WashoutOfficial
Hectopat
Daha fazla
Eki depremden dolayı verilen etiketten evim bulunur diye sildimMerhaba yaklasık 15 gün önce tatile gittim ve yrni geldim geldiğim zaman binaya Turkcell süperonlinr bu binada artık kullanılabilir adlı bir keğıdon ektede olduğu gibi yapıştırıldığını gördüm aktif olarak internetim çekmiyor ve telefonda bile hat problemleri yaşıyorum geçmeli miyim ya da geçersem 1000'lik paket kullanabilir miyim?
Eki Görüntüle 1863741
Hayır hocam pingin yüksek hızla bir alakası yok. Altyapıyla alakası var. Binaya kadar fiber altyapıyla 100Mbps kullanıyordum Superonline'da. Bir oyunda 4ms sabit alıyorken eve kadar fiber altyapı geldi. 1Gbps pakete geçtim pingim 7-8 arası oynar oldu. Hız testinde 12-15 almaya başladım. Diyebilirsiniz o kadarcıktan bir şey olmaz, evet olmaz ama demek istediğim hızla bir alakası yok meselenin.Ben kullanıyorum gayet memnunum yüksek bir paket alırsanız çok rahat pingsiz kullanabilirsiniz.
2 yılı aşkın süredir kullanıyorum. İlk binaya kadar fiberle 100Mbps kullandım, şimdi GPON altyapıyla Gbps kullanıyorum. Detaylı bir internet kullanımım var. Keza ev halkının da farklı farklı alanlarda internet kullanımı var. Hiçbirimiz bir problemle karşılaşmadık. Hâlâ önerebiliriz.Memnun olanlar nasıl memnun çok merak ediyorum ya çok bir şey bilmiyorlar çok basit sıradan kullanıcılar film video YouTube falan maksimum. Ya da farkında değiller. Yani ben anlayamıyorum.
Superonline'ı Tavsiye edenler kullanıyor gibi gelmedi bana pek.
Telegram'da böyle bir problem yaşamıyoruz. Hem GPON'da hem binaya kadarda yaşamadık.Kendimden örnek vereyim Telegram'da canlı sesli sohbet yapamıyorum.
Hiçbir yere girerken sansür ile karşılaşmadık. Bu tarz şeylerle karşılaşmamak için öyle ekstra bir ayar da yapmadık. Bolca farklı site ziyaret ederiz. Dediğiniz problemle karşılaşmadık. Hatta dilerseniz problem yaşadığınız yerleri söyleyin, test edeyim.Superonline demek sansür, engelleme, bant daraltması vb demek.
TurkNet'e kotalı internet zamanlarında geçmiştim. Son yıla kadar iyiydi pek problem olmadı fakat son yıllarda sık sık sıkıntı yaratmaya başladı ya hat kötüleşti ya da başka bir şey var bilemedim. Ping sorunu yaşıyorum sorunu hep bana atıyorlar net kesilip duruyor sorunu yine bana atıyorlar ama sorun ben bir şey yapmama rağmen düzeliyor.
Neyse konuya gelecek olursak 1 sene kadar önce Turkcell Superonline kutusu eve kadar geldi eve özel hat var yani. Geçmeye değer mi pingim TurkNet giga fiber gibi 1ms olur mu?
Bir de ben Keenetic modem ve routerlarını kullanıyorum. Kendi modemlerini dayatıyorlar mı? Ben Keenetic'lerimden vazgeçmem deKullanan var mıdır tavsiye eder misiniz?
Bundan 2.5 yıl önce oturduğumuz evimizde fiber altyapı vardı ve turkcell superonline kullanıyorduk. Hızı iyiydi ancak ani değişimler yaşıyordu. Mesela 1 hafta boyunca internet iyiyse hiç bir indirme bile olmadan 1 hafta sonra aniden aşırı bir internet hızı düşmesi oluyordu. Alınır ancak buna dikkat edin. Bizim modem eskiydi ondan dolayı da olabilir.TurkNet'e kotalı internet zamanlarında geçmiştim. Son yıla kadar iyiydi pek problem olmadı fakat son yıllarda sık sık sıkıntı yaratmaya başladı ya hat kötüleşti ya da başka bir şey var bilemedim. Ping sorunu yaşıyorum sorunu hep bana atıyorlar net kesilip duruyor sorunu yine bana atıyorlar ama sorun ben bir şey yapmama rağmen düzeliyor.
Neyse konuya gelecek olursak 1 sene kadar önce Turkcell Superonline kutusu eve kadar geldi eve özel hat var yani. Geçmeye değer mi pingimyiyd TurkNet giga fiber gibi 1ms olur mu?
Bir de ben Keenetic modem ve routerlarını kullanıyorum. Kendi modemlerini dayatıyorlar mı? Ben Keenetic'lerimden vazgeçmem deKullanan var mıdır tavsiye eder misiniz?