Turkcell'den Yeni Yalanlar

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Geçenlerde yaşadığımız Superonline habersiz taahhütün ardından bugün yeni bir habersiz yalanını yakaladık. Bizim konuşmamızı kesintili alıp, bizi Superbox kampanyasına geçirmeye çalıştılar. Şu an VDSL olarak 24 Mbps hız alırken bize 10 Mbps hızında Superbox kampanyayı "VDSL hızı ile Superbox hızı bir değil, Superbox'ın hızı VDSL'in on katı gibi düşünebilirsiniz" diye kardeşime anlatmışlar. O da pek bu konulardan anlamadığı için kabul etmiş. Sonra ben aradığımda da aynı yalanı söylemeye başladılar. En son dedim ben Speedtest'e bastığımda 100 Mbps hız mı göreceğim yani Superbox 10 Mbps hız ile diye, bana hayır 8-10 Mbps görürsünüz ama daha hızlı diyor hala. Dedim bakın yalan söylemeyi geçtiniz dolandırıcılığa giriyorsunuz hala diye. Bu sefer de ama biz size anlatıyoruz demeye başladı. En son geçen sefer sizi mahkemeye vermememiz için bize yalvarmıştınız uyarıyorum dediğimde bu sefer geri adım atarak biz yanlış aksettirmişiz kusura bakmayın demeye başladılar.

Arkadaşlar gözünüz açık olsun bu ara Turkcell inanılmaz derecede kazıklamaya çalışıyor. Bizim 24 Mbps hızlı VDSL interneti silip, 10 Mbps hızlı Superbox itelemeye kalkıyorlar. Allahtan tecrübeliyiz böyle dolandırıcılık konularında da çabuk uyanıyoruz artık

Eskiden bunu en çok TTNET'te görürdük. Şimdi ortalık dolandırıcı olmuş. Bu tarz yalanlara kanmamak lazım.

2 Haftadan uzun bir süredir ping sorunu yaşıyorum akşamları(3-4 ay önce benzer sıkıntı oldu 1 ay içinde çözüldü), sıkıntının kaynağı belli yani bağlı olduğum port yoğunluğu kaldırmıyor, aynı binada Türk Telekom kullananlarda sıkıntı yok bende sıkıntı var. Bugün aradılar Superbox teklifi yapıyorlar dalga geçiyorlar insanlarla gerçekten, dedim o sıkıntıyı çözeceksiniz istemiyorum, çözemiyorsanız karşılıksız fesih edilecek, şartları sağlayamadıkları için. Zamanında destek ekibi iyi diye seçtiğimiz firma bitmiş gerçekten. Elimden geldiğince kimseye aldırmayacağım.

Bir benzeri uyanıklığı Türk Telekom babamın iş yerinde yapmış, kurumsal sınırsız paketi alıp 100 GB kotalı yapmışlar.

Adamlar resmen ses kaydı oluşturmuşlar bir de yalan söylüyorlar. Kesinlikle tecrübelerime istinaden tavsiyelerim:

• Ne dediğini iyi dinleyin.
  • Müsait değilseniz bedava veriyoruz dese bile daha sonra konuşalım diyin.
  • Ne hız veriyorsa test edeceğinizi ve uygunsuz bir durumda iptal hakkınızın olup olmadığını sorun.
  • VDSL'e göre şöyle hızlı, fiberde saniye ile alırsınız gibi laf cambazlıklarına inanmayın.
  • Söylenilen değer Speedtest üzerinden göreceğiniz değer olup olmadığını mutlaka sözle söyletin ki kayıtlara girsin ve sizin lehinize delil olsun.
Bunları yaparsanız asla sizi kazıklayamazlar ve yasal olarak cayma hakkı sizin elinize geçer arkadaşlar.

Türkiye bura dostum. Herkes kendi çıkarını düşünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 Mbps yalın ADSL'ye 109 TL vermek kadar saçma bir şey yok. VodafoneNet'te biz yarı fiyatına (52 TL) bu hizmeti alıyorduk, şimdi fibere geçtik, aylık 60 küsür lira ödüyoruz.

Biz de bir ara Superonline kullanmıştık. Bize ilk başta internet ve sabit telefon dediler, sabit telefonu vermediler. Neyse, iyi kötü kullandık. Sonra taşınmamız gerekti, nakil yaptırmak istediğimizde bulunduğumuz yerde altyapı olmadığı için müşteri hizmetleri ücretsiz cayma hakkımızın olduğunu söyledi.

Modemi istediler, gönderdik, sözde ellerine ulaşmamış. Birkaç evrak istediler, defalarca faks ve e-posta yoluyla evrakları gönderdik, sözde ellerine ulaşmamış. Yetmiyormuş gibi yüzlerce lira cayma bedeli kestiler.

Şikayetvar'a şikayet yazdık ve en sonunda mahkemede görüşürüz dedik. Sonra cayma bedelini de iptal ettiler, hemen Superonline'den ayırdılar.

Bir süre sonra evimize altyapı da bağlandı, biz de VodafoneNet'e başvurduk. 52 liraya 16 Mbps internet aldık, sorunsuz kullandık. İki hafta önce de fiber bağlandı. Şimdi daha da sorunsuz.

Kısacası Superonline dolandırıcının teki. Superonline pişmanlıktır, en azından bizim için.

Son düzenleme:
Geçen sene Türk Telekom fiber teklifle gelmişti. Alacağım hızı sorduğum da 6 Mbps demişlerdi. Yavaş değil mi? dedim. Yok efendim, fiber hızlıdır, videolar hızlı yüklenir gibi gibi şeyler söylemişlerdi. Dinlemeyip TürkNet'e geçmiştik biz de. Ama bunun gibi yalanlara inanan insanlar çok. Firmalar 3-5 kuruş için yalan söylemekten korkmuyorlar. Acil bir durum olunca da sistemleri çöküyor. Para nereye gitti peki? Altyapı çalışmanız nerede? Bilen yok. Ölmediğiniz için size bu aylık bizden 5 GB. Başka çalışmaları yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…