Turkcell Superonline'a geçmeye değer mi?

Merhaba yaklasık 15 gün önce tatile gittim ve yrni geldim geldiğim zaman binaya Turkcell süperonlinr bu binada artık kullanılabilir adlı bir keğıdon ektede olduğu gibi yapıştırıldığını gördüm aktif olarak internetim çekmiyor ve telefonda bile hat problemleri yaşıyorum geçmeli miyim ya da geçersem 1000'lik paket kullanabilir miyim?

Eki Görüntüle 1863741

Merhaba yaklasık 15 gün önce tatile gittim ve yrni geldim geldiğim zaman binaya Turkcell süperonlinr bu binada artık kullanılabilir adlı bir keğıdon ektede olduğu gibi yapıştırıldığını gördüm aktif olarak internetim çekmiyor ve telefonda bile hat problemleri yaşıyorum geçmeli miyim ya da geçersem 1000'lik paket kullanabilir miyim?

Eki Görüntüle 1863741
Eki depremden dolayı verilen etiketten evim bulunur diye sildim:)

Türkiye sınırları içerisinde kullanım olacaksa olabilir. Ama yok yurt dışı bağlantılarım olacak oyun vs vb durumlar kesinlikle tavsiye etmem.
Superonline demek sansür engelleme bant daraltması vb demek. Özellikle yeni abonelerde.
Verdikleri cihazları kullanılabilir gibi değil Wi-Fi 6 haricinde artısı yok tak kullan şeklinde çöp desem çok da abartmış olmam. Sıradan bir kullanıcı için abartmış görünebilirim.
Açın Google'ı arama yapın araştırın Superonline sansür diye.
Kendimden örnek vereyim telelgram da canlı sesli sohbet yapamıyorum. Ne güzel geçtiğimiz yılın 10. Ayına kadar en ufak problem yaşamıyordum TTNET VDSL ile. Tamam VDSL ile 35/15 idi ama rahatlık konfor vardı. Şimdi ise yani Superonline ile tüplü Ferrari.
Az önce bahsettiğim sorunun çözümü ise WARP VPN vb çözümler.
Güvenli internet istemiyorum işe yaramadı.
Statik IP işe yaramadı.
Farklı modem Router tek başına işe yaramadı. Ama Keenetic Hero DSL + WARP VPN ile kısmen çözüyorum kısmen diyorum çünkü paketim 100/20 iken VPN 80/15 ortalam hız ve yüksek Ping ile kullanıyorum.
Verdikleri ZTE 3600 kutusuna koyup kaldırdım. Çünkü dediğim gibi işe yaramıyor yardımcı olmuyor sorunları çözmek için.

Müşteri hizmetlerine bu durumu kaç kere defalarca anlatıyorum anlıyorlar durumu ama ne hikmetse sıradan basit hız bağlantı testi yapıp sorun yok diyorlar her seferinde başa dönüyoruz.
Teknik servis yani evlere gelen teknik servis arkadaşlara durumu anlatıyorum resmen kendi ağızları ile cevabı ise evet bu durumu biliyoruz böyle sorun var VPN kullanın diyor.

Memnun olanlar nasıl memnun çok merak ediyorum ya çok bir şey bilmiyorlar çok basit sıradan kullanıcılar film video YouTube falan maksimum. Ya da farkında değiller. Yani ben anlayamıyorum.
Superonline ı Tavsiye edenler kullanıyor gibi gelmedi bana pek.

Son olarak eğer geçmeyi düşünüyorsanız benim gibi yaşadığım sorunları yaşama ihtimaliniz %51 özellikle yeni abonelerde. %1 ihtimal küçük ama sakın küçümsemeyin. Bol şanslar diliyorum. :)

Eve kadar fiber 100/20 GPON + Keenetic Hero DSL + WARP VPN.

IMG_1111.jpeg

Son düzenleme:
Bandwidth throttling sorunu var maalesef ve yanılmıyorsam en çok onlar yapıyorlar. Bu gibi şeyler sizin için sorun olmayacaksa evet iyi olur çünkü destek sistemleri iyidir. En azından bana göre öyle yani. Tabii bu dediğim fiber için geçerlidir. Diğer hizmetlerinde bandwidth throttling var mı bilmiyorum.

Turkcell kullanıyorum 2 yıl oldu TV+ paketini aldım 155TL ödüyorum bence şakasız piyasada ki en iyi ISS olabilir tabii bu konumuma göre değişir ben vodofone net kullandım rezalet bir deneyimdi 6 ay zor sabrettim 6 ay daha sözleşmem vardı parasını verip çıktım Türk Telekom'a geçtim paketleri çok uçuk fiyatlarda yani değmez 50/5 paket için 350-400TL gibi paralar istiyorlar onuda yaklaşık 1 yıl kullandım hem yavaşlığı hem pahalılığı bıktırdı Turknet geçtim 2 ay sonra direkt iptal ettim çünkü Turknet sadece influencerların şişirmesi olarak görüyorum ya da o influencera çok iyi internet verip normal insanlara vermiyorlar bulunduğum yerde yeni sıfır altyapı olmasına rağmen 40/10 gibi gülünç hızlar aldım şimdi 2 yıldır Superonline kullanıyorum ve 2 yıldır 1 kez bile kopma olmadı hız düşüklüğü olmadı TR sunucularında oyunlarda 1-5 arası ping alıyorum Avrupa sunucularında 10-30 arası 50 görmez bile ayrıca önemli ve özel günlerde paket hız sınırını kaldırıyor (Cumhuriyet bayramı 23 nisan kurban bayramı vs.) ve paketin 100 bile olsa altyapının desteklediği maximum hızı alıyorsun o günleri
ayrıca hız sınırlandırması yok halen o geçerlimi bilmiyorum ama halen bende geçerli altyapımın yeni olması ve direkt altyapı Superonline çektiği için altyapımda hız ne kadar geliyorsa o kadar alıyorum 100/10 paket kullanmama rağmen 800/200 gibi hızlar alıyorum test sonuçlarında artıyor düşüyor ama 100/10 üzeri alıyorum her zaman

Ben kullanıyorum gayet memnunum yüksek bir paket alırsanız çok rahat pingsiz kullanabilirsiniz.
Hayır hocam pingin yüksek hızla bir alakası yok. Altyapıyla alakası var. Binaya kadar fiber altyapıyla 100Mbps kullanıyordum Superonline'da. Bir oyunda 4ms sabit alıyorken eve kadar fiber altyapı geldi. 1Gbps pakete geçtim pingim 7-8 arası oynar oldu. Hız testinde 12-15 almaya başladım. Diyebilirsiniz o kadarcıktan bir şey olmaz, evet olmaz ama demek istediğim hızla bir alakası yok meselenin.

Memnun olanlar nasıl memnun çok merak ediyorum ya çok bir şey bilmiyorlar çok basit sıradan kullanıcılar film video YouTube falan maksimum. Ya da farkında değiller. Yani ben anlayamıyorum.
Superonline'ı Tavsiye edenler kullanıyor gibi gelmedi bana pek.
2 yılı aşkın süredir kullanıyorum. İlk binaya kadar fiberle 100Mbps kullandım, şimdi GPON altyapıyla Gbps kullanıyorum. Detaylı bir internet kullanımım var. Keza ev halkının da farklı farklı alanlarda internet kullanımı var. Hiçbirimiz bir problemle karşılaşmadık. Hâlâ önerebiliriz.

Kendimden örnek vereyim Telegram'da canlı sesli sohbet yapamıyorum.
Telegram'da böyle bir problem yaşamıyoruz. Hem GPON'da hem binaya kadarda yaşamadık.

Superonline demek sansür, engelleme, bant daraltması vb demek.
Hiçbir yere girerken sansür ile karşılaşmadık. Bu tarz şeylerle karşılaşmamak için öyle ekstra bir ayar da yapmadık. Bolca farklı site ziyaret ederiz. Dediğiniz problemle karşılaşmadık. Hatta dilerseniz problem yaşadığınız yerleri söyleyin, test edeyim.

Bu Türkiye'deki tüm ISS'ler için geçerlidir. Her yere aynı güzellikte hizmet vermezler. Nasıl sizin önermemeniz yanlışsa benim de önermem yanlış. Bakın ne kadar garip, siz tonla problemle karşılaşıyorken ben dört dörtlük kullanıyorum. Bu bölgeden bölgeye değişiyor. Arkadaş forumdan anca genel bir tablo çıkartabilir. Çevresine danışması en mantıklısı.

Ayrıca Superonline Türkiye geneli olarak iyi bir hizmet verdiği için o şans %51 değil, daha da düşük. Yoksa buralara kadar gelemezdi. Bakın Vodafone hâlâ Gbps veremiyor, kendi altyapısı yok. Çünkü Türkiye geneli için kötü bir marka. Ama yine gariptir, benim kullandığım bölgede Vodafone SIM ile problem yaşamıyorum. 😆

Apartmanım şanslı olan nadir apartmanlardan, hem SO'nun FTTH'si hem de Turknet'in FTTH fiberi var ve ben ikisini de denedim (2 yıla yakındır FTTH SO kullanıyorum 2 ay da Turknet fiber kullanabildim) gerek SO'nun teknik desteği gerek stabilitesi (2 ay boyunca kullandığım Turknet'de 2-3 günde bir 1-2 saatlik kesintiler oluyordu) fiber altyapıda bence rakipsiz.

TurkNet'e kotalı internet zamanlarında geçmiştim. Son yıla kadar iyiydi pek problem olmadı fakat son yıllarda sık sık sıkıntı yaratmaya başladı ya hat kötüleşti ya da başka bir şey var bilemedim. Ping sorunu yaşıyorum sorunu hep bana atıyorlar net kesilip duruyor sorunu yine bana atıyorlar ama sorun ben bir şey yapmama rağmen düzeliyor.

Neyse konuya gelecek olursak 1 sene kadar önce Turkcell Superonline kutusu eve kadar geldi eve özel hat var yani. Geçmeye değer mi pingim TurkNet giga fiber gibi 1ms olur mu?

Bir de ben Keenetic modem ve routerlarını kullanıyorum. Kendi modemlerini dayatıyorlar mı? Ben Keenetic'lerimden vazgeçmem de :D Kullanan var mıdır tavsiye eder misiniz?

Turkcell Superonline tavsiye etmiyorum. 12 Mbps paketi var hiç hızlı değil. 2015'ten beri Superonline, ve ondan daha uzun süredir telefonda Turkcell hattını kullanıyoruz bir kere arayıp da "yıllardır müşterimizsiniz ev interneti paketinizi daha iyi ve size özel fiyatla değişelim" vs. demediler.

TurkNet'e kotalı internet zamanlarında geçmiştim. Son yıla kadar iyiydi pek problem olmadı fakat son yıllarda sık sık sıkıntı yaratmaya başladı ya hat kötüleşti ya da başka bir şey var bilemedim. Ping sorunu yaşıyorum sorunu hep bana atıyorlar net kesilip duruyor sorunu yine bana atıyorlar ama sorun ben bir şey yapmama rağmen düzeliyor.

Neyse konuya gelecek olursak 1 sene kadar önce Turkcell Superonline kutusu eve kadar geldi eve özel hat var yani. Geçmeye değer mi pingimyiyd TurkNet giga fiber gibi 1ms olur mu?

Bir de ben Keenetic modem ve routerlarını kullanıyorum. Kendi modemlerini dayatıyorlar mı? Ben Keenetic'lerimden vazgeçmem de :D Kullanan var mıdır tavsiye eder misiniz?
Bundan 2.5 yıl önce oturduğumuz evimizde fiber altyapı vardı ve turkcell superonline kullanıyorduk. Hızı iyiydi ancak ani değişimler yaşıyordu. Mesela 1 hafta boyunca internet iyiyse hiç bir indirme bile olmadan 1 hafta sonra aniden aşırı bir internet hızı düşmesi oluyordu. Alınır ancak buna dikkat edin. Bizim modem eskiydi ondan dolayı da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı