Turkcell Wi-Fi dağıtıcı için Access Point router işe yarar mı?

memomix

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Web & Graphic Designer
Arkadaşlar merhaba, hatay deprem bölgesindeyim. Maalesef evlerimiz mahallemiz yerle bir oldu ve elektrik şu an için yok. Karşı tarafımıza bir çadır kent kuruldu, elektrik ve internet verildi.
Sorum şu; Turkcell Wi-Fi adı altında ağda bir Wi-Fi görünüyor, bağlanmak istediğimde ayrı bir sayfa açıp isim soy isim ve cep telefonu numarası istiyor, bilgileri girdikten sonra cep telefonuna bir kod geliyor ve işlemi tamamlayınca internete girebiliyoruz. Yalnız çok kötü bir yere konumlandırılmış ve Wi-Fi kalitesi yok denecek kadar az.
Peki ben Access Point router bağlasam, kablosuz olarak herhangi bir Ethernet kablosu olmadan bu Wi-Fi ağına bağlanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Access Point ile Router farklı şeyler. Siz Sinyal Tekrarlayıcı istiyorsunuz kısaca lakin kaynak ile sizin aranızda güvenli bir şekilde sürekli açık olması gerek şekilde konumlandırabilir misin ?

Konumlandırırsan da yetkilendirmeyi sen yapamazsın o interneti paylaşan kişi yetkilendirme verir. Senin planın bana sağlam gibi gelmedi internetin sahibini sinyal kalitesini izleyerek bulup direkt onunla konuşursan sana daha net bilgi verir demek ki bölgenden altyapı ekipleri çalışıyor.

Access Point ile Router farklı şeyler. Siz Sinyal Tekrarlayıcı istiyorsunuz kısaca lakin kaynak ile sizin aranızda güvenli bir şekilde sürekli açık olması gerek şekilde konumlandırabilir misin ?

Konumlandırırsan da yetkilendirmeyi sen yapamazsın o interneti paylaşan kişi yetkilendirme verir. Senin planın bana sağlam gibi gelmedi internetin sahibini sinyal kalitesini izleyerek bulup direkt onunla konuşursan sana daha net bilgi verir demek ki bölgenden altyapı ekipleri çalışıyor.
Hocam Repeater destekleyen Asus DSL AC68U modemimi repeater ya da access point olarak kurmaya çalıştım, Wifi adını görüyor, mac adresini ekliyorum, kurulumu tamamladıktan sonra Asus wifi ağını hiçbir şekilde wifi ağında görünmüyor. Yetkiliyle konuştum, Turkcell İnternet box ya da super box herneyse, ethernet girişi olmayan bir kutu, 2 anteni var. Herhangi bir güçlendirici ile bu wifi ağını bulunduğum çadırdan sinyali güçlendirmek istiyorum ama sanırım olmayacak gibi. Ethernet kablosu olmadığı için tanımlayamıyorum. Bu turkcell wifi cihazının ne olduğunu bilen var mı? Yetkili kişi cihazın nasıl çalıştığını bilmiyor, getirip kurulumu yapıp gitmişler. Yani müdahele de edemiyorum bir hacker gözüyle bakıyorlar, Polis noktası yanında konumlandırılmış ve çadır kentte jammer mevcut. Wifi cihazı benim bulunduğum yere 50-60 m gibi bir mesafede. Çadır içinde hiçbir şekilde sinyal alamıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı