Turkcell Superonline modem veriyor mu?

Arkadaşlar merhaba. Yakında Turkcell Superonline VDSL internetine geçiş yapacağım. Aklıma takılan sorular oldu.

1- Turkcell modem veriyor mu?
2- veriyorsa hangi model modem veriyor?
3- modem için ücret alınıyor mu?
4- modem için ücret alınıyorsa ne kadar alınıyor?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ben 100lük fiber bağlattım Huawei Optixstar HG8245X6-10 modemini ücretsiz verdiler fakat modem bana ait değilmiş, aboneliğim bir sebepten dolayı sonlandırılırsa geri alıyorlarmış.

Ben 100'lük fiber bağlattım Huawei optixstar HG8245x6-10 modemini ücretsiz verdiler fakat modem bana ait değilmiş, aboneliğim bir sebepten dolayı sonlandırılırsa geri alıyorlarmış.

35/4 VDSL bağlatacağım. Hangi modemi verirler bilmiyorum. Modem için de ücret alıyorlar mı bilmiyorum. Şu an bir modem buldum ve elime de bütçe geçmişken almayı düşündüm.

35/4 VDSL bağlatacağım. Hangi modemi verirler bilmiyorum. Modem için de ücret alıyorlar mı bilmiyorum. Şu an bir modem buldum ve elime de bütçe geçmişken almayı düşündüm.
Modem verebilirler abonelik yaptırırken verip vermediklerini sorun. Ayrıca superonline kendi modemleri dışında başka modemler ile çalışmıyor diye duymuştum bazı istisnalar dışında.

Yalın VDSL'e devam kampanyasını kullanıyorduk ücretsiz mi bilmiyorum ama modem olarak Huawei HG658V2 modelini vermişlerdi 3 gün önce Netspeed'e geçtik modemi geri istediler Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli yolladık.

Arkadaşlar merhaba. Yakında Turkcell Superonline VDSL internetine geçiş yapacağım. Aklıma takılan sorular oldu.

1- Turkcell modem veriyor mu?
2- veriyorsa hangi model modem veriyor?
3- modem için ücret alınıyor mu?
4- modem için ücret alınıyorsa ne kadar alınıyor?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
1- Evet veriyor
2- Bana Huawei HG658 v2 verdiler
3- Modem için ücret alınmıyor
4- Modem için ücret alınmıyor dedik ya :) Şaka bir yana eğer kullandığın süre zarfı boyunca modemden kaynaklanmayan bir hız sorunu veya başka bir sorun yaşarsan teknik servis ekibi geliyor ve sorunun modemden kaynaklanmayan ve kullanıcı hatası bir olay olduğunu söylerse yanlış hatırlamıyorsam 300-350 TL arası bir ücret alıyorlar.

1- evet veriyor.
2- bana Huawei HG658 V2 verdiler.
3- modem için ücret alınmıyor.
4- modem için ücret alınmıyor dedik ya :) şaka bir yana eğer kullandığın süre zarfı boyunca modemden kaynaklanmayan bir hız sorunu veya başka bir sorun yaşarsan teknik servis ekibi geliyor ve sorunun modemden kaynaklanmayan ve kullanıcı hatası bir olay olduğunu söylerse yanlış hatırlamıyorsam 300-350 TL arası bir ücret alıyorlar.

İyi ki hiç arıza kaydı açmamışız hocam biz yoksa babam ne denli kızardı bilmiyorum :D

İyi ki hiç arıza kaydı açmamışız hocam biz yoksa babam ne denli kızardı bilmiyorum :D
Yok hocam şöyle oluyor. Mesela hız sorunun var değil mi en basiti. Önce telefondaki arkadaş birkaç işlem (modemini yeniden başlatıyor) yapıyor eğer düzelmezse modem resetlemesi yapmanı istiyor. Eğer o da düzelmezse Turk Telekom saha ekibine kayıt açıyor. Saha ekibi genelde (%95 abartmıyorum) saha dolabındaki portunuzda bir sıkıntı yok, bina girişinden dairenize gelen kabloda sorun var diyor. Sen eğer bina girişinden daireye gelen kablonun bakır kablo olduğuna %100 eminsen o zaman müşteri hizmetlerini tekrar arayıp bu sefer "saldırmaya" başlıyorsun. Sorun ya port kaynaklı çıkıyor portunu değiştiriyorlar ya da modemini değiştiriyorlar. Sonuç olarak eğer eminsen şansını dene yok değilsen 300-350 TL canlıyı ayarla :)

Yok hocam şöyle oluyor. Mesela hız sorunun var değil mi en basiti. Önce telefondaki arkadaş birkaç işlem (modemini yeniden başlatıyor) yapıyor eğer düzelmezse modem resetlemesi yapmanı istiyor. Eğer o da düzelmezse Türk Telekom saha ekibine kayıt açıyor. Saha ekibi genelde (%95 abartmıyorum) saha dolabındaki portunuzda bir sıkıntı yok, bina girişinden dairenize gelen kabloda sorun var diyor. Sen eğer bina girişinden daireye gelen kablonun bakır kablo olduğuna %100 eminsen o zaman müşteri hizmetlerini tekrar arayıp bu sefer "saldırmaya" başlıyorsun. Sorun ya port kaynaklı çıkıyor portunu değiştiriyorlar ya da modemini değiştiriyorlar. Sonuç olarak eğer eminsen şansını dene yok değilsen 300-350 TL canlıyı ayarla :)

Şu saatten sonra gram önemi yok hocam biz Netspeed'e geçtik 24Mbps 6-7 cihaza yetmiyordu şimdi rahat rahat takılıyorum internette.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı