TurkNet Hat değerleri nasıl?

Odentuk

Centipat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, ASUS DSL-AC51 model modem kullanmaktayım. Santral evime yakın. TurkNet ve diğer sitelerden kontrol ettiğim kadarıyla altyapımın 82 Mbps desteklediğini söylüyor. Ancak modem arayüzüne girip baktığımda maksimum değerimin 68-69 olduğunu söylüyor. Arada 13-14 Mbps fark var. (aktif olarak TurkNet kullanıyorum. 35 Mbps hızım var şu an. 4 TL fazla verip 100Mbps'ye geçiş hakkım var. Ancak alabileceğim hızdan tereddüt ediyorum ve değerlerim normal mi merak ediyorum.) Teşekkür ederim.

Screenshot_20210829_121011.jpg

Screenshot_20210829_120714.jpg

Bu değerler ile en fazla 52 Mbps alabilirsiniz kopma olmadan SNR değerine bakarak. Üzerinde kopma olur, stabil bir şekilde kullanamazsınız.

Paket yükseltme ekranında 50 Mbps pakete geçmek istediğinizi belirtin. Bu değerler ile 100 Mbps paket ile bırakın 81 Mbps'i, modem gösterdiği 68-69 Mbps hızlar bile mümkün değil.

Ha ne olur, geçersiniz 100 Mbps pakete, sonra konu açarsınız sürekli kopuyor diye. Stabil bir şekilde 50 Mbps alabilir bu değerler.

Bina içi kablolamanız pek iyi değil belli ki. Kaliteli bir CAT6 kablo ile tek parça ankastreden modeme kablo çekerseniz 75 Mbps alırsınız diye tahmin edilebilir.

Bu değerler ile en fazla 52 Mbps alabilirsiniz kopma olmadan SNR değerine bakarak. Üzerinde kopma olur, stabil bir şekilde kullanamazsınız.

Paket yükseltme ekranında 50 Mbps pakete geçmek istediğinizi belirtin. Bu değerler ile 100 Mbps paket ile bırakın 81 Mbps'i, modem gösterdiği 68-69 Mbps hızlar bile mümkün değil.

Ha ne olur, geçersiniz 100 Mbps pakete, sonra konu açarsınız sürekli kopuyor diye. Stabil bir şekilde 50 Mbps alabilir bu değerler.

Bina içi kablolamanız pek iyi değil belli ki. Kaliteli bir CAT6 kablo ile tek parça ankastreden modeme kablo çekerseniz 75 Mbps alırsınız diye tahmin edilebilir.
Bina içi kablolama için ne yapmamız lazım ? Çok masraflı mı ?
Ne kadara mal olur ? Zahmetli bir iş mi ?
Bana kalırsa iç tesistı değiştirmeniz daha iyi. Bu zayıflamaya bu değerler kötü.
Apartmanda yaşıyorum müstakil olmadığı için ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Ben 40 metre için 250 TL ödemiştim sende o civarında ödersin ya da olmazsa TurkNet desteğe yazın iç tesisat değişimi istiyorum diye adam yollarlar.
Anladım. Bina içinden eve ulaşan kabloları mı düzeltmek gerekiyor yoksa bahçedeki kutudan evdeki kutuya kadar olan yeri mi düzelteceğiz ?
Çok basit hocam. CAT6 kablo alın ve bir elektrikçi tutun. Portunuzu bulduktan sonra eve kadar hiçbir şekilde ek yapmadan doğrudan kutudan bağlantı yapın.
Hocam bir apartmanda kutu var bina içinde bir de bina dışında. Nereden halletmem lazım ?

Son düzenleme:
Anladım. Bina içinden eve ulaşan kabloları mı düzeltmek gerekiyor yoksa bahçedeki kutudan evdeki kutuya kadar olan yeri mi düzelteceğiz ?

Hocam bir apartmanda kutu var bina içinde bir de bina dışında. Nereden halletmem lazım ?
Bina içindeki kutudan geliyor kablonuz. Bina içindeki kutudan yapın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı