Apartmandan daireye çıkan kabloda sorun olabileceği söylendi, tesisatınızı yeniletin dediler. Yarın deneyeceğim.
Fakat ben tesisatta daha önce sorun olduğu için direk ankastreden modemime sıfır kablo çektirdim.
TurkNet forumda paylaştım, orada bir üye bana verilen portun maksimum hızı bu olduğunu söyledi, porttan kaynaklı diyor yani.
TTNET'den TurkNet'e geçtim aktivasyon işlemlerim tamamlandı.
Modem internet kurulumunu yaparken TTNET'i seçtirdiler bağlantımı bu şekilde sağlayabildik lakin TTNET'in bana verdiği port ADSL 16 üzerini geçmiyordu, 14 Mbps hız alıyordum.
Modem aldım, en kaliteli CAT6 kabloyu aldım, iç tesisat sorunu yüzünden kısa zaman önce tesisat parası ödedim benden kaynaklı sorun yaşamamak için masraftan kaçınmadım. Ama daha fazla masraf yapmadan kurtulmam en doğru karar olacak gibi.
Şu an sorun porttan kaynaklı ise ne yapmam gerekecek eğer iş bir yerlere dilekçe vermek veya kapı kapı dolaşmak olacaksa ben daha fazla gereksiz masrafa girmeyim aboneliğimi ilk gününden bitirip dertsiz tasasız alacakları tüm bedel ve ücret ne ise ödeyip bu işin içinden çıkayım.
Onlar şu an için tesisatımı kontrol etmem gerektiğini, yeniden yapılandırmamı söylediler, işin ucu bana verdikleri Port'a doğru gidiyor boşuna masraf yapmadan sorunu tespit etmem gerek.