Turbox Sistem açılırken ekranın mozaiklenmesi ve görüntünün gitmesi

Oyuncanavarii

Megapat
Daha fazla  
İmzamda sistem özellikleri yazıyor. BIOS'u optimize ayarlara çevir e bastıktan sonra bu problemi sık sık yaşamaya başladım. Windows açılırken oturum açılıyor deyip masaüstüne geçtiği an ekran mozaikleniyor mouse donuyor 2-3 saniye sonra görüntü gidiyor 2-3 saniye sonra yine mozaikli şekilde görüntü geliyor yine gidiyor sonra komple gidiyor ekran. 2-3 kez reset atınca bilgisayar normal çalışıyor oyunlarda vs hiçbir problem olmuyor. Farklı bir ekran kartı satın aldım aynı problem yine oluyor. RAM turbox marka alınalı 2 ay oldu ondan şüphe duyuyorum. BIOS en güncel versiyon. Bu gün işlemcimi değiştirdim 1600 AF'ye geçtim ilk Boot ederken özellikle 4-5 kez arka arkaya mozaiklenme olup 5-6 saniye sonra sistem gitti mavi ekrana düştü. Sonra tekrar reset ata ata çalıştırdım. Sizce problem RAM'da mıdır anakarttan olabilir mi? Anakart USB'sine taktığım klavye arada yanıt vermeyi kesiyor nadiren. İnternet sitesinde yayınlanmayan en güncel versiyon F51D BIOS kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-05-14-17-52-26-263_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2020-05-14-17-52-26-263_com.miui.videoplayer.jpg
    204,1 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG_20200514_161153-min.jpg
    IMG_20200514_161153-min.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Hocam mining yapılmamış temiz ekran kartım vardı bu problemi verdi diye gittim yeni ekran kartı aldım yine mining yapılmamış ayni sorunu bunda da yapınca sorunun ekran kartından olmadığını düşünüyorum. Farklı kablo ile deneyeceğim HDMI kullanıyorum.

Ekran kartları 2.el mi? Ölü kartları mining yapılmamış diye satıyorlar ama arkasında yatan gerçek başka çünkü sıcak havya ile ısı uygulanıp kartın 3 5 ay çalışması sağlanıyor ve elden çıkartılıyor.

Ekran kartları 2.el mi? Ölü kartları mining yapılmamış diye satıyorlar ama arkadasında yatan gerçek başka çünkü sıcak havya ile ısı uygulanıp kartın 3 5 ay çalışması sağlanıyor ve elden çıkartılıyor.

Garanti etiketi açılmamış kartları alıyorum hocam ve fanlari tertemiz o yüzden mining yapılmadığını düşünüyorum. Bioslaei orijinal.

Bir dene bakalım.
Ne zaman yapacağı belli olmuyor. Bazen 2-3gun hiç yapmıyor bazen bi günde defalarca yapıyor. Bir süre test etmem gerek sanırım.
Ne zaman yapacağı belli olmuyor. Bazen 2-3gun hiç yapmıyor bazen bi günde defalarca yapıyor. Bir süre test etmem gerek sanırım.
Bu arada bu turbox marka ramleri memtest ile test etmiştim bir iki hafta önce hiç bir sorun gözükmüyordu xmp 2.0, ile 3000mhz de kullanıyorum.

Bu arada bu turbox marka ramleri memtest ile test etmiştim bir iki hafta önce hiç bir sorun gözükmüyordu xmp 2.0, ile 3000mhz de kullanıyorum.
Sistemi hiç stres testine koydun mu?

Garanti etiketi açılmamış kartları alıyorum hocam ve fanlari tertemiz o yüzden mining yapılmadığını düşünüyorum. Bioslaei orijinal.

Garanti etiketi dediğin ufak bir kağıt parçası taklit edilebilir. Ayrıca bu işleri yapanlar genelde elektronikciler yani kartın kozmetiğine bakarak iyi olup olmadığını anlayamazsın. Genelde bu kartların arızası opamp mosfet veya cip arızasıdır. Elinizde farklı temiz çalışan bir ekran kartı varsa onunla test edin sistemi ama sorun ekran kartında bence.

Defalarca strest testine koydum sistemi overclock vs denemelerinde. Bazen bir süre sonra siyah ekran verip sistem gidiyordu voltaj az olduğundan diye düşünüyordum. Bazen o.c yapıp oyuna girersem bir süre sonra siyah ekran verip sistem kapanabiliyor voltaj az geliyor diye düşünüyordum.
Garanti etiketi dediğin ufak bir kağıt parçası taklit edilebilir. Ayrıca bu işleri yapanlar genelde elektronikciler yani kartın kozmetiğine bakarak iyi olup olmadığını anlayamazsın. Genelde bu kartların arızası opamp mosfet veya cip arızasıdır. Elinizde farklı temiz çalışan bir ekran kartı varsa onunla test edin sistemi ama sorun ekran kartında bence.
Hocam sorun ekran kartında olsa oyunlarda vs problem yapmaz mıydı oyunlarda hiç bir sorun yaşamadım bu tarz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı