Turcell Superonline 100Mbps internet 1 Gbps oldu

Bizde de aynı şey oldu. Buradan itibaren kötüleyeceğim firmayı, çünkü böyle bir firma sokakta şube açıp millete internet satıyoruz diyememeli. Vodafone'dan bile kötü internet sağlayan araptelekom'un müşteri hizmetleri ile görüşüp tahahüt bittikten sonra 50 Mbps yaptırdık. Ondan sonra oldu olanlar... İnternette 1 gün sonra her dakika kopma (1 Mbps düşme) ve internet hızının tamamını vermeme sorunu ile karşı karşıyayız. Müşteri hizmetlerini aradık dalga geçer gibi "kutuyu kontrol edin", "VDSL2 mi?", "interneti açıp kapatın." deyip yüzümüze kapadı telefonu. Yahu sen kendini ben "Türk" internet sağlayıcısıyım diye "Türk" milletine satıyorsun. "Türk" dediğin insanlara kötü hizmet veriyorsun? Vallahi şaka gibi. Yerli internet sağlayıcısı 2 tane 3 tane adam gibi vardır toplasan. Berbat hizmet, berbat isim seçimi. Bunu anlatmamın sebebi ise Turkcell'de böyle bir şey yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ben de yakın zaman da Turkcell'e geçeceğim.

100 değil 1000 megabit asıl internetin. Fibet zaten en az 149 megabit oda 1990'lı yıllardaydı, artık VDSL2 bile o hızı sağlıyor. Fiber paketler en az 500-1000 megabit oluyor. 25 30 hızla indirmeniz normal. Dediğiniz gibi vanayı açmışlardır. Tahahütü bitecek kullanıcılar için özel olarak açıyorlar vanaları. 100 megabit alırsanız direkt müşteri hizmetlerini arayın. Bir daha olursa da altyapınızdaki fiber internet sağlayıcılarını sorgulayın. Eğer gereken hızı veremiyorsa üyeliğinizi iptal etmek zorundalar. Tahahüt dahi olsa kanun gereği iptal etmek zorundalar.
Artık Araptelekom değil, 2018'den beri TÜRK TELEKOM. Hisse dağılımı aşağıdaki gibidir.
Kaynak: Vikipedi

Ayrıca Türk Telekom (eskiden TTNET'ti) yıllardır kötü zaten? Bu yeni bir şey değil ki. En iyi interneti sağlayan operatör TurkNET.

Yaşadığın sorunları olur da Superonline'da yaşarsan Türk Telekom deneyiminden farksız olacak çünkü Superonline'da bütün sorunları Türk Telekom'a bildiriyor. Aynı zımbırtının laciverti gibi bir durum oluyor sonra. (xDSL altyapı için geçerli, fiber için değil.)

Türk Telekom Mobil'den çok memnunum. Kurumsal hattım var gayet de güzel hizmet alıyorum, Allah nazarlardan korusun. Sabit internet konusunda berbat oldukları gerçeği yıllardır değişmedi.

TurkNET'de böyle bir durum yok, keşke en başından beri TurkNET kullanıcısı olsaymışım.
Varsa TurkNET Fiber kullanın, yoksa da Superonline Fiber kullanın. Türk Telekom'dan uzak durun.

4-5 aydır 100Mbps olan internet 200-300Mbps arasında gıdıp gelıyordu şimdi 1 Gbps oldu dun CS2 indirirken fark ettim 70 MB ile indirdi. Sebebi nedir bunun hiç kurcalamakta istemedim :D 1Gbps olunca konu acayım dedim.
Benimde hızım durduk yere arttı. Önceden steamde oyun indirirken saniyede 6mb falan indiriyordu şu an 50mb.

2013 den bu yana superonline kullanıcısıyım. Superonline arada denenmesi için böyle şeyler yapıyor ilk bu olayı yaşadığımda 1000mbps yeni yeni geliyordu bir donup kalıyorduk hıza alışkın olmadığımızdan , şimdi ise taahhüt bitimine benimde 1 aydan az kaldı tekrardan 1000mbps ye yükselttiler denememiz için ki sene başında da wifi6 modeme geçiş yaptık gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor. Kısaca pazarlama taktiği ama superonline fiber kullanıcısı olarak gerçekten çok memnunum ufak tefek dışında sorun yaşamadım ki onlarıda en kısa sürede çözdüler.

2013 den bu yana superonline kullanıcısıyım. Superonline arada denenmesi için böyle şeyler yapıyor ilk bu olayı yaşadığımda 1000mbps yeni yeni geliyordu bir donup kalıyorduk hıza alışkın olmadığımızdan , şimdi ise taahhüt bitimine benimde 1 aydan az kaldı tekrardan 1000mbps ye yükselttiler denememiz için ki sene başında da wifi6 modeme geçiş yaptık gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor. Kısaca pazarlama taktiği ama superonline fiber kullanıcısı olarak gerçekten çok memnunum ufak tefek dışında sorun yaşamadım ki onlarıda en kısa sürede çözdüler.

