Turkcell'den LG G2 almak mantıklı mı?

Makaleler
20
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi Turkcell'den LG G2 almak gibi bir niyetim var, ama aklımda bir sürü soru var bunları sizlere sormak istedim.
1) Arkadaşım bana oparetörlerden alınan telefonlara güncellemelerin geç geldiğini söyledi bu doğru mudur doğruysa da sıkıntı edecek kadar geç mi geliyor?
2) Turkcell'den telefon almak için faturalı'ya geçmek gerekiyor mu?
3) Telefonu babamın hattı üzerine aldırsam ben kullanabilir miyim?
4) 3 şıkta dediğim gibi babamın üzerine aldırsam teli ilerde başka hat takabilir miyim?
5) Telefonu alınca hemen ödeme yapmak gerekiyor mu yoksa 1 ay sonra mı ilk ödeme yapılıyor?
6) Operatör'den telefon almak ne kadar doğru?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1-)Güncellemeyi kendinde yapabilirsin.
2-)Hayır.
3ve4-)evet
5-)Bilmiyorum
6-)Hiç almadım

• Bu olay Galaxy Note 4 için yaşanmıştı. Ancak G2'de durum nedir bilemem fakat sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
  • Faturasız hatlara her telefonu vermeyebiliyorlar.
  • Kullanabilirsiniz, niye kullanamayısınız.
  • Takılabilir elbetteki.
  • Ödeme konusunda faturanıza taksit yapıyorlar. Aldıktan sonraki ay gelen faturaya yansıyor.
  • Eğer nakit yoksa mantıklı.

1) Evet, doğru. Üstelik gereksiz operatör uygulamaları da gömülü olarak gelir. Farklı ROM yüklediğinde tekrar Turkcell ROM'u yükleyemezsen, garantin devre dışı kalır.
2) Tarifeye ek alacaksan, evet.
3 ve 4) Evet.
5) Tarifeye ek almayıp, peşin ödeyeceksen hemen ödeme yapman gerekir.
6) Nakit bütçen kısıtlıysa doğru, peşin alacak nakitin varsa yanlış.
Peşin paran varsa Vatan ya da Teknosa'dan al.

Nakit paranız yoksa mantıklıdır. Ama nakit para olup da operatörden alıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Çünkü üzerine ciddi bir miktarda para biniyor.

@Recional'da bir yorumun da Turkcell'den LG G2 aldığından bahsetmişti. Olur da bu konuya bakıp cevap yazarsa kesin bir yargı'ya varmam söz konusu. @Recional hocam LG G2'ye güncellemeler geç geldi mi? Ve telefon'un içinde hiç Turkcell uygulaması var mıdır?

Size bir sorum daha var cevaplarsanız sevinirim. Şimdi babamı 250 dk faturalı var sayarsak, telefonu almak içinde 250 mb internet almam gerektiğinden bu 250 mb internet paketi 250 dk paketiyle mi birleşecek yoksa birleşmeyip 250 dk konuşma paketi kaldırılacak mı?

Bizzat Turkcell'den 2 adet cihaz alan biri olarak cevap vermeye çalışacağım.
  1. G2'de öyle bir problem yaşamazsın ki ben G2 mini kullanıcısıyım LG'nin gönderdiği tüm güncellemeler geliyor. G2 zaten alır.
  2. Evet faturalı tarifeye geçmek zorundasın. Peşin olarak satın alabilirsin.
  3. Evet babanın hattı faturalı ise öyle bir imkanın var.
  4. İstediğin hattı takabilirsin. Herhangi bir kısıtlama yok.
  5. Ben şahsen 1 ay sonrasında ödemeye başladım.
  6. Biraz fark ediyor fiyatta cihazdan cihaza farklı olarak fakat taksitle almak gibi şansın olmadığı için mantıklı geliyor.

@Semih Gül hocam peki bu mesaja bakarsak, ne dersiniz?

Bir de telefonda Turkcell'in hiç uygulaması var mı?

Telefondan telefona paket durumu değişmekte bu yüzden pek bilgim yok. Telefonlarda bazılarında var bazılarında yok. Örneğin G2 Mini kullanıyorum hiç Turkcell uygulaması yok. Fakat G3 Beat aldık babama onda birkaç uygulaması var fakat sonradan yüklendiği için kaldırabiliyorsun. Rom ile uğraşmıyorsun.

Turkcell'den alınan LG G2'yi kullanıyorum. Güncelleme konusunda, G2 için Türkiye'de çıkan bütün güncellemelere herkes ile aynı anda erişebiliyorsunuz. Telefonu aldığımızda Android 4.2.2'ydi, 5.0.2 güncellemesi geldi. Anroid 5.1.1 güncellemeside yakında gelecek deniyor. Yani güncelleme konusunda sıkıntınız olmasın. Telefon artık eskimeyede başladı sayılır, bunlar son güncellemeler. Yakında güncelleme desteği kesilecektir.
Bence G2 almak yerine aynı fiyata gelen Zenfone 2'yi almak daha mantıklı bir seçim olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…