Turk Telekom 8 Mbps, 850 Kbps ile indiriyor

Akşah

Femtopat
Arkadaşlar, 70 TL küsur aylık para veriyorum. Download 8 Mbps almam gereken yerde en fazza 850 kbps alabiliyorum. Müşteri hizmetlerini defalarca aradım, yardımcı olacaklarını söyleyip yardım etmiyorlar. Yapabileceğim bir şey var mı? Onlara söylemem gereken şeyler vb. 8 Mbps diyoruz da 4-5 Mb üstü olmaz zaten ama sıkıntı 10 GB yarım saatte inecekse 2-3 saatte iniyor. Bilginiz varsa bana iletirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum zaten 8 megabit internet ile en fazla 1 megabyte indirebiliyorsun. Herhangi bir sorun yok internetinizde.

8 Mbps demek 8 mb demek değil. 1 Mbps = 128kb. 8 × 128 = 1024 kb yani en fazla 1mb download hızı alırsın.

Megabit ile megabayt farklı şeyler. 8 Megabit=1 Megabayt, o da kayıplarla birlikte 850 kilobayt/s' ye düşüyor. Yani indirme hızınız iyi.

8 Bit = 1 Bayt olduğundan verilen megabit değerini megabayta çevirirsek ortada bir sıkıntı olmadığını görebiliriz.

Öncelikle Mb ile MB aynı şey değildir. 8 bit 1 bayta eşittir, 8 Mb de 1 MB'ye. ADSL portunu kullandığınızdan muhtemelen 6,8-7,2 Mbps civarında hız alıyorsunuz, dolayısıyla indirme hızınız normal.

Bu hızda 10 GB boyutunda bir dosya yaklaşık 3 saat 25 dakika gibi bir sürede iner. 30 dakikada inmesi için yaklaşık 50 Mbps internet hizmeti almanız gerek.

10 GB için yarım saat değeri ancak 50 Mbps'lik bir internet ile elde edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…