TurkNet 72 Mbps VDSL nasıldır?

lavender7

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kiraya çıkıyorum ve bulunduğum bölgede Turkcell, Vodafone internet altyapısı yok. TurkNet 72 Mbps VDSL veriyor, sizce geçmeli miyim, işimi görür mü?

Muhtemelen 50 Mbps'e sabitlenecek. İşinizi göreceğinizi düşünüyorsanız fena değil.

Yanlış bilgi vermeyelim. TurkNet sağlıklı alabildiğin bütün hızı verir.

Kiraya çıkıyorum ve bulunduğum bölgede Turkcell, Vodafone internet altyapısı yok. TurkNet 72 Mbps VDSL veriyor, sizce geçmeli miyim, işimi görür mü?

Evet geçmelisin. SOL ya da Vodafone'a TT altyapısında geçip pinglerle uğraşmaya hiç gerek yok. Ya direkt TT olarak al ya da TurkNet. 72 Mbps veriyor gösteriyorsa muhtemelen en sağlıklı interneti 70 Mbps civarında alırsın.

Yanlış bilgi vermeyelim. TurkNet sağlıklı alabildiğin bütün hızı verir.

Toran, yanlış bilgi değil eksik bilgi var. Önce VDSL şu an GigaFiber olmak üzere 6 yıllık TurkNet kullanıcısıyım. TurkNet uzun süredir sağlıklı bağlantı adına altyapın üzerinde hız tanımlaması yapmıyor. 69 Mbps altyapıda 75 Mbps hız tanımlaması yapılmadığı gibi 72 Mbps'te sağlıklı bağlantı olmayacağı ve SNR değerinde dalgalanmalar olacağı düşünülüyorsa 50 Mbps'e sabitliyor. Arkadaşımız adına sorunsuz en sağlıklı bağlantı önce 50 Mbps daha sonra duruma göre 75 Mbps olarak görünüyor. İyi Sosyaller.

Toran, yanlış bilgi değil eksik bilgi var. Önce VDSL şu an GigaFiber olmak üzere 6 yıllık TurkNet kullanıcısıyım. TurkNet uzun süredir sağlıklı bağlantı adına altyapın üzerinde hız tanımlaması yapmıyor. 69 Mbps altyapıda 75 Mbps hız tanımlaması yapılmadığı gibi 72 Mbps'te sağlıklı bağlantı olmayacağı ve SNR değerinde dalgalanmalar olacağı düşünülüyorsa 50 Mbps'e sabitliyor. Arkadaşımız adına sorunsuz en sağlıklı bağlantı önce 50 Mbps daha sonra duruma göre 75 Mbps olarak görünüyor. İyi Sosyaller.

Hocam yanlış bilgi üzerine yanlış bilgi veriyorsun.
Öncelikle şanslı gigafiber kullanıcı olduğun için kutlarım.
Şimdi yanlış bilgine gelelim; birinci yanlışın; 72 Mbps altyapı gösteren yerin aslında çektiği internet 90 Mbps civarında oluyor. Fakat SNR değeri de 10 db olarak hesaba katılarak bu rakam veriliyor sorguda. Daha sağlıklı olanı 12-13 db olduğundan 68-70 Mbps civarı bağlantı hızı alacaktır.
İkinci yanlışın ise TurkNet'in 50-75 gibi hızlara sabitlediği düşüncesi. TurkNet'te böyle bir durum yok. 100 Mbps'e kadar ne alıyorsan oraya sabitler. (TT 100'e kadar izin verdiği için) 70'te dalgalanma yaşadığını belirtir ve 65'e çekilmesini isterse 65'e çekerler 50'ye değil.
İyi sosyaller.

İkinci yanlışın ise TurkNet'in 50-75 gibi hızlara sabitlediği düşüncesi. TurkNet'te böyle bir durum yok. 100 Mbps'e kadar ne alıyorsan oraya sabitler. (TT 100'e kadar izin verdiği için) 70'te dalgalanma yaşadığını belirtir ve 65'e çekilmesini isterse 65'e çekerler 50'ye değil.
İyi sosyaller.

Hocam burada da sizin yanlışınız var, Türk Telekom'un TurkNet'e sağladığı panelde:
35-10/15
50-10/15
75-15/20
100-15/20
Şeklinde hızlar atanabiliyor. 65 veya 68Mbps gibi değerlere çekme durumu yok.

Örneğin 75Mbps hız tanımlanmasını istediniz, DSL bilgilerine girdiğinizde en fazla 90Mbps'e tekabül eden sayılar var diyelim. Speedtest yaptığınızda 67-68Mbps'nin üstüne çıkamıyorsunuz bunun nedeni ise ankastreye-santrale olan uzaklık, evden ankastreye-santralden ankastreye gelen bakır kablonun kalitesi veya fiziksel durumu. TurkNet bunu baz alarak hız profili tanımlaması yapar. Yani orada 90 gözüküyor diye hattınız 90 verecek durumda değildir etkileyen bir sürü faktör var.
Mesela ben 75Mbps'lik paket kullanıyorum DSL istatistiklerimde max 85Mbps gözüküyor. 65-67 arası hız alıyorum margin değerlerim 7.5-9 arasında değişiyor. Gelip de diyemem ki TurkNet benim hızımı 67Mbps'ye sabitlemiş... Böyle bir durum yok maalesef umarım anlatabilmişimdir.
İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Hocam burada da sizin yanlışınız var, Türk Telekom'un TurkNet'e sağladığı panelde:
35-10/15
50-10/15
75-15/20
100-15/20
Şeklinde hızlar atanabiliyor. 65 veya 68Mbps gibi değerlere çekme durumu yok.

Örneğin 75Mbps hız tanımlanmasını istediniz, DSL bilgilerine girdiğinizde en fazla 90Mbps'e tekabül eden sayılar var diyelim. Speedtest yaptığınızda 67-68Mbps'nin üstüne çıkamıyorsunuz bunun nedeni ise ankastreye-santrale olan uzaklık, evden ankastreye-santralden ankastreye gelen bakır kablonun kalitesi veya fiziksel durumu. TurkNet bunu baz alarak hız profili tanımlaması yapar. Yani orada 90 gözüküyor diye hattınız 90 verecek durumda değildir etkileyen bir sürü faktör var.
Mesela ben 75Mbps'lik paket kullanıyorum DSL istatistiklerimde max 85Mbps gözüküyor. 65-67 arası hız alıyorum margin değerlerim 7.5-9 arasında değişiyor. Gelip de diyemem ki TurkNet benim hızımı 67Mbps'ye sabitlemiş... Böyle bir durum yok maalesef umarım anlatabilmişimdir.
İyi sosyaller.

Dostum,
Öncelikle panelden ziyade müşteriye verdiği hıza bakmak gerekir. Panelden 100 atayıp kendi konfigürasyonundan 70'e çekebilir. Bu yüzden alabildiğin maksimum hızı alırsın.

Gelelim diğer konuya,
Burada bende aynı şeyi söyledim zaten. Yani ben beyaz demişim sende hayır yanılıyorsun ak demişsin.
Bknz:
72 Mbps altyapı gösteren yerin aslında çektiği internet 90 Mbps civarında oluyor. Fakat SNR değeri de 10 db olarak hesaba katılarak bu rakam veriliyor sorguda. Daha sağlıklı olanı 12-13 db olduğundan 68-70 Mbps civarı bağlantı hızı alacaktır.

Merhaba , benim de durumum aynı. Türknet'e mi geçtiniz ? güvenilir mi hızlı mı acaba ? Son olarak bu imkanlarla fiber'e geçilebilir mi? gigafiber gibi

Merhaba , benim de durumum aynı. Türknet'e mi geçtiniz ? güvenilir mi hızlı mı acaba ? Son olarak bu imkanlarla fiber'e geçilebilir mi? gigafiber gibi

Dostum durumun aynıysa fiber yok demektir. Fiber olmayan yerde nasıl fibere geçeceksin ki?
Buradan adresini gir ve altyapına bak ne var diye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı