Turkcell Superbox 20 Mbps'lik Tarife İncelemesi

Yasak falan olduğunu zannetmiyorum. Her isteyen istediğini yapıyor zaten.

Şu an Türkiye genelinde altyapıya yeni yeni yatırım yapılmaya başlandı. Eski kablolar sökülüyor ve yeni hatlar döşeniyor. Her şey rayına oturunca, Upload hızları da normale dönecektir.

Bunun Altyapıyla alakası yok işte. TürkNet kendi altyapısında, Türk Telekom'un kendi eski bakır kablolarını kullanarak son kullanıcıya şuanda 50 Mbps'e kadar Upload hızı verebiliyor. Santrale en uzak olan bile en az 10 Mbps Upload alabiliyor. Adamlar size yalan söylüyor. Upload hızını kendi keyiflerine ve arzularına göre limitliyorlar işte. Upload hızı bu yüzden 4-5 Mbps.

Keyfi değil de ticari kaygılar yüzünden limitliyorlar diyelim. Yüksek Upload hızları kurumsal paketlere tanımlı olarak geliyor. Bireysel kullanıcı ile kurumsal kullanıcı profilleri ve fiyatları ayrı olduğu için bir şekilde ayrıştırma yapılıyor.
Hem yüksek gönderme yapmak (sözleşmede de yazar) anlaşıldığı takdirde, sözleşmenin feshi ile sonuçlanır. Bunu anlamaları çok basit. Ortalama bir kullanıcı 5 mbit ile ne kadar Upload yapabilir, önceden bu bilgiler alınır. Bu ortalamanın üstünde kullanım varsa zaten sisteme düşer. Ve sizi ararlar, bla bla bla yasal yatırımlardan filan bahsederler ve kapatırlar. Bu yüzden gönderme filan (torrent gibi p2p protokolü üzerinden) ucuz vds, dedicated sunucular bulunabiliyor.

Yurtdışında Google Fiber'i 150-200 TL karşılığında alabiliyorsun ama? Üstelik 1000 Mbps'e kadar simetrik bağlantı sunuyorlar FTTH fiber üzerinden. Upload bile 1000 Mbps. Bulgaristan'dan evde Bireysel bir kullanıcı çok ucuza 10.000 Mbps'e kadar Simetrik FTTH fiber bağlantı bile alabiliyor. Kanıt:

Google fiber hız testi (1 Gbps FTTH)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bulgaristan'da hız testi (10 Gbps FTTH)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Adamla olan görüşmemde:

Ben: Fiyatı ne kadar?
O: Çok fazla değil... Benim için neredeyse bedava...

Ayrıca, Almanya'da fiber altyapısı olmayıpta, bakır altyapısı olan fakat VDSL2 Plus (35b) kullanan kullanıcının aldığı Upload hızı 50 Mbps cıvarında... Ve tamamen bakır altyapıdan bu hızları alıyor.

Kısaca, ticari kaygı birer bahanedir. Eğer Upload'ın sınırsız verilmesi sorun olsaydı, bu durum önce Türkiye'de değil, yurtdışında gerçekleşirdi. İnternet ilk yurtdışında verilen bir hizmettir. Ayrıca illagel paylaşım konusunda Dünya'daki bir numaralı ülke biz değiliz. İllagel paylaşım özellikle yurtdışı ülkelerinde daha fazla fakat yinede Upload onlara limitli verilmiyor.

Son düzenleme:
10 mbps lik paketi aldim 10 mbps down , 5 mbps upload aliyordum fakat 2 gün önce uploadimi 2 ye düsürdüler ondan sonra zaten düsük olmayan pingim bi anda oyunlarda 1000 ms e dönüstü suan oyun oynamak haram durumda Kesinlikle önermedigim bir hizmettir . Müsteri temsilcisini 3 gün icerisinde 35-40 kere aradim sabahlari bi robot arayip cözülüp cözülmedigini soruyor hala .... Benim anlamadigim 5 mbps upload ne diye 2 ye düstü ?
10 mbps lik paketi aldim 10 mbps down , 5 mbps upload aliyordum fakat 2 gün önce uploadimi 2 ye düsürdüler ondan sonra zaten düsük olmayan pingim bi anda oyunlarda 1000 ms e dönüstü suan oyun oynamak haram durumda Kesinlikle önermedigim bir hizmettir . Müsteri temsilcisini 3 gün icerisinde 35-40 kere aradim sabahlari bi robot arayip cözülüp cözülmedigini soruyor hala .... Benim anlamadigim 5 mbps upload ne diye 2 ye düstü ?

@ahmeths sözleşmede ne yazıyorsa onu vermeleri lazım. Öyle iş olmaz şikayet oluşturun. Bende halen 20 mbps download 5 mbps upload hızı var. İşin güzel yanı online oyun oynarken yayın yaptığım zaman ping de artmıyor

Bende Superbox kullanıcısıyım. İlk aldığımda 10Mbps idi sonradan güncelleme ile 20Mbps yükseltildik. Ben çok memnunum oturduğum bölge bakire altyapı sıfır denecek derecede. Canımı sıkan tek nokta Turkcell ve onun fiyat politikası. Türkiye şartlarında bir internete 169TL ödemek ne kadar mantıklı kendime hep soruyorum ama ne yapalım burası Türkiye. Nefes almaya para ödüyoruz.

Ürünü aldigim magazaya gittigimde kesinlikle ve kesinlikle paketimin 10 mbps down / 5 mbps upload oldugunu söylüyorlar . Eve gidiyorum müsteri temsilcisiyle konusuyorum bana Turkcelldeki elemanlarin yanlis bilgi verdigini söylüyor . En sonunda gidip Turkcell bayisindeki eleman kendini ben gibi gösterip temsilciyle konustu ve 5 mbpsye cikartilmadigi takdirde sikayet olusturacagimizi bildirdi. Eger buda olmazsa ilk önce CIMER e sonrasinda Tüketici hakem heyetine sikayette bulunacagim .
Arkadasim 20 mbps down / 10 mbps upload aliyor 159 tl lik paketten kendisinde hic düsüs yokmus mesela....

Not: Upload hizi pingi okadar etkiliyor ki resmen 5 den 2 ye düsmesi pingin 70 lerden 6000lere cikmasina sebep oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…