Turk Telekom internet kesiliyor

sonsuzhayat

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2020
Mesajlar
175
Çözümler
1
Yaklaşık 15 senedir hiçbir sorun yaşamadan kullandığım internette iki haftadır çözmeye çalıştığım fakat başaramadığım sorunlar yaşıyorum. Modemi kapatıp açtığımda tüm değerler normale dönse de kullandıkça bazen 2, bazen 3 ya da 5 saat sonra internet hızı sıfırlı değerlere düşüyor. Modem arayüzünde herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Yani modeme internet tam olarak geliyor görünse de ben telefon, bilgisayar, televizyon gibi farklı cihazların tamamından bağlantı sağlayamıyorum. Hız testi yaptığımda download 0.1 civarında çıkıyor, upload ise 5.5 civarında, yani upload da herhangi bir düşüş olmuyor. İki haftalık süreçte çözüm için yaptıklarımı sıralayım;
1- Modemi binadan gelen ana kabloya bağladım,
2- Kablolu ve kablosuz denedim,
3- Farklı modemde denedim.
Bunların hiçbiri çözüm olmayınca Telekom'u aradım. Bana ev içinde sorun olduğu, modeme ait müşteri hizmetlerini aramam gerektiği söylendi. Farklı modemlerde de aynı sorunun devam ettiğini söylediğimde o zaman binadan eve gelen kabloda sorun olduğu ve elektrikçi çağırıp baktırmam gerektiği söylendi. Açıkçası konuşma tarzından bilgisine güvenebileceğimden emin olamadım ve burada konu açarak sizlere danışmak istedim. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Port kaynaklı sorun olabileceğini düşündüm fakat müşteri hizmetleri bu yönde bir çözüm konusunda yardımcı olmuyor. Bizlik bişey yok sorun sizde diyor. Modemi yeniden başlattığınızda düzeliyorsa Telekom kaynaklı olamaz dedi.
 
Port kaynaklı sorun olabileceğini düşündüm fakat müşteri hizmetleri bu yönde bir çözüm konusunda yardımcı olmuyor. Bizlik bir şey yok sorun sizde diyor. Modemi yeniden başlattığınızda düzeliyorsa Telekom kaynaklı olamaz dedi.

Bunlar hep böyle kendilerinde hiçbir zaman sıkıntı yok sorun biziz 🙂 ben aylardır ping sıkıntısı yaşıyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda Ping'in bir arıza olmadığını söylediler sinirden duvarları yumrukladım 🙂
 

Geri
Yukarı