Turkcell internet olması gerekenden daha az mı internet veriyor?

Earless

Decapat
Daha fazla  
Çevremde birkaç duyum aldım doğruluğunu bilmiyorum ama Vodafone'dan Turkcell'e geçtim 30GB'lık pakete çevrem 30GB'ın 30GB gibi gelmeyeceğini ve daha az internet varmış gibi hissettirir dediler. Doğruluğu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Teru, bir X yazısında okumuştum. Normalde internetler 1 Kbps üzerinden değerlendirilir ancak Türkiye'deki mobil veri internetlerinde bu 100 Kbps imiş. Bir tane WhatsApp mesajı attınız. 1 Kbps gitmesi gerekirken direkt 100 Kbps gidiyor. 10 mesajda 1 MB yapar. Her ne kadar az gibi gözükse de çabuk bitmesinin sebebi bu.

@Teru, bir X yazısında okumuştum. Normalde internetler 1 Kbps üzerinden değerlendirilir ancak Türkiye'deki mobil veri internetlerinde bu 100 Kbps imiş. Bir tane WhatsApp mesajı attınız. 1 Kbps gitmesi gerekirken direkt 100 Kbps gidiyor. 10 mesajda 1 MB yapar. Her ne kadar az gibi gözükse de çabuk bitmesinin sebebi bu.

Turkcell'e geçince daha hızlı gidiyor diyenler de var yani operatörlere göre değişiyor olabilir.

Doğrudur, bilemiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bir X yazısında, aynı çözünürlük ve kalitedeki bir Gürcistan mobil veri internetiyle Turkcell mobil veri interneti kıyas edilmiş. Gürcistan'daki 30 GB internet ile 50 bölüm izleyebilirken Turkcell mobil veri internetiyle izleyen arkadaş, 38 bölüm izleyebilmiş. 100 Kbps üzerinden alınması 12 bölüm eksik izlenmesine mâl olmuş.

Neredeyse her operatörde durum farklı işliyor. Turk telekom bazı paketlerinde 50kb şeklinde, bazılarında 100kb olarak periyotlandırmış aşımı mesela. Eskiden aşım ile periyot aynı hesaplanıyor idi şimdi durumlar nedir bilmiyorum.

Turkcell tarafında ise iş daha garip direkt GB/TL olarak belirtilmiş aşım ücreti bazı ucuz paketlerinde (KB versiyonunu ben bulamadım en azından) yani kesin bir periyotlanma bilgisi bile verilmemiş. Bunun yanında bazı paketlerde periyot olarak 1kb belirtilmişken (genelde faturalı), bazılarında 100kb olarak belirtilmiş (hazır kart ve faturasız) yani paketten pakete bile değişen bir durum bu. Paketi bile ayrıca kontrol etmek gerek anlaşılan bu konuda satın alım yapmadan önce.

Bu yazı varsayımlar ve güncelliğini yitirmiş olabilecek bilgiler taşıyor olabilir, bulduğunuz hatayı benimle paylaşmanızı çok isterim.

Çevremde birkaç duyum aldım doğruluğunu bilmiyorum ama Vodafone'dan Turkcell'e geçtim 30GB'lık pakete çevrem 30GB'ın 30GB gibi gelmeyeceğini ve daha az internet varmış gibi hissettirir dediler. Doğruluğu var mı?
Hayir tam tersi Turkcell daha fazla internet varmis gibi hissettirir, biraz fiyati yuksek ama diger hatlarla karsilastirmam bile, psikolojik mi bilmiyorum ama Vodafone daha hizli bitiyor gibi, konustugun kisinin sesi bile netlesiyor Turkcell de, insanlarin soyledigi gibi gereksiz pahali oldugunu dusunmuyorum yani ama genel olarak operator fiyatlari bence pahali.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı