Turkcell Superbox 20 Mbps'lik Tarife İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce Turkcell Superonline ADSL 8 Mbps'lik tarifeden Turkcell Superbox 20 Mbps'lik tarifeye geçiş yaptım.
Bildiğiniz gibi Superbox 4.5G altyapısını kullanıyor. Daha önce defalarca başvurmuştum sistem Superbox altyapısının bulunmadığını söylemişti. Fakat ben de 4.5G tam çekiyor dememe rağmen işlem yaptıramamıştım. Geçen bir yine arayayım dedim adresimi verdim. Bu sefer altyapının olduğunu söyledi. Ben de direk 20 Mbps'lik tarifeye geçmek istediğimi belirttim. Burda önemli nokta şuydu. Ben daha önce başvurduğumda 10 Mbps'lik tarife vardı 20 Mbps'lik tarife yerine fiyatı da aynıydı 160 lira. Fakat ben 270 lirayı gözden çıkarmıştım. Sınırsız 4.5G hızını almak için. Çünkü 8 Mbps gerçekten işkence gibi gelmeye başlamıştı. Oyun alıyordum Steam'den. 60-90 GB boyutu var. İndirmeye üşeniyordum çünkü günler sürüyordu indirmesi. Upload da hak getire 75 kbps idi. Her neyse bu 10 Mbps'lik tarife 20 Mbps'lik olunca bana bu hız yeter dedim ve buna geçtim.
Şu an hız testinde 20 Mbps download ve 5 Mbps upload hızı almaktayım.
Ama Steam, Torrent, Internet Download Manager gibi programlarda bu hız 25 Mbps'e çıkıyor :)
Youtube'da 4K 60 FPS izlettiriyor.
Ping konusu beni endişelendirmişti. Çoğu kişi ping sorunundan dert yanmaktaydı. Ben Hatay'ın Dörtyol şehrinde yaşıyordum. Bu ping olayını başvurduktan sonra araştırdım. Başvurmadan önce araştırmadım. Nerden aklıma geldi diyecek olursanız daha önce dizüstü bilgisayarımla elektrikler gidince telefonu bağlayıp onunla online oyun oynuyordum. Ping benim ADSL modemimden neredeyse 2 kat daha yüksekti. Bunu hatırladım içime bir telaş düştü iptal etsem mi etmesem mi diye. Youtube videolarına bakıyorum kendi kablolu internetinizden ne alıyorsanız +25 +30 ping ekleyin üstüne gibisinden yorumlar yapılmıştı. Her neyse ertesi gün adam geldi kurulumu yaptı. Ben sevinsem mi üzülsem mi diye buruk bir sevinç vardı sanki üstümde. Modem kurulumu yapıldıktan sonra ilk önce indirme testi yaptım dediğim gibi bu değerleri aldım sevindim. Ardından League of Legends oyununa girdim. En çok oynadığım online oyundu. Pingime baktım 50 ile 60 arasında değişiyordu. Buna çok sevindim. ADSL'de iken 45 ping değeri alıyordum. İçim bir rahatladı. Sonra bir de Twitch'de yayın yapayım dedim. Ping değeri yine değişmedi. Muazzam bir şey bu. Çok sevindim.
Sözün kısası;
Eğer bölgenizde fiber internet yoksa gerçekten çok iyi bir imkan sunmuş Turkcell.
Ekonomimiz iyi olsa da keşke tam 4.5G hızındaki tarifeyi alabilsek ama 20 Mbps gayet yetiyor.
ADSL abonelerine ve altyapısı olmayan abonelere kesinlikle öneririm.
 
Superonline ile Superbox arasında ne farklar var?
Hangisi daha iyi?

Superbox 4.5G teknolojisinden faydalanıyor. Superonline ise sabit altyapıdan faydalanıyor Turkcell aktypı sorgusu yaparak evinizde fiber altyapısı olup olmdığını bulabilirsiniz. Fakat dikkat edin Turkcell'in çakm sorgu siteleri var bilgileriniz çalınabilir.
 
Superbox 4.5G teknolojisinden faydalanıyor. Superonline ise sabit altyapıdan faydalanıyor Turkcell aktypı sorgusu yaparak evinizde fiber altyapısı olup olmdığını bulabilirsiniz. Fakat dikkat edin Turkcell'in çakm sorgu siteleri var bilgileriniz çalınabilir.

Biz Superonline kullanıyoruz. Memnunuz.
 

Geri
Yukarı