TurkNet 75 Mbps (VAE) geçirmiyor

258375

Hectopat
1 ay önce hat değerlerimin şunlar olduğunu gördüm.
============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 1 day: 0 hour: 57 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 3.131 Mbps 35.900 Mbps
Actual Net Data Rate: 3.070 Mbps 35.839 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 31.0 dB 31.5 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: -13.2 dBm 7.2 dBm
Receive Power: -23.3 dBm 1.3 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 10.7 dB 5.9 dB
Attainable Net Data Rate: 28.211 Mbps 116.828 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 2.6 8.2 11.4 N/A 4.7 10.1 15.6
Signal Attenuation(dB): N/A 8.3 12.3 N/A 4.6 10.0 15.6
SNR Margin(dB): N/A 31.0 31.0 N/A 31.6 31.6 31.4
Transmit Power(dBm):-128.0 -18.2 -14.0 N/A 5.5 0.7 - 2.3

Hat yanılmıyorsam max 116 Mbps download destekliyor. Bilgili arkadaşlar daha fazlasını söylerse sevinirim. TurkNet'te 35 Mbps Özgür İletişim paketindeyim. TurkNet'e Özgür İletişim Ekstra(75 Mbps) paketine geçmek istediğimi bildirdim bir işlem yaptılar hat 75 Mbps oldu ancak paketim ve hızım 35 Mbps kaldı. Daha sonra bunu sorduğumda ve düzeltmelerini istediğimde o ay içinde paket değişikliği hakkımı doldurmuş olduğumu ve sonraki ay beni geçireceklerini söylediler. Bu ay yine aynı istekte bulundum, hattım 75 Mbps hattındaydı bu arada.

Bu hafta hattımı 75 yerine 35 Mbps'e çevirip şaka gibi "Yeni internet paketine geçiş işleminiz başarıyla tamamlandı!" mesajı attılar. Her şey ilk haline döndü. Hızdan yana hiçbir şikayetim yok internet tek bir kere bile kesilmedi. Hatta 4K videoları takılmadan izliyorum her şey güllük gülistanlık sadece paketi yükseltemiyorum. Bu geçiş işlemleri hep böyle sıkıntılı mı oluyor? Yaşayan var mı? Şuan durumu destek talebiyle takip ediyorum gelişmeleri buraya yazacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. İki denemede de 75 Mbps paketini seçip ilerledim. Tarihleri aynı gün olarak işaretledim ertesi gün işlem yaptılar.

Türknet online işlemlerden bende o işlemleri yaptım bir kaç kez sıkıntı çıkmadı. Ancak şöyle birşey var o bölümde sistemsel bir sıkıntı var. Bazen alabileceğim paketlerin hepsi görünmekte, bazen ise hiçbir paketi görememekteyim. Destek kaydı açıp talepte bulunun sorunu çözerler. Ben öyle yaptım.

Çok farklı bir soru soracağım, YAPA'da olduğum için 100 Mbps tanımlı hattımda ama santrale uzaklığım 1000m olmasına rağmen 21Mbps alabiliyorum. Bahsettiğiniz değerleri nereden öğrenebilirim. Hattımın desteklediği hızı nereden görebilirim?

Ben modem arayüzünde xDSL istatistikleri yerinden öğrendim. Siz de modeminizin modeline göre ilgili yere girip öğrenebilirsiniz. 1 aydır kullanıyorum, yeniyim.
Az önce müşteri hizmetleri arayıp hattı 75 Mbps'e geçirdiklerini ve en kısa zamanda sistemde güncelleme yapacaklarını belirtti. Sistemsel bir sıkıntı yaşadıkları için paketimi değiştirememişler, şimdi paketi değiştirmeye çalışacaklarmış. Hat değeri şimdi 75 Mbps oldu, paket güncellemesi için takipte olduklarını, geri arayacaklarını söylediler.

TürkNet paket geçirmeyi başarıyla tamamladı arkadaşlar, sıkıntı olmadan iyi bir hız alabiliyorum. Talep süresince her gün arayıp bildirdiler, ilgilendiler. Sıkıntı çözüldü. Müşteri desteği biraz iyileşmiş gibi duruyor.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Benzer bir sorunum var. 21 Şubat Cuma günü TürkNet'e geçiş yaptım. İlk görüşmelerde 35 Mbps yerine, ek ücret vererek 75 Mbps ile başlamak istediğimi dile getirmeme rağmen 35 Mbps ile başlatıldım. Prosedürel bir durum olduğunu düşündüğüm ve Online işlemlerden halledebileceğimi bildiğim için çok dert etmedim ama etmem gerekiyormuş.

Bağlantım sağlanır sağlanmaz paket değişimi için bir "Kampanya değişim" talebi oluşturdum. Yaklaşık bir saat içinde, talebim onaylandı. Uygulama üzerinden kontrol ettiğimde tarifem güncellenmişti ama hız testi hala 35 Mbps gösteriyordu. Hemen geri dönüş yapıp durumu bildirdim. Benden "Teknik destek" talebi oluşturup durumu teknik ekibe iletmemi istediler. Ben de hiç zaman kaybetmeden söyleneni yapıp bir mesaj da teknik ekibe attım. Bu kısımda çok beğendiğim bir özellik olan, ekte de görebileceğiniz " Arıza Kaydı Teknik Durum Bilgileri" adında bir rapor gönderildi. Hemen ardından, 3 iş günü içerisinde geçiş işlemlerinin yapılacağını belirten bir dönüş aldım. Buraya kadar aldığım hizmetten oldukça memnun kaldığım için teşekkür ettim ve beklemeye başladım.

Bu sırada bahsettiğim rapordaki değerler gözüme çarptı. Download ve upload kapasitemi görebiliyordum. Yaklaşık 140 Mbps download ve 55 Mbps upload hızı alabiliyordum(Not: Uygulamadan baktığımda VAE altyapısında olduğumu ve internetteki araştırmalara göre de santralimin aktif altyapıda olduğunu görebiliyorum). Bir ricada daha bulunup upload sınırlamamı kaldırmalarını istedim. Yine çok hızlı bir şekilde dönüş yaparak, altyapımın sağladığı maksimum upload hızını alabileceğimi söylediler ve tekrar 3 iş günü beklememi rica ettiler. Bugün teknik olarak 4. iş günü içerisinde sayılırım ancak bir değişim olmadı. Bunun üzerine bir hatırlatma daha yaptım ama bu sefer sorunun Türk Telekom'la ilgili olduğunu, portlarla ilgili ayarlama yapmaları gerektiğini söylediler. Bir arkadaşım, olayın mantıksız olduğunu ve sadece konulan kısıtlamanın kaldırılmasının yeterli olacağını söyledi. Bana da mantıklı geldi zaten var olan portumda gayet iyi değerler görebiliyorken sürecin bu kadar uzaması sizce de normal mi?

Dosya Ekleri

• InkedScreenshot_20200226-142041_LI.jpg
    InkedScreenshot_20200226-142041_LI.jpg
    117,1 KB · Görüntüleme: 121
  • Screenshot_20200226-142017.png
    Screenshot_20200226-142017.png
    92,4 KB · Görüntüleme: 131
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı