Turkcell Superonline 100 ve 200 Mbps oyunda hız farkı yapar mı?

Mehmet Can

Hectopat
Arkadaşlar şu an aktif olarak Turkcell Superonline 100 /10 paketi kullanıyorum. Sadece kablosuz bağlantı kullanıyorum ve telefondan PUBG Mobile oynuyorum. Paketimi 200/10 tarifesine yükseltsem oyunda fark hisseder miyim? Şu an sabit olarak her harita da 20ms alıyorum.

Arkadaşlar şu an aktif olarak Turkcell Superonline 100 /10 paketi kullanıyorum. Sadece kablosuz bağlantı kullanıyorum ve telefondan PUBG Mobile oynuyorum. Paketimi 200/10 tarifesine yükseltsem oyunda fark hisseder miyim? Şu an sabit olarak her harita da 20ms alıyorum.

Şu an aldığınız ping değeri gayet iyi yükseltmenize gerek yok. Yükseltseniz de en fazla 15ms oynarsınız o da çok gerekli değil.

Hız farkı olur fakat ping olarak olmayabilir. Anladığım kadarıyla zaten fiber kullanıyorsunuz. Özellikle indirme hızlarında fark olur.

İnternet hızınızı ne kadar arttırırsanız arttırın, ev içinde siz oyun oynarken kablosuz bağlanan olduğu zaman ping dalgalanması olacaktır. Bunun çözümü kablo ile bağlanma o da telefon için maalesef geçerli değil (var ise bilmiyorum). Ortak kullanımlarda ping artmıyorsa internet hızını arttırmanıza gerek yok, ping mevcut olduğunuz lokasyon ile sunucu aranızdaki mesafedeki gecikme süresinin hesaplanmış halidir.

Oyunlarda hız ping süresi ile orantılı.

Ping hıza bağlı olsa da hızın yanında sunucuların yoğunluğuna, mesafesine de bağlıdır. 100 Mbps interneti 1000 Mbps yapsa da pingin 20'den 10'a bile ineceğini düşünmüyorum. Çünkü zaten pingini kısıtlayan arkadaşın interneti değil oynadığı oyunun sunucusu. Kişisel fikrim böyle yanlış da olabilir ama zannetmiyorum.

Oyunlarda hız ping süresi ile orantılı.
Hız ile ping bir noktadan sonra bağlantılı değildir. Oyunu oynamak için 10 Mbps gerekliyse paketinizin 1Gbps olması pinginizi etkilemez.

Tavsiye edilen bağlantı hızı sağlandıktan sonrası fiziksel olarak kablonun ve cihazların elinde. Yani dedikleriniz büyük oradan yanlış...

Evde 6 tane telefon bağlı internete. Bu durumdayken ping sabit 20ms. Sanırım sadece oyun için paket yükseltmeye gerek yok diye sanıyorum. Zaten modem odam da aramda 1 metre yok. Ek olarak Speedtest'de hız testi yaptığım da indirme hızım 190 küsurlerde sürekli ama paketim 100 Mbps biliyorum. Bunun sebebi nedir?

Telefonlar genel olarak PC'ler kadar yemiyor interneti. Uygulamalar mümkün olduğunca kısıtlıyor. 100 mbtin 10-15'ini anca kullanıyordur zaten PUBG. Ping ile de download ın ilgisi yok. Ama sanki yüksek hızlı paketlerde ping daha düşük oluyor gibi. 1000MBIT pakete 50 ms ping de olmamalı şimdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı