TurkNet altyapı başvurusu nasıl yapılır?

TurkNet müşteri hizmetleriyle 7 bina yanımda fiber olduğu için arayıp görüştüm. Altyapı başvurusu yapmamı söylediler fakat sitede altyapı başvurusu için yer göremedim. TurkNet'te böyle bir şey var mı varsa nasıl yapılıyor? Şimdiden teşekkürler.

Önce Türk Telekom çekip port açıyor. Sonra diğer firmalar onların kazdıkları yeri yamalayarak kendi hatlarını çekiyor. En azından benim mahallem için öyle oldu.

Fiber altyapı sağlayıcı Türk Telekom ise bölge müdürlüğünden, TurkNet ise belirttiğim link ve kılavuz ekran alıntısı aracılığıyla başvurabilirsin. Ayrıca sağlayıcı TurkNet ise kendi altyapı sorgulama sistemlerinden adresini kontrol edip, kim bilir gigafiber geleceği bilgisini alabilirsin.

Fiber İnternet - GigaFiber İle 50 Kat Hızlı İnternet — TurkNet

TurkNet.jpg

Hocam arkadaş nasıl başvuracağını sormuş.
Ben de başvuru öncesinde yapılacakları sordum. Eğer bir site ya da rezidans değilse, firmalar bireysel binalara hat çekmekle uğraşmıyor. Ama Turk telekom altyapısı çekildiyse, ondan sonra başvuru yapıldığında hat çekiliyor. Çoğu durumda ana sağlayıcı olan telekomu beklemek gerekiyor.
Yaşadığımdan örnek;

Evimde sadece VDSL vardı. Tüm mahallede diğer tüm altyapılar olmasına karşın, bizim sokağımızda yoktu. 2 yıldır tüm sağlayıcıları taciz ediyordum.
Önce Türk Telekom fiber hattını çekti. Bu tarihe kadar diğer sağlayıcılar da o bölgeye yakın zamanda planımı yok dediler.
Telekom fiber kutularını koyduktan sonra yine diğer sağlayıcılara başvurdum (Turkcell ve Turknet) aynı cevabı aldım. Telekom hesapları aktiflenmeye başlayınca diğer sağlayıcılar da sokağı yamalı bohçaya çevirip kendi hatlarını döşedi.
Bu durum oturduğum Maltepe'de de böyle oldu, önceki evimin olduğu Üsküdar için de böyle oldu.

TurkNet müşteri hizmetleriyle 7 bina yanımda fiber olduğu için arayıp görüştüm. Altyapı başvurusu yapmamı söylediler fakat sitede altyapı başvurusu için yer göremedim. TurkNet'te böyle bir şey var mı varsa nasıl yapılıyor? Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, yerel sağlayıcının altyapısıyla hizmet verebiliyoruz. Binanıza ulaşması için yerel sağlayıcıya başvuru yapmanız gerekiyor. Bahsi geçen fiber bize ait olan GigaFiber hizmeti ise turk.net/gigafiber bağlantısı üzerinden başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Bölgenizin GigaFiber dönüşüm planları arasında olup olmadığını kontrol etmemi isterseniz özel mesaj yoluyla adresinizi iletmeniz yeterlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı