Turbox SSD BIOS'ta görünmüyor

melih kalaç

Femtopat
Katılım
27 Şubat 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD aldım Turbox 512 GB. Windows kurarken kuruyorum DDR 4 anakartımda SATA girişi kısmında hard diski görüyorum ama BIOS flash bellek 1'e aldığım kısımda hard diski göremiyorum. Windows kur'da hard diske Windows'u kuruyorum ama kurulduktan sonra yeniden başlatma kısımında sürekli BIOS'a atıyor yardımcı olun. NTFS GPT bölümü Windows 11 NTFS ile kuruyorum bölümler aynı bir sıkıntı yok sadece BIOS'a ta o kısımda göremiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle çöp almışsınız, geçmiş olsun. UEFI format sonrası SSD, Windows Boot Manager olarak genelde ilk sırada olur. Sizde böyle olmadıysa boot menüden Windows Boot Manager'ı elle ilk sıraya alın.
 
Öncelikle çöp almışsınız, geçmiş olsun. UEFI format sonrası SSD, Windows boot Manager olarak genelde ilk sırada olur. Sizde böyle olmadıysa boot menüden Windows boot Manager'ı elle ilk sıraya alın.

MSI BIOS'ta SSD görünmüyor. Sadece SATA 1'e takılı olarak gözüküyor. Elle UEFI BIOS'ta gözükmediği için atayamıyorum. Format kısmında SSD'nin içine dosyaları yüklüyorum SSD'ye geçmiyor BIOS'a atıyor sürekli BIOS'ta görmüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Melih Bey öncelikle aldığınız SSD SATA mı M.2 mi? UEFI Windows kuruyorsanız, kurulumda sonra boot menüsünde Windows Boot Manager girdisi oluşuyor mu?

SSD SATA Boot Manager girdisi oluşmuyor. Başka bir hardiskle giriş yapıyorum SSD diski bilgisayarımda görüyor içinde Windows dosyaları yüklü olarak BIOS'ta SATA okuyor Boot Manager görmüyor SSD diski. UEFI olarak hepsi diğer diskleri görüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı