Turkcell'de RCS servisini kullanamıyorum

Makaleler
35
Merhaba. Kısa süre önce Türk Telekom'dan Turkcell'e geçiş yapmış bulundum. Ancak bu sabah fark ettim ki Mesajlar uygulamasında "Sohbet Ayarları" seçeneği tamamen yok olmuş. Türk Telekom kullanırken bu seçenek mevcuttu ve kullanıyordum.

@imnotagamer'a da Android'e geçtiğinde aktif etmesi gerektiği ayarlardan biri olduğunu söylemiştim ama bana kendisinde bu ayarın olmadığını iletmişti, anlam verememiştim. O da Turkcell kullanıyor. Çevremde Türk Telekom ve Vodafone kullanan kişilerde olup Turkcell kullananlarda olmaması direkt olarak sorunu operatöre bağlıyor.

Turkcell uygulamasında hat ayarlarına da baktım, ilgili bir şey yok. İnternette de 1-2 yazı gördüm şikâyet hakkında ama çözüm sunulmamış.

Var mıdır konu hakkında bilgisi olan? İnsanlar BIP kullansın diye mi böyle yapıyorlar? Müşteri hizmetlerine de yazdım, yanıtlarını bekliyorum. Konuyu güncellerim.

Google Mesajlar kullanıyorsanız ayarlardan genel ayarlara girin. En üstte yer alacaktır.

Hocam ben de Turkcell kullanıyorum, RCS Sohbetleri kısmı var bende. Sizde bir sıkıntı olabilir mi?

O telefon Google Mesajlar kullanıyor olması lazım, Samsung mesajlar da aynı alt yapıyı kullansa da uygulamalar biraz farklı.

Bir de ayar görünüyor ama kullanabiliyor musunuz? O daha önemli.
Kullanabiliyorum hocam. Üstte de telefon numaram ve bağlı olduğum yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…