TurkNet GigaFiber için router önerisi

MaDJeR

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kuzenimle birlike TTNET'in 100 Mbps hızlı internetini ortak kullanıyoruz. İnternet onun evine bağlı ve yaklaşık 25 metre Ethernet kablosuyla üst katta olan evimde router yoluyla interneti paylaşımlı kullanıyoruz. Onun evinde Keenetic modem, benim evimde ise aynı marka router var. Bu şekilde sorunsuz kullanıyorduk. Apartmanımıza kadar TurkNet'in 1000 Mbps GigaFiber hizmeti geldi ve geçmek istiyorum. GigaFiber interneti bağlatmadan önce uyumlu router almak istiyorum. Öncelikle TurkNet'in vereceği modemi kullanmalı mıyım? Onu kullansam bile en az 1 adet router gerekiyor. Şimdi sizlere sorum şu:
1 - TurkNet'in getireceği modem + 1 adet router mi almalıyım?
2 - Hızda kesinti olmasın, yüksek performans alabileceğim ayrıca uyumlu olsun diye 2 adet benzer marka router mı almalıyım? Sanırım fiber internette modem yerine router de oluyordu.

Kafamdaki routerlar şunlar:

Keenetic Ultra Router

Sizce bu yukarıda paylaştığım routerdan 2 tane mi almalıyım? Yoksa TurkNet'in vereceği modeme ek +1 router yeterli midir?

Benzer fiyatta daha iyi router veya başka önerileriniz varsa yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

TÜrknet wi-fi 5 router veriyor. Diğer Smarty-fi gibi bir şeyide sakın almayın. Bildiğin tokatlamaca aylık 50 lira istiyorlar.

TÜrknet wi-fi 5 router veriyor. Diğer Smarty-fi gibi bir şeyide sakın almayın. Bildiğin tokatlamaca aylık 50 lira istiyorlar.
Öncelikle teşekkür ederim. Üst kat için tek Routerın yeterli olacağını mı söylüyorsunuz ? Yoksa almışken Fiberde modeme ihtiyaç olmadığı için 2 tane mi Router almalıyım.

Asus AX serisinden öneririm. TP-Link AX73 kullandım bir süre hiç memnun kalmadım.

Öncelikle teşekkür ederim. Üst kat için tek Routerın yeterli olacağını mı söylüyorsunuz ? Yoksa almışken Fiberde modeme ihtiyaç olmadığı için 2 tane mi Router almalıyım.
Üst kat için kafana göre bi router alsan bile yeterli geleceğini düşünüyorum. Ama bütçen varsa kaliteli al. Bütçe nedir toplam?

Üst kat için kafana göre bir router alsan bile yeterli geleceğini düşünüyorum. Ama bütçen varsa kaliteli al. Bütçe nedir toplam?

Evde ve kuzenimde Keenetic marka kullandığım için aynı markadan devam etmeyi planlıyordum. Hatta Ultra modelini düşünüyordum. Siz ASUS'u daha önde görüyorsunuz sanırım. 2000-3000 TL civarı bir fiyat ayırmıştım tek router için. Bu Keenetic Ultra modeli 2700 TL. Ayrıca 2 tane aynı Routeri alsam uyumlu ve performansı yüksek olmaz mı? Ek olarak Gigafiber'de modeme ihtiyaç kesin olarak yok değil mi ? 2 tane Router alırsam da oluyor sanırım..

Hayır alakası yok farklı markada alabilirsin. Hatta Keenetic varsa onu router yap. Ana router olarak bunu al ikisinin bütçesini birleştirip.

Hayır alakası yok farklı markada alabilirsin. Hatta Keenetic varsa onu router yap. Ana router olarak bunu al ikisinin bütçesini birleştirip.
Bendeki modem ve router şöyle..

Bu ikisi yanılmıyorsam Gigafiberi desteklemiyor. Router olarak kullanırsam 1000 mbps alabilecek miyim ki ? Ek olarak sanırım wifi hızı 300 mbps maksimum.

Alabiliyorsanız Asus'un Wi-Fi 6 destekleyen routerlarından bütçenize uygun olanı alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…