Saçmalamayın. "100mbps en az, üst sınır yok" diye bir şey yok. 100mbps paketi ayrı, 200mbps paketi ayrı, 500'lük 1000'lik ayrı. Tüm Türkiye'ye 100'den 1000'e kadar versinler o zaman, dünya imrensin bize şirketler 100mbps ücretine 500-1000 veriyor diye. Saçmalamayın. Arkadaş sesini çıkarmamalı, 100 diye 1000 veriyorlar tadını çıkarmalı işte. Ters durum yok.
Araştır.
100mbps pakette en az 100mbps alma garantisi veriyorlar

500mbps pakette en az 500mbps alma garantisi veriyorlar.
Bilmediğiniz şeylere uzun uzun yazı yazıp kendinizi yormayın lütfen.

(Son aylara doğru olduğu için de ekstra olarak hız arttırmış olabilirler[Ekstra])

Araştır.

(Son aylara doğru olduğu için de ekstra olarak hız arttırmış olabilirler[Ekstra])
Kimse 100 mbps'lik pakette en az 100 mbps alınacağının garantisini vermez. İnternet bağlantısı dinamik bir yapıdadır ve bulunduğunuz bölgedeki insanlarla paylaşılır. Herkes her zaman aynı kullanımı yapmayacağından ötürü bazı zamanlar yüklenme olduğunda hızınız düşer. Superonline da kampanya şartlarında şöyle bir madde koyuyor:

"İnternet hızı (download ve upload) sonuçları bazı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu faktörler, sunucunun, ev/işyeri arasında bulunan diğer sunucu ve router’ların (yönlendiricilerin) performansı ve sayısı; ev/işyeri ve sunucu lokasyonu arasındaki hatların kullanım yoğunluğu ve bilgisayarın performansıdır."

Araştır.

Bilmemekle alakalı değil birader. Dediğin şey tamamen saçmalık. Sana direkt açıkladım. Herkes 100 mbps ücreti versin 1gbps alsın o zaman. Şirket bug'ı mı bu? Adamlar neden 1gbps paket satıyorlar? En az 100, 1000'e kadar alabilirsin diyorsun. Saçmalıyorsun.

Bilmemekle alakalı değil birader. Dediğin şey tamamen saçmalık. Sana direkt açıkladım. Herkes 100 Mbps ücreti versin 1Gbps alsın o zaman. Şirket Bug'ı mı bu? Adamlar neden 1Gbps paket satıyorlar? En az 100, 1000'e kadar alabilirsin diyorsun. Saçmalıyorsun.

Birader diye hitap etmezsen sevinirim yazdıklarımı okumadın sanırım, internetin yoğunluğuna göre düşüyor internetin hızı aynı altyapıya bağlı olan diğer insanlar kullanmıyorken senin internet hızın 1Gbps'de olur 10Gbps'de olur ama yoğunluk yokken internet hızın düşer.

Birader diye hitap etmezsen sevinirim yazdıklarımı okumadın sanırım, internetin yoğunluğuna göre düşüyor internetin hızı aynı altyapıya bağlı olan diğer insanlar kullanmıyorken senin internet hızın 1Gbps'de olur 10Gbps'de olur ama yoğunluk yokken internet hızın düşer.
Operatör sınırlama koyar. Yoğunluk düşünce hız mız artmaz. Paketindeki hızı kayıpsız alırsın. Hâlâ saçmalıyorsun 10 gbps falan. 3 iq mu bu operatörler? Diğerleri kullanmazken 10 gbps olur falan diyorsun iyice saçmaladın sen. 10 gbps'i kaç liradan satıyorlar haberin var mı senin? 100'lük ücret ödediğin pakete 1-10 gbps verirler mi hiç? Daha fazla saçmalama konu kapansın. Yazdıklarını oku kendin bile kendine hak vermezsin ki hak vermelik bir şey yok. Yoğunluk sadece hız düşürür, hız yükseltmez. Tekrar söylüyorum senin mantığınla ben 50 mbps'lik ücret ödeyip 10 gbps alabiliyorum ha? Bu saçmalığı ilk senden duydum çünkü saçmalık, yok böyle bir şey...

Operatör sınırlama koyar. Yoğunluk düşünce hız mız artmaz. Paketindeki hızı kayıpsız alırsın. Hâlâ saçmalıyorsun 10 gbps falan. 3 iq mu bu operatörler? Diğerleri kullanmazken 10 gbps olur falan diyorsun iyice saçmaladın sen. 10 gbps'i kaç liradan satıyorlar haberin var mı senin? 100'lük ücret ödediğin pakete 1-10 gbps verirler mi hiç? Daha fazla saçmalama konu kapansın. Yazdıklarını oku kendin bile kendine hak vermezsin ki hak vermelik bir şey yok. Yoğunluk sadece hız düşürür, hız yükseltmez. Tekrar söylüyorum senin mantığınla ben 50 mbps'lik ücret ödeyip 10 gbps alabiliyorum ha? Bu saçmalığı ilk senden duydum çünkü saçmalık, yok böyle bir şey...
Cahile susuyorum. 10gbps verecek altyapı zaten yok örnek vermiştim... anlayana.

Cahile susuyorum. 10gbps verecek altyapı zaten yok örnek vermiştim... anlayana.
Anlayana diyor bir de ahahs. Sadece örnek verebilirsin zaten kastettiğin 1 gbps olsa bile ayrı paketler olmasına rağmen 100'lük pakete en az 100 vermezler. 3 iq değil bu adamlar. Adları soyguncuya çıkmış zaten bir de ekstra hız mı verecekler millete? Sus artık konuyu kirletme artık o çürük bilgilerinle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı