TurkNet birden bilgisayarda yavaşladı

kdcase

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 2 gündür bilgisayarımdaki internette bir yavaşlık var ama tam ne olduğunu anlayamadım. Ping değerim sabit 2, download 700-800'lerde olmasın rağmen TS3 gibi konuşma uygulamalarında sesler kesile kesile geliyor. Bazen bir sayfa yüklenmesi çok uzun sürüyor. Birkaç kerede VPN kullanmamama rağmen Google CAPTCHA verdi fakat DNS, VPN hiçbir şey yok. Fakat mobil veri ile bağlandığımda herhangi bir problem yok. Bufferbloat testinde score b. Böyle bir problem neden bir anda başlamış olabilir? İnternetim TurkNet fiber.

Bende de bu sorun ortaya çıktı maalesef. Speedtest Single Connection testlerinde İstanbul tarafına hız normal (75.16/18.72 Mbps) iken Frankfurt tarafında sadece 3.02/3.86 Mbps, New York tarafına ise 0.17/2.92 Mbps sonucunu aldım. Aşırı kötü.

Cloudflare WARP kullanıp tekrar Frankfurt testi yaptım, hız 65.74/17.05 Mbps'e çıktı.

Sanırım TurkNet'in yurtdışı çıkışlarında ciddi bir yavaşlama var.

Bende de bu sorun ortaya çıktı maalesef. Speedtest Single Connection testlerinde İstanbul tarafına hız normal (75.16/18.72 Mbps) iken Frankfurt tarafında sadece 3.02/3.86 Mbps, New York tarafına ise 0.17/2.92 Mbps sonucunu aldım. Aşırı kötü.

Cloudflare WARP kullanıp tekrar Frankfurt testi yaptım, hız 65.74/17.05 Mbps'e çıktı.

Sanırım TurkNet'in yurtdışı çıkışlarında ciddi bir yavaşlama var.
IOS 26'yı indirirken bile saatler sürdü. Aynı internetle bugün Counter Strike 2 indirdiğimde 10 dakikamı almadı. İlginç bir durum söz konusu ve biraz geriyor beni açıkçası.

netspeedde 97mbit alıyorken turknet 35mbit veriyor, aynı sorunu ben de yaşıyorum, çözüm konusunda bir yardımınız olabilir mi,

Bende de bu sorun ortaya çıktı maalesef. Speedtest Single connection testlerinde İstanbul tarafına hız normal (75.16/18.72 Mbps) iken Frankfurt tarafında sadece 3.02/3.86 Mbps, New York tarafına ise 0.17/2.92 Mbps sonucunu aldım. Aşırı kötü.

Sanırım TurkNet'in yurt dışı çıkışlarında ciddi bir yavaşlama var.

İnternet hızım 500Mbps'in üstünde fakat problemli. Ne canlı yayın izleyebiliyorum sürekli donuyor. YouTube videoları kesiliyor, CS2'de sağ üstte download hızı yavaş gibi kırmızı işaret çıkıyor fakat download yüksek. TurkNet'e yazdığımda değerlerinizde problem yok deyip geçiştiiryorlar. Düzeltmenin bir yolunu bulabildiniz mi?

İnternet hızım 500 Mbps'in üstünde fakat problemli. Ne canlı yayın izleyebiliyorum sürekli donuyor. YouTube videoları kesiliyor, CS2'de sağ üstte download hızı yavaş gibi kırmızı işaret çıkıyor fakat download yüksek. TurkNet'e yazdığımda değerlerinizde problem yok deyip geçiştiriyorlar. Düzeltmenin bir yolunu bulabildiniz mi?
Sadece Cloudflare WARP kullanınca sorun düzeliyor. Bu sorun akşam vakti ortaya çıkıyor, WARP açınca direkt kayboluyor.

Dediğim gibi TurkNet'in yurtdışı çıkışlarından kaynaklandığını düşünüyorum.

Zaten TurkNet'ten bana mesaj geldi, 19 Eylül saat 02:00-06:00 arasında bakım çalışması yapılacaktır diye. Bu sorunu çözmek için bakım yapacaklarını düşünüyorum. İnşallah sorun çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı