TurkNet internet değerlerim nasıl?

Narkotik

Kilopat
Katılım
16 Şubat 2018
Mesajlar
76
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yeni TurkNet kullanıcısıyım başka sitelerden altyapı sorgulama seçeneklerinden alt yapımın ne kadar hız aldığını öğrenmeye çalışmıştım. 45Mbps değerlerini gösteriyorlardı, TurkNet'e geçtiğim zaman 6Mbps download 6Mbps upload verıyorlar şu an. Arıza kaydı açtım 2 gün sonra bana hat değerlerimi attılar bu ne demek bilmiyorum. Size sormak istedim.

Arıza kaydı açıldığında teknik durum bilgileri.
Hat fiziksel durumu: Açık.
Hat yönetimsel durumu: Açık.
Nmshızprofil: 35840/6144.PRF.
Upload çıkış gücü: 8.8.
Download çıkış gücü: 13.7.
Upload kapasite hızı: 7168 kbps.
Download kapasite hızı: 11378 kbps.
Upload mevcut hızı: 6140 kbps.
Download mevcut hızı: 7088 kbps.
Upload noise margin: 8.9 dB.
Upload attenuation: 37.9 dB.
Download noise margin: 7.8 dB.
Downloadattenuation: 25.9 dB.

Her gün saat 17.00'de internetim tamamen kesilip 01.00'e kadar kesinlikle gelmiyor. Hat değerlerim 45Mbps veremiyor mu anlamadım ben bu değerleri?
 
İç tesisatta sorun olabilir. Porta bakmalarını rica edin ve onun dışında deneyeceğiniz en mantıklı şey modemi evin başka girişlerinde denemek.
 
Kötü akşam saatlerinde yoğunluk nedeniyle hattın daha kötü hala geliyor galiba SNR bayağı düşüyor olsa gerek bu da internetin gitmesi demek.
 


İç tesisatım ne halde bilmiyorum yeni taşındığımızda apartmana kabloyu yeni çekmişti elektrikçi.
 
Hat değerlerin çok kötü onların altyapısında veya sizin hatta bir sıkıntı var gibi duruyor.
 
İç hattını kesinlikle yenilemen gerekiyor snr marjın çok düşük sürekli kopma yaşayabilirsin veya iss tarafından hızın düşürebilir.
Bina girişinde bulunan ankastre kutusundan dairene kadar CAT6 kablo çekmeni öneririm.
Çekeceğin kabloda mümkünse ek olmasın ve en kısa mesafeden çekmeye çalış ayrıca bina dışından çekersen korumalı CAT6 kablo almanı öneririm (Yağmur, kar, rüzgar vs. kabloya zarar verebiliyor).

Merak ettiğin bir şey olursa beni etiketle yardımcı olmaya çalışırım.
 

Şimdi ben pek anlamıyorum bana gelende değerler çok kötü ve ankastreden gelen de mi çok kötü. Bildiğim kadarıyla ankastreden direk geliyor bina içinden size modeme taktığım kabloyu çekip atsam anlar mısınız kalite mi diye?
NetSpeed'den altyapı sorgusu yapınca kaç metre çıkıyor? İç tesisat ne halde? Değerler kötü.
405 metre
bunlar iş görür mü ?
Kablodan ziyade port çok daha sıkıntı değil mi evime gelen asıl sıkıntı değil mi ?
 
Son düzenleme:
Ankastreden modeme gelen kabloyu atın muhtemelen telefon kablosu bağladılar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…