TurkNet: Sözde Gigabit

Kısır döngü. Nar ekşiniz bol olsun. Biz de Türk Telekom'dan çektik. Arıyorlar internet istiyor musunuz diye sonra altyapı yok diyorlar. Ulan madem yok niye ariyonuz ? Zaten OrkaNet kullanıyoruz 16mbps e kadar veriyor ancak kesilme sorunu çok.

Hala bekliyorum. Bakalım ne zaman gelecek. Her türlü birilerinin kusuru olduğu ortada. Eğer altyapı yoksa benden nasıl abonelik aldılar. Caddemi altyapılı kim işaretledi. Burada bir sıkıntı var o zaman. Ya da herkes iş yapmamak için birbirine söylüyor. O yok bu yok. Bilemiyorum artık.

Turknetin bence saha ekiplerini gözden geçirmesi lazım. Müşteri hizmetleri hep güzel cevap veriyor