Çözüldü TurkNet modeme gelen değerler ve hız

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf Ozer

Kilopat
Mevcut paketim 50 Mbps'a kadar.
Altyapı sorgulamaları tüm ISS'lerde en az 42 en fazla 50 olarak görünüyor.
Şu an aldığım hız 18'i geçmiyor.
Bu konuda bilgili ve yardım edebilecekler konuyu inceleyebilir mi?
Beni ne yapmam gerektiği konusunda yönlendirirseniz sevinirim.

IMG_20220424_171418.png

IMG_20220424_212231.jpg

Bu değerlere göre sorunun ne olduğunu anlamamız mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar, probleminiz devam ediyor mu? Destek kaydınız numarasını benimle paylaşırsanız yardımcı olmak isterim.

Ali bey şu an için sorunlar çözüldü.
İlginiz için teşekkür ederim.

TurkNet Forum'da detayları paylaştım.

not: Yukarıda bahsettiğim sorunun direk olarak sebebi, SNR Marjin'den kaynaklanıyormuş.
Çözüm olarak modemde " 35 dB " olarak kilitlenmiş SNR değerini " (standart gelen) 8 dB'e indirdiğim an itibari ile hız 34 Mbps hız'a ulaştı.

Bu sorun bu şekilde çözüldü.

- Satın almış olduğum tarifeyi en sorunsuz şekilde iyileştirmek için izlediğim yolu ve çözümü TurkNet Forum'da paylaştığım konu içinde belirttim.

Eki Görüntüle 1369665

Eki Görüntüle 1369666

Kablonuzda ciddi hasar var gibi. Bir ihtimal de portunuzun hasarlı olması ama pek sanmıyorum öyle olacağını. Siz kablonuza bakın, ek falan varsa yeniden yapın.

Kablonuzda ciddi hasar var gibi. Bir ihtimal de portunuzun hasarlı olması ama pek sanmıyorum öyle olacağını. Siz kablonuza bakın, ek falan varsa yeniden yapın.

Apartmandan daireye çıkan kabloda sorun olabileceği söylendi, tesisatınızı yeniletin dediler. Yarın deneyeceğim.

Fakat ben tesisatta daha önce sorun olduğu için direk ankastreden modemime sıfır kablo çektirdim.

TurkNet forumda paylaştım, orada bir üye bana verilen portun maksimum hızı bu olduğunu söyledi, porttan kaynaklı diyor yani.

TTNET'den TurkNet'e geçtim aktivasyon işlemlerim tamamlandı.
Modem internet kurulumunu yaparken TTNET'i seçtirdiler bağlantımı bu şekilde sağlayabildik lakin TTNET'in bana verdiği port ADSL 16 üzerini geçmiyordu, 14 Mbps hız alıyordum.

Modem aldım, en kaliteli CAT6 kabloyu aldım, iç tesisat sorunu yüzünden kısa zaman önce tesisat parası ödedim benden kaynaklı sorun yaşamamak için masraftan kaçınmadım. Ama daha fazla masraf yapmadan kurtulmam en doğru karar olacak gibi.

Şu an sorun porttan kaynaklı ise ne yapmam gerekecek eğer iş bir yerlere dilekçe vermek veya kapı kapı dolaşmak olacaksa ben daha fazla gereksiz masrafa girmeyim aboneliğimi ilk gününden bitirip dertsiz tasasız alacakları tüm bedel ve ücret ne ise ödeyip bu işin içinden çıkayım.
Hocam 2. attığınız görüntülerden anlamıyorum ama sorununuzu çözemezseniz TurkNet yetkililerini konuya etiketleyebilirsiniz.

Onlar şu an için tesisatımı kontrol etmem gerektiğini, yeniden yapılandırmamı söylediler, işin ucu bana verdikleri Port'a doğru gidiyor boşuna masraf yapmadan sorunu tespit etmem gerek.

@Yusuf Ozer dediğiniz gibi sizin bir probleminiz yoksa, sizden masraf çıkmayacaktır.
Ankastre kutusundan DSLAM'a kadar olan altyapıdada sıkıntı yok, sadece Port'da sorun varsa kolaylıkla çözülür.

Hız değerlerinizi belirterek TurkNet'e destek kaydı açın, port değiştirilmesini isteyin. Daha detaylı bilgi verirler.

Apartmandan daireye çıkan kabloda sorun olabileceği söylendi, tesisatınızı yeniletin dediler. Yarın deneyeceğim.

Fakat ben tesisatta daha önce sorun olduğu için direk ankastreden modemime sıfır kablo çektirdim.

TurkNet forumda paylaştım, orada bir üye bana verilen portun maksimum hızı bu olduğunu söyledi, porttan kaynaklı diyor yani.

TTNET'den TurkNet'e geçtim aktivasyon işlemlerim tamamlandı.
Modem internet kurulumunu yaparken TTNET'i seçtirdiler bağlantımı bu şekilde sağlayabildik lakin TTNET'in bana verdiği port ADSL 16 üzerini geçmiyordu, 14 Mbps hız alıyordum.

Modem aldım, en kaliteli CAT6 kabloyu aldım, iç tesisat sorunu yüzünden kısa zaman önce tesisat parası ödedim benden kaynaklı sorun yaşamamak için masraftan kaçınmadım. Ama daha fazla masraf yapmadan kurtulmam en doğru karar olacak gibi.

Şu an sorun porttan kaynaklı ise ne yapmam gerekecek eğer iş bir yerlere dilekçe vermek veya kapı kapı dolaşmak olacaksa ben daha fazla gereksiz masrafa girmeyim aboneliğimi ilk gününden bitirip dertsiz tasasız alacakları tüm bedel ve ücret ne ise ödeyip bu işin içinden çıkayım.

Onlar şu an için tesisatımı kontrol etmem gerektiğini, yeniden yapılandırmamı söylediler, işin ucu bana verdikleri Port'a doğru gidiyor boşuna masraf yapmadan sorunu tespit etmem gerek.
Dediğiniz gibi kabloyu değiştirmişseniz sorun port kaynaklıdır yüksek ihtimalle. Bir de modem kurulumu yaparken neden TT seçtirdiler acaba? Ben Netspeed geçtiğimde modemde bu ISS gözükmüyordu "listede olmayan"ı seçtim. Modemi baştan kurup eğer listede Türknet yoksa "listede olmayan"ı seçin, bir ihtimal olarak düzelebilir.

Dediğiniz gibi kabloyu değiştirmişseniz sorun port kaynaklıdır yüksek ihtimalle. Bir de modem kurulumu yaparken neden TT seçtirdiler acaba? Ben Netspeed geçtiğimde modemde bu ISS gözükmüyordu "listede olmayan"ı seçtim. Modemi baştan kurup eğer listede TurkNet yoksa "listede olmayan"ı seçin, bir ihtimal olarak düzelebilir.

Ben TT'den internet kapanmadan TurkNet'e geçtim, benim dışarıdan gelen veya ankastreden herhangi bir kablo değiştirilmedi. ADSL kullanırken şu an VDSL kullanımına geçtim. Bu geçiş sırasında Port'u değiştirmeleri gerekiyor muydu acaba ?

Ayarları destekte görüştüğüm kişi ile kardeşim yaptı, TurkNet seçeneği olduğu halde Türk Telekom'u seçtirdi. Sorun belki de buralarda olabilir.
@Yusuf Ozer dediğiniz gibi sizin bir probleminiz yoksa, sizden masraf çıkmayacaktır.
Ankastre kutusundan DSLAM'a kadar olan altyapıdada sıkıntı yok, sadece Port'da sorun varsa kolaylıkla çözülür.

Hız değerlerinizi belirterek TurkNet'e destek kaydı açın, port değiştirilmesini isteyin. Daha detaylı bilgi verirler.
Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Telefon ile görüşmemde 48 Saat içerisinde Mevcut paketinizin Hızına erişeceksiniz dediler.
Verdiği süre dolana kadar bende Ankastreden direk gelen değerleri kontrol edicem. Tesisatımda sorun varsa onu yapılandırıcam.
Gelişmeleri burada paylaşırım.

Ben TT'den internet kapanmadan TurkNet'e geçtim, benim dışarıdan gelen veya ankastreden herhangi bir kablo değiştirilmedi. ADSL kullanırken şu an VDSL kullanımına geçtim. Bu geçiş sırasında Port'u değiştirmeleri gerekiyor muydu acaba ?

Ayarları destekte görüştüğüm kişi ile kardeşim yaptı, TurkNet seçeneği olduğu halde Türk Telekom'u seçtirdi. Sorun belki de buralarda olabilir.

Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Telefon ile görüşmemde 48 Saat içerisinde Mevcut paketinizin Hızına erişeceksiniz dediler.
Verdiği süre dolana kadar bende Ankastreden direk gelen değerleri kontrol edicem. Tesisatımda sorun varsa onu yapılandırıcam.
Gelişmeleri burada paylaşırım.
Evet, ADSL'den VDSL'ye geçerken port değişikliği olması gerekiyor. Siz yine de dediğiniz gibi değerleri kontrol edin ama sorun sizden kaynaklı değil büyük ihtimalle.

Eki Görüntüle 1369665

Eki Görüntüle 1369666

Merhabalar, probleminiz devam ediyor mu? Destek kaydınız numarasını benimle paylaşırsanız yardımcı olmak isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı