TurkNet fiber modemi değiştirilebilir mi?

78engintekin

Hectopat
Yer
192.168.1.1
Daha fazla  
Meslek
Kalite Kontrol Teknisyeni
Merhabalar,

04.04.2022 tarihi ile evime TurkNet fiber internet bağlandı. Daha önce Keenetic Extra DSL AC-1200 modem kullanıyordum. TurkNet fiber altyapıya geçtikten sonra eski modemim fiber bağlantıyı desteklemediğinden ötürü modem boşa çıktı TurkNet'in bana gönderdiği VMG3625-T50B modemini kullanmaya başladım. Keenetic modemden aşırı derecede memnundum. Bugün gelen yetkiliye "Daha sonra bu modemi kafama göre değiştirebilir miyim?" sorusunu yönelttiğimde bana "Ben sadece TurkNet'in verdiği modemin ayarını yapabiliyorum. Geçen gün başkası da başka modem kurmamı istedi ayarını yapamadım." dedi.

Sorum şu: Yeni bir fiber altyapı destekleyen modem aldığımda tak çalıştır olarak kullanabilir miyim? Bugün eve gelen TurkNet yetkilisi arkadaş "Bu modemler senin eski VDSL modem gibi tak çalıştır değil." dedi.
Yetkili arkadaşın dediği gibi hayati bir ayar var mı? Eğer var ise hangi ayara dikkat etmem gerekiyor? Yeni modem alıp kuramama korkusu var.
Nasıl yol almalıyım?

@Recep Baltaş

Hepinize teşekkürler...

WhatsApp Image 2022-04-04 at 21.43.31 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-04-04 at 21.43.30.jpeg
WhatsApp Image 2022-04-04 at 21.43.31.jpeg

Son düzenleme:
Merhabalar,

04.04.2022 tarihi ile evime TurkNet fiber internet bağlandı. Daha önce Keenetic Extra DSL AC-1200 modem kullanıyordum. TurkNet fiber altyapıya geçtikten sonra eski modemim fiber bağlantıyı desteklemediğinden ötürü modem boşa çıktı TurkNet'in bana gönderdiği VMG3625-T50b modemini kullanmaya başladım. Keenetic modemden aşırı derecede memnundum. Bugün gelen yetkiliye "daha sonra bu modemi kafama göre değiştirebilir miyim?" sorusunu yönelttiğimde bana "ben sadece TurkNet'in verdiği modemin ayarını yapabiliyorum. Geçen gün başkası da başka modem kurmamı istedi ayarını yapamadım." dedi.

Sorum şu: Yeni bir fiber altyapı destekleyen modem aldığımda tak çalıştır olarak kullanabilir miyim? Bugün eve gelen TurkNet yetkilisi arkadaş "bu modemler senin eski VDSL modem gibi tak çalıştır değil." dedi.
Yetkili arkadaşın dediği gibi hayati bir ayar var mı? Eğer var ise hangi ayara dikkat etmem gerekiyor? Yeni modem alıp kuramama korkusu var.
Nasıl yol almalıyım?

@Recep Baltaş

Hepinize teşekkürler...

Eki Görüntüle 1350485Eki Görüntüle 1350484Eki Görüntüle 1350486

@500498 @TurkNet Destek Ayşegül @TurkNet Destek Tutku.

Merhabalar,

04.04.2022 tarihi ile evime TurkNet fiber internet bağlandı. Daha önce Keenetic Extra DSL AC-1200 modem kullanıyordum. TurkNet fiber altyapıya geçtikten sonra eski modemim fiber bağlantıyı desteklemediğinden ötürü modem boşa çıktı TurkNet'in bana gönderdiği VMG3625-T50B modemini kullanmaya başladım. Keenetic modemden aşırı derecede memnundum. Bugün gelen yetkiliye "Daha sonra bu modemi kafama göre değiştirebilir miyim?" sorusunu yönelttiğimde bana "Ben sadece TurkNet'in verdiği modemin ayarını yapabiliyorum. Geçen gün başkası da başka modem kurmamı istedi ayarını yapamadım." dedi.

Sorum şu: Yeni bir fiber altyapı destekleyen modem aldığımda tak çalıştır olarak kullanabilir miyim? Bugün eve gelen TurkNet yetkilisi arkadaş "Bu modemler senin eski VDSL modem gibi tak çalıştır değil." dedi.
Nasıl yol almalıyım?

@Recep Baltaş

Hepinize teşekkürler...

Eki Görüntüle 1350485Eki Görüntüle 1350484Eki Görüntüle 1350486
Merhaba, alacağınız modem fiber destekli ise kurulum yaparak kullanabilirsiniz.

Başlık 2 ayı geçmiş 2-3 sokak yanda oturmama rağmen neden bizde kablolama bile yapılmadı.
Dostum sokaktaki kabloları çekmeden bağlayamazlar. Her binaya kablo çekiliyor, bizim binanın girişinde 2 adet kutu var gri kablo ve kutu Türk Telekom a ait, siyah olan kablo ve kutu Türknet e ait.

Dostum sokaktaki kabloları çekmeden bağlayamazlar. Her binaya kablo çekiliyor, bizim binanın girişinde 2 adet kutu var gri kablo ve kutu Türk Telekom a ait, siyah olan kablo ve kutu Türknet e ait.

Karşı apartmanda en az 4 aydır kablo var 2.5 aydır da aktif olmuş durumda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı