Turbox Sistem açılırken ekranın mozaiklenmesi ve görüntünün gitmesi

Oyuncanavarii

Megapat
Daha fazla  
İmzamda sistem özellikleri yazıyor. BIOS'u optimize ayarlara çevir e bastıktan sonra bu problemi sık sık yaşamaya başladım. Windows açılırken oturum açılıyor deyip masaüstüne geçtiği an ekran mozaikleniyor mouse donuyor 2-3 saniye sonra görüntü gidiyor 2-3 saniye sonra yine mozaikli şekilde görüntü geliyor yine gidiyor sonra komple gidiyor ekran. 2-3 kez reset atınca bilgisayar normal çalışıyor oyunlarda vs hiçbir problem olmuyor. Farklı bir ekran kartı satın aldım aynı problem yine oluyor. RAM turbox marka alınalı 2 ay oldu ondan şüphe duyuyorum. BIOS en güncel versiyon. Bu gün işlemcimi değiştirdim 1600 AF'ye geçtim ilk Boot ederken özellikle 4-5 kez arka arkaya mozaiklenme olup 5-6 saniye sonra sistem gitti mavi ekrana düştü. Sonra tekrar reset ata ata çalıştırdım. Sizce problem RAM'da mıdır anakarttan olabilir mi? Anakart USB'sine taktığım klavye arada yanıt vermeyi kesiyor nadiren. İnternet sitesinde yayınlanmayan en güncel versiyon F51D BIOS kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-05-14-17-52-26-263_com.miui.videoplayer.jpg
    204,1 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG_20200514_161153-min.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Size anlattığım gibi bu kartlar üzerinde oynamalar yapılıp 3 5 ay çalışacak şekilde satışa sunuluyor. İlk zamanlar sorun yaşamamanız kadar doğal bir şey yok.

Yeni ekran kartı aldım hocam daha ilk haftasında bu problem yine devam etti.furmark testlerinde en ufak kusurda yoktu

Yeni ekran kartı aldım hocam daha ilk haftasında bu problem yine devam etti. FurMark testlerinde en ufak kusurda yoktu.

Yeni dediğin ekran kartları 2.el güven olmaz mesele zaten şu an sana yardımcı olabilmek sen sağlam bir ekran kartını tak bilgisayarına sonucları yaz bize bizde ona göre cevap verelim.

Yeni dediğin ekran kartları 2.el güven olmaz mesele zaten şu an sana yardımcı olabilmek sen sağlam bir ekran kartını tak bilgisayarına sonucları yaz bize bizde ona göre cevap verelim.

Radeon hd 6570i takıp ayni hdmi kablosu ile 3kez yeniden başlattım bir problem vermedi. Ardından kendi kartimi taktım başlattım mozaiklendi. Modüler kablo ile besliyordum ekran kartını onu söküp ana psu dan çıkan pci ekspres kablosunu taktim. Ve ekran kartının diğer hdmi portuna taktim kabloyu 4-5 defa kapatıp açtım bir sorun vermedi şimdilik. Ryzen masteri açtığım zaman bu sorunu tekrar yaptı.
Driver vs çakışıyor sanırım. Ryzen master ile ne zaman uğraşsam açsam vs bu problemi yapıyor genelde

Biz uzaktan senin sisteminin içeriğini ve nasıl topladığını bilemeyiz. Sorunun kaynağı bulunduysa çözüldüyse sorun yok sorun tekrar devam ederse yazarsın elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.

Anakartin sitesinde destek kisminda 3adet CPU Driver sürümü var ben en son yayinlanan 3.nesil için diye yazılan Driver'i kurmuştum o yüzden yapıyor olabilir mi?

Anakartin sitesinde destek kisminda 3adet CPU Driver sürümü var ben en son yayinlanan 3.nesil için diye yazılan Driver'i kurmuştum o yüzden yapıyor olabilir mi?

Gigabyte anakartlarda sıralı BIOS kurulumu diye bir şey vardı. Örneğin BIOS sürümü V1 ise en güncel olan BIOS sürümü V3 ise önce V2 sürüme yükseltip sonra V3 yükseltme yapılıyordu. Uzun zamandır Gigabyte anakart kullanmadım bir şey diyemiyorum.

Evet ben kutudan çıkarıp sanırım direkt en son sürüme flashlamıştım ama bir sorun olmamıştı uzun süredir. Bu problemi ilk eski ekran kartımda Ryzen Master'i açmaya çalışırken yaşadım o programı açarken başıma gelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…