Turkcell'den altyapı nasıl istenir?

Daniellvl

Decapat
Yer
Türkiye
Millenicom'da çıkan hatadan sonra Türksat Kablonet'e geçmiştim fakat 1-2 ay sonra o da berbatlaştı. Oyunlarda 35 ping ile oynuyorum. Arkada başkası kullanırsa ya da YouTube falan açıksa Valorant, CS 2 gibi oyunlarda oynanacak halde olmuyor. Ben de etrafta Turkcell iyi diye duydum ve altyapı başvurusu yapmak istedim. Şubatta taahhüttüm bitiyor ona göre nasıl bir yol izlemeliyim?

Millenicom'da çıkan hatadan sonra Türksat Kablonet'e geçmiştim fakat 1-2 ay sonra o da berbatlaştı. Oyunlarda 35 ping ile oynuyorum. Arkada başkası kullanırsa ya da YouTube falan açıksa Valorant, CS 2 gibi oyunlarda oynanacak halde olmuyor. Ben de etrafta Turkcell iyi diye duydum ve altyapı başvurusu yapmak istedim. Şubatta taahhüttüm bitiyor ona göre nasıl bir yol izlemeliyim?

Online oyun oynuyorsanız eğer hele de CS2 için kesinlikle Superonline'a bulaşmayın. Pingleri yüksek oluyor, bol bol paket kaybı ve mermi gitmeme olayı yaşarsınız. Benden söylemesi.

Çağrı merkezi ile görüşün. Fiber talep edin. Gerekli bilgiyi verirler size. Şu an fiberini kullanıyorum. Türk Telekom VDSL'den geçeli 1 ay oldu. Oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadım.

Ama şu an bildiğim kadarıyla TT ve Kablonet altyapısı var.

Peki ben ne yaparsam yapayım o altyapılardan biriyle gelirse yine kalitesiz olur mu internetim?

Ve ben sayısız internet denedim. Hepsi de kötüydü. Örneğin: TT, Millenicom, Netspeed, Şok Net, vs.)

Ama şu an bildiğim kadarıyla TT ve Kablonet altyapısı var.

Peki ben ne yaparsam yapayım o altyapılardan biriyle gelirse yine kalitesiz olur mu internetim?
VDSL de sorun olma ihtimali fibere göre fazla olabilir. Tabi sorunsuz da olabilir. Birçok nedeni olabiliyor. VDSL de mesela bende hiç sorun yoktu hız olarak. Fiberde sorun daha az olur. Kablonet in altyapısı şu an kullandığınız docsis ise; sinyal sorunu yoksa hattınızda wifi de modemleri kötüdür. Modeme router bağlayıp o şekilde kullanılırsa daha stabil olur. Ping artışları genelde wifi kullanımında dalgalanma olduğundan modem kaynaklı oluyor kablonette. Hat değerleri ve %sb değerleri kötüyse ekip müdahalesi gerekir. Şu anki altyapınız VDSL üzerinden olacaksa diğer firmalarda da hatta sorun varsa yine kötü olur.

VDSL de sorun olma ihtimali fibere göre fazla olabilir. Tabii sorunsuz da olabilir. Birçok nedeni olabiliyor. VDSL de mesela bende hiç sorun yoktu hız olarak. Fiberde sorun daha az olur. Kablonet'in altyapısı şu an kullandığınız DOCSIS ise; sinyal sorunu yoksa hattınızda Wi-Fi'de modemleri kötüdür. Modeme router bağlayıp o şekilde kullanılırsa daha stabil olur. Ping artışları genelde Wi-Fi kullanımında dalgalanma olduğundan modem kaynaklı oluyor Kablonet'te. Hat değerleri ve %sb değerleri kötüyse ekip müdahalesi gerekir. Şu anki altyapınız VDSL üzerinden olacaksa diğer firmalarda da hatta sorun varsa yine kötü olur.

Ethernet ile bağlanıyorum. Download hızını tam veriyor fakat gecikme çok fazla upload 5 olması büyük bir etken olabilir mi?

100 Mbps 5 upload VDSL kullanıyorum.

Ethernet ile bağlanıyorum. Download hızını tam veriyor fakat gecikme çok fazla upload 5 olması büyük bir etken olabilir mi?

100 Mbps 5 upload VDSL kullanıyorum.
O zaman Türk Telekom altyapısı üzerinden kullanıyorsunuz sanırım. Hangi marka modem şu an kullanıyorsunuz ?Upload hızı gecikmeyi etkilemez. VDSL harici fiber başvurusu yapın. Bulunduğunuz bölgedeki altyapıya göre gelmesi değişir tabi. Olmadı arıza kaydı oluşturun Türk Telekom ekipleri kontrol etsinler. Kablo vb. sorun yoksa düzeltilmesi gerekir.

O zaman Türk Telekom altyapısı üzerinden kullanıyorsunuz sanırım. Hangi marka modem şu an kullanıyorsunuz? Upload hızı gecikmeyi etkilemez. VDSL harici fiber başvurusu yapın. Bulunduğunuz bölgedeki altyapıya göre gelmesi değişir tabii. Olmadı arıza kaydı oluşturun Türk Telekom ekipleri kontrol etsinler. Kablo vb. sorun yoksa düzeltilmesi gerekir.

Kablonet veya TT altyapısı kullanıyorum. Kablonet'in kendi verdiği modemi kullanıyorum.

Peki fiber için Turkcell altyapısı isteyebilir miyim? Çünkü TT fiber hem pahalı hem de kötü diyorlar.

Son düzenleme:
Kablonet veya TT altyapısı kullanıyorum. Kablonet'in kendi verdiği modemi kullanıyorum.

Peki fiber için Turkcell altyapısı isteyebilir miyim? Çünkü TT fiber hem pahalı hem de kötü diyorlar.
Hayır TT veya Kablonet altyapısı varsa Superonline fiber altyapısı kurmaz, aynısı tersi için de geçerli Superonline altyapısı varsa TT altyapı kurmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı