TurkNet Hat Değerleri

G3258

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2015
Mesajlar
1.657
Makaleler
5
Çözümler
5
Hata (Pkts) nedir? Bu kadar yüksek olmasının sebebi nedir? Daireme CAT6 DSL kablosu çektim benden kaynaklı olacağını düşünmüyorum. YAPA'dayım ve profil olarak OYUN seçili durumda. Santrale olan uzaklık: 973 metre

fsd.png

Arşa çıkacak heralde. 😒
Ekran Resmi 2020-04-14 01.49.05.png
 
Son düzenleme:
Kardeşim bazen ek yapılan yerden de kaynaklı olabiliyor binanın telefon kutusuna gelen kablodan senin olanı bul 2 tel ucunu yan keski ile kes tekrar ucunu aç kablonun senin CAT 6 2 tel bir olacak şekilde gelen kabloya düzgünce tak eki düzgün yapman gerekli internette araştır ek yapma çeşitleri var aynı zamanda dairene de gelen kablo ucunu bağlantıdaki gibi düzelt güzelce izolasyonu yap açıkta kalmamalı kablo teli sorun düzelebilir bende de aynı sorun var idi Telekom'dan geldi altyapı dedi modem dedi tesisat dedi sonuç yine aynı idi bende baktım hem gelen kablonun ucundaki kısım çürümüştü hem de benden gelen kablonun uc kısmı çürümüştü (oksitlenme, paslanma, kırılma) tekrar temiz bağlantı yapınca sorun kalmadı SNR falan kalmadı.
Telekomun altyapı işini de müteahhit firma yapıyor senin daireyi de başka müteahhit yapıyor 2 müteahhit adi malzeme kullanınca sıkıntılar baş gösteriyor.
Diğer dairelere bak başka internet kullanan var ise modemindeki SNR margin değerine bak düzgün ise tesisatta problem var.
Eğer ankastre sokaktaki kutuda sorun var ise işin zor Telekom kim bilir ne zaman yapar.
 
Yaptılar onu, alt yapı kaynaklı dendi. Ama sorunu gidermek için bir çalışma olmadı.

Unutmadan şunu da söyleyeyim Telekom'u ara ve arıza kaydını ne olarak kapattığını sor sana başka merkeze başka şekilde belirtip arıza kaydını kapatmış olabilir(sana altyapı diyor ama arıza yok diye kapatıyor gibi) bunu da incele ve durumu müşteri hizmetlerine bildir.
 
Telekom arıza kaydını bir sorun yok diyerek kapattı. TürkNet'in kabloları kontrol etmesi için gönderdiği ekipteki arkadaşta beni destekler nitelikte TürkNet'e bildirim yaptı. Modemi ankastreye bağladı değerlerde bir değişme olmadı. Yani o ekipteki arkadaşta sorunun benim kablolarımdan olmadığını TurkNet'e bildirdi. 20 - 30 tane destek kaydı açtım ama nafile. Virüs biterse ilk işim bunlardan kurtulmak olacak.
 
Kardeşim TürkNet sorumlu değil altyapı sorununda TürkNet kirasını ödüyor Türk Telekom onlara altyapısını kullandırıyor tamamen Türk Telekom sorumlu Türk Telekom'un ilgili müdürlüğüne git sorunu bildir işlerin hızlanması için aynısını TürkNet'te yapacaktır.
Aynı sorunu Türk Telekom'da da yaşayacaksın büyük ihtimalle ama şöyle bir durum da var ki arızayı daha hızlı çözüyorlar başka firmanın olunca bakmıyorlar uğraşmıyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı