır.

Yeni sistem topladım yazdığınız için güncel olmadığını düşündüm. Öncelikle monitör ve ekran kartı arasındaki kabloyu değiştirin sorun devam ediyorsa farklı kablo ve görüntü çıkışından bağlantı deneyin örneğin tip 1 bağlantı şekliniz VGA ise test için HDMI kablosu ve portlarını deneyin. Sorun çözülmez ise farklı bir ekran kartı ile test edin tahminimce sorun ekran kartından kaynaklıdır.
Hocam mining yapılmamış temiz ekran kartım vardı bu problemi verdi diye gittim yeni ekran kartı aldım yine mining yapılmamış ayni sorunu bunda da yapınca sorunun ekran kartından olmadığını düşünüyorum. Farklı kablo ile deneyeceğim hdmı kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı