TurkNet internet 1000 Mbps ama 100 zor çekiyor

keerrooosss

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Steam'de oyun indirirken 500 MB olan indirme hızını 90 80 olarak gördüm, Speedtest'e girdiğimde 10 olarak gösteriyordu. İndirme bitince 92 falan oldu. Normalde 1000 Mbps çekiyordu, telefondan denedim telefonda 400 500 çekiyor. Kabloda mı sorun var sizce yoksa bilgisayar ayarlarında falan mı?

1750191578066.png

1750191690825.png

Kablo desteklemiyordur tahminen. CAT6 alın.

Kablo desteklemiyordur tahminen. CAT6 alın.

CAT7 hocam.

Ya kablonuz desteklemiyor ya da bilgisayarınızda şu ayarı 1.0 Gbps olarak değiştirmeniz lazım (ben sorunu öyle çözmüştüm):
Eki Görüntüle 2514966

Nasıl gireceğim ben buraya.

Ya kablonuz desteklemiyor ya da bilgisayarınızda şu ayarı 1.0 Gbps olarak değiştirmeniz lazım (ben sorunu öyle çözmüştüm):
Eki Görüntüle 2514966

Sorun devam ediyor yarın kabloyu değiştireceğim.

Son düzenleme:
Bilgisayarınıza giden kabloyu TurkNet'in verdiği yönlendirici cihazdaki farklı bir Ethernet portuna takmayı deneyin.

Kabloya para vermeden önce TurkNet ile iletişime geç bence hocam.

Kablo parası sıkıntı değil hocam babamın iş yerinde çok kablo var.

Aygıt Yöneticisi > ağ bağdaştırıcıları > oradan sağ tıklayıp özellikler menüsünden gelişmiş kısmındaki listeye bakın, olması lazım. Belki 100 Mbps kısıtlı ayardadır.

Yaptım hocam onu 1Gbps tam ikili yaptım.

Bilgisayarınıza giden kabloyu TurkNet'in verdiği yönlendirici cihazdaki farklı bir Ethernet portuna takmayı deneyin.

Maalesef çalışmadı yine.

Benim tek korkum şu alttaki kutudan eve çektikleri beyaz kablo var ya ucu yeşille bitiyor evde onun ezilmiş olması.

Aslında asıl konu şu dediklerinizde sorun olsa bile 200 300 alabilirdim ama bilgisayarın ayarlarında bile 100/100 yazıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı