Turkcell vs. Türk Telekom

Size göre sorun olması sorun olduğu anlamına gelmez. Ben bu forumu 10 yıldır üye olmadan takip eden biriyim. 2 saat önce bir konuda destek almak için kayıt oldum. Haricinde tüm buradaki konulara vakıfım. Takip ettiğimden beri üyeliğim olsaydı şu an beni moderatör yapmışlardı... Her neyse konu o değil... ( göz ardı bilene ettiğim oluyor ) yazışınızdan sizin almancı gurbetçi olduğunuzu anlıyorum... Böyle şeylere takılan ya art niyetlidir ya da Türk kültüründen uzaktır. Çoğunluk nasıl hitap ediyorsa öyle hitap edilecek diye bir kural yok bu forumda. CNC makinesinden çıkmıyor buradaki kişiler... Senin gibi samimiyetten uzak kişiler rahatsız oluyorsa cevap vermez. Ben senin nezdinde buradaki herkese genel olarak yazdım bu cevabı...

Neyse olayı uzatmanın bir manası yok. Tamam istediğini yaz sıkıntı değil. Bir dakikada türlü türlü almancı gurbetçi gibi kelimeler saydırmaya başladın. :D
Doğma büyüme düzceliyim.
Beni rahatsız ediyor ve nedense geri dönüş yapasım bilene gelmiyor o mesaja bazen.

Tamam konuyu amacından saptırmayalım.
 
Neyse olayı uzatmanın bir manası yok. Tamam istediğini yaz sıkıntı değil. Bir dakikada türlü türlü almancı gurbetçi gibi kelimeler saydırmaya başladın. :D
Doğma büyüme düzceliyim.
Beni rahatsız ediyor ve nedense geri dönüş yapasım bilene gelmiyor o mesaja bazen.

Tamam konuyu amacından saptırmayalım.

Art niyetsiz İzmir'in hitabıyla sıcak ve sevecen bir hitap a karşı tahrik edici ve aşağılayıcı tutumunuzdan dolayı bunları yazma gereği duydum. Yoksa gerçek hayatta zaten isteseniz de benimle muhatap olamazsınız. Rahatsız olmanızı dile getirmenizde sıkıntı yok ama söyleyişiniz ve olaya yaklaşımınızda sıkıntı var. Neyse iyi forumlar kardeşlerim.
 
Kötünün iyisi olarak Türk Telekom. Turkcell fiyat bölü performans açısından görüp görebileceğin en kötü firmalarda zirveye oynar.
 
Uzun bir süre türk telekom kullandıktan sonra Turkcele geçiş yaptım. 4.5G kapalı kullanıyorum ama ona rağmen turkcellde aşırı fazla internetim gidiyor. Eğer hızın bir önemi yoksa işlemlerinizi halletmeyi düşünüyorum derseniz TT öneririm. Ben Mutlu Mega 70 GB Paketi bu paketi aldım. Diğerlerine göre daha uyguna geliyor.
 
Mobilde hizmet kalitesi olarak hiçbirinin garantisi yok. Nispeten iyi görülen Turkcell'in kötü olduğu yerde TT'nin iyi olduğunu da görebiliyoruz. Test ederek tercihinizi yapmanızı tavsiye ederim.

Ben mobilde eskiden hem fiyat hem de kalitede orta yol olarak gördüğüm Vodafone'u kullanırdım. Çünkü Turkcell her daim aşırı pahalı, TT ise çok kötü iletişim kalitesine sahipti. Son 1-1,5 yılda Vodafone'un aynı bölgede interneti inanılmaz yavaşladı. Hatta kopuyordu. Şehir merkezinde en işlek caddelerde bile aynı. Hız testinde 1 Mbps komik sayılar çıkıyordu. 4-5 yıl önce geçtiğimde 40-50 Mbps görüyordu ve hiç bir serviste aksama yoktu. Nasıl oluyorsa aynı altyapıda böyle bir sorun çıktı.

Türk Telekom mobilde son birkaç yılda gerçekten kapsama alanı ve iletişim kalitesinde iyileştirme yapmış. Vodafone rezaletinden sonra şans verdim ve gördüm. Daha üç yıl öncesinde benim memleketimde 2G ile telefon görüşmesi bile zor yapılırken şimdi sorun yok.

Cidden bulunduğunuz şehir hatta mahalleye göre değişiyor. En çok bulunduğunuz yerlerde TT ve Turkcell abonesi olan kişilerin cihazları ile test ederek işinize hangisi geliyorsa onu tercih etmek lazım. Daha önce kalitesine ihtiyaç duyarak Turkcell de kutlanmıştım. Benim için şu an fark yok gibi.

Sabit internette daha çok fiyat ve hız belirleyici. Sadece TT altyapısına mahkum olunca tam kıyaslama yapamıyorum. Ancak birkaç aylık Millenicom tecrübemde, yönlendirme noktaları ve yurt dışına çıkışlarda Superonline altyapısı ile çalışan bu şirketin ping konusunda TT'ye göre bariz kötü olduğunu söyleyebilirim.
 
Hangisi daha iyi hem mobil hem de ev interneti olarak?
Her şey altyapıdan altyapıya değişir ya. Örnek olarak benim bulunduğum binada Türktelekom mükemmel bir hizmet veriyor. 2 sene öncesine kadar türktelekom kullanıyordum ve gayet memnundum. Yaklaşık 3-4 sene civarında kullandım ve maksimum 2-3 kere kesildiğini veya bağlantımda sorun olduğunu hatırlıyorum. Daha sonra Türknet'e geçtim ve ilk başlarda çok fazla kesinti oluyordu(haftada 2-3 defa), daha sonraki aylarda nasıl olduysa düzeldi.
 
Kendi ev konumu için konuşayım. İnternet çekimi benim için önceliklidir.

Mesela mobil İnternet çekim gücü evimde (Maltepe, üçüncü kat) Vodafone berbattı ama kayınvalide de (bağcılar) Türktelekom berbattı.

Onun için mobilde Türktelekom. Ev interneti Turknet çünkü taahhütsüz.

Turkcell paketlerini pahalı bulduğum için tercih etmiyorum.
 
Herkes Turkcell diyor ama siz birde Adıyamanda görün Türktelekom tam 9-10 kat daha iyi. Turkcell çoğu yerde çekmiyor , fiyat desen hepsinden pahalı. Saçma uygulamalar dersen Turkcell önde. Görselde yükledim.
 

Dosya Ekleri

  • C766FF5A-94B2-4FF5-90B6-2D6E1EE153F9.png
    C766FF5A-94B2-4FF5-90B6-2D6E1EE153F9.png
    163,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı