Turkcell LTE vs 4G

Ata Sevdikk

Hectopat
Herkese iyi sosyaller arkadaşlar. 4.5 tanıtıldığından beri iPhone ve Turkcell kullanıyorum ama hiçbir zaman 4G ibaresini göremedim hep LTE gördüm. Vodafone'da ise 4G yazıyor. Aradaki fark nedir ve Turkcell müşterisi olup 4G gören var mı? Bende mi sorun var?

Herkese iyi Sosyaller arkadaşlar. 4.5 tanıtıldığından beri iPhone ve Turkcell kullanıyorum ama hiçbir zaman 4G ibaresini göremedim hep LTE gördüm. Vodafone'da ise 4G yazıyor. Aradaki fark nedir ve Turkcell müşterisi olup 4G gören var mı? Bende mi sorun var?

4G ve LTE aynı şeydir.

Türkiye'de 4.5G tanıtıldığından beri 3.5G hızlarını bile göremiyoruz hiçbir mobil hatta. Sehrin göbeğinde 6-7 MBPS ile bağlanıyoruz. Bunlar değil de 4G yazısı görememek canını sıkıyorsa merak etme LTE de aynı şeyi ifade ediyor zaten.

Burda öyle demiyor ama 🤔
2011 yılında LTE-A nihayet standartlaştırıldı ve halkın kullanımına sunuldu. Teknoloji daha hızlı, daha güvenilir ve kararlıdır ve normal LTE'ye kıyasla daha yüksek bant genişliği sağlar. O dönemde 4G'ye en yakın teknoloji olan LTE-A, LTE'ye göre 2-3 kat daha yüksek hıza olanak sağlıyordu. - (Senin linkte ki dediğin LTE-A ama konuda ki başlık LTE. İkisi farklı şeyler) LTE ile 4G aynı şeydir.

2011 yılında LTE-A nihayet standartlaştırıldı ve halkın kullanımına sunuldu. Teknoloji daha hızlı, daha güvenilir ve kararlıdır ve normal LTE'ye kıyasla daha yüksek bant genişliği sağlar. O dönemde 4G'ye en yakın teknoloji olan LTE-A, LTE'ye göre 2-3 kat daha yüksek hıza olanak sağlıyordu. - (Senin linkte ki dediğin LTE-A ama konuda ki başlık LTE. İkisi farklı şeyler) LTE ile 4G aynı şeydir.
Teşekkür ederim bilgiler için. Ne zaman bu LTE’den kurtulup 5G’ye geçeriz acaba :)

Teşekkür ederim bilgiler için. Ne zaman bu LTE’den kurtulup 5G’ye geçeriz acaba :)
Uraloğlu, yaptığı açıklamada 5G'nin 2024 yılı içerisinde aktif olacağını, Türk milletinin çok daha hızlı bir internet bağlantı deneyimini yaşayacağını söyledi. Şuanda ülkemizde sadece İstanbul Havaalanı'nda 5G kullanılabiliyor. (Yersen) :)

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı