TurkNet Aşırı Ping Sorunu

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar hız testi yaptığımda 369 ping, 10 Mbps indirme, 0,80 Mbps yükleme hızları alıyorum. Hızlar iyi de ping çok. Bunu nasıl çözebilirim? Modem kaynaklı mıdır, ankastreden CAT6 kablo mu çekmeliyim? Ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun. Hız testi ektedir.
HIZ.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum farklı bir lokasyondaki sunucu çiftliğini seçerek testi tekrarlar mısın?
Pingin sebebi ise 2 veya daha fazla cihazın eş veya yakın zamanlı olarak modemle bağlantıda olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Ağını bölebiliyorsan(Misafir ağı vs.) Sana tavsiyem bu yönde olacaktır 3-4 mbps download 1-2 mbps de upload vererek mobilleri ve az kullandığın cihazları bu ağa sık kullandığın ana bilgisayarını da ana ağa bağlarsın sorunun çözülür.

Görev yöneticisinden ağları kontrol ettiniz mi? W10'da saçma sapan hizmetler açılıyor bazen.
Baktım bir şey yok.
Dostum farklı bir lokasyondaki sunucu çiftliğini seçerek testi tekrarlar mısın?
Pingin sebebi ise 2 veya daha fazla cihazın eş veya yakın zamanlı olarak modemle bağlantıda olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Ağını bölebiliyorsan(Misafir ağı vs.) Sana tavsiyem bu yönde olacaktır 3-4 mbps download 1-2 mbps de upload vererek mobilleri ve az kullandığın cihazları bu ağa sık kullandığın ana bilgisayarını da ana ağa bağlarsın sorunun çözülür.
Öyle bir imkanım yok maalesef.

Baktım bir şey yok.

Öyle bir imkanım yok maalesef.
Ağda kaç tane bağlı cihaz varsa çıkart, sadece kendin bağlan öyle dene dostum bir de.
Ağ bölme dememden kasıt 2 modem veyahut 2 farklı hat çektirme değil Bazı modemlerde misafir ağı kurabiliyorsun. Tek modem 2 ağ yani. Benim modemim 1 Ana 3 yan olmak üzere 4 sanal ağa kadar izin veriyor mesela.

Ağda kaç tane bağlı cihaz varsa çıkart, sadece kendin bağlan öyle dene dostum bir de.
Ağ bölme dememden kasıt 2 modem veyahut 2 farklı hat çektirme değil Bazı modemlerde misafir ağı kurabiliyorsun. Tek modem 2 ağ yani. Benim modemim 1 Ana 3 yan olmak üzere 4 sanal ağa kadar izin veriyor mesela.
Benim bir modemimde o özellik var. Lakin açtığım zaman internet inanılmaz yavaşlıyor. Hiç bir siteye girmiyor. Başka modem taktım şimdilik bir sorun yok düzeldi gibi. Ekteki değerler normal mi? Ankastreden Cat6 kablo çeksem bu değerler iyileşir mi? Ve bu işlemi nasıl yapabilirim?

Dosya Ekleri

• modem.jpg
    modem.jpg
    14,4 KB · Görüntüleme: 81
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı