İnceleme Turkcell'e geçiş incelemesi

Neden Turkcell'e geçiş yaptım?

Turkcell'e asıl geçiş sebebim bulunduğum yerde Türk Telekom'un adam gibi çekmemesiydi. Özellikle evde iken Wi-Fi yerine mobil veriyi açarsam sosyal medyada herhangi bir video bile 2/3 saniye oynatılıp donuyordu. Çevremde Turkcell kullananların mobil verileri full çekerken ben acı çekiyordum, ayrıca o gün (16 Aralık ) olan büyük festival kampanyasındaki ucuzluğu görünce Turkcell'e geçmeye karar verdim.

Geçiş işlemleri nasıl oldu?

Geçiş olarak ilk başta Turkcell'in kendi sitesinden sipariş oluşturdum ve kısa süre içinde gelir diye düşünerek büyük bir hata yaptım. Büyük ihtimal kampanya nedeniyle kargoya verilmiyordu ancak 4 gün sonra bile hala bir kargoya verildi mesajı olmadığı için arayıp iptal edip bayiiden direk almak istedim ve her aradığım müşteri temsilcisi beni başka bir müşteri temsilcisine yönlendirdi, başka numaraları aramamı söyleyip beni en az 1 saat oyaladılar. En sonunda iptal ettiler ve bayiye giderek hemen SIM kartımı aldım.

SIM Kart ne zaman aktif oldu?

Bayi çalışanı bana SIM kartımın en geç 2 gün sonra aktif olacağını ve SIM kartı takmam gereken saat ve günün bana SMS olarak iletileceğini söyledi ve dün sabah 9.00 gibi bana SIM kartını takmam gereken saat ve gün iletildi. Bugün sabah 8.30 gibi SIM kartımı takarak kullanmaya başladım.

Diğer operatörlere göre Turkcell'in avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Bana göre Turkcell'in diğer operatörlere göre olan artıları ve dezavantajlarını aşağıya sizler için listeledim. ( + Avantaj | - Dezavantaj )

Artıları;

Çekim gücü +
Uygulaması +
Geçiş hediyeleri +
E-Devlet ile geçiş +

Dezavantajları;

Ücretlendirmeleri -
Müşteri temsilcileri -

Peki Turkcell'e geçilir mi?

Bana göre günümüzde bu kadar hızlı ve güzel interneti sağlayan operatör şirketleri arasından en iyisi Turkcell. Neden diye soracak olursanız Türk Telekom'un mobil veri rezaletinden sonra çok iyi geldi ancak fiyat olarak biraz üzebilir maalesef.

Not: Testler ev ortamı, şehir merkezi, şehir dışı, il/ilçe yollarında yapılmıştır.

Buraya kadar okuduysanız teşekkürler. Sizlerde yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

İsmi geçen operatörler;
Turkcell
Türk Telekom

Fiyat olarak aslında bahsettiğiniz kampanya ile çok uyguna tarifeler denk geliyordu. Türk Telekom'a göre belki biraz pahalı olabilir fakat F/P olarak bakınca bence kesinlikle değer.

Ben vodafoneden geçtim bulunduğum yerde vodafone çekmiyor fazla ama türkcell gibi sansürcü değildi en azından.
Hız vs. olsun memnunum Turkcellden ama vodafone döneceğim taahhüt bittikden sonra.

Son düzenleme:
Ben 200Mbps.
Anlaştım bana 400Mbps veriyorlar 550 TL veriyorum çok uygun

Dosya Ekleri

• IMG_2641.png
    IMG_2641.png
    159 KB · Görüntüleme: 26

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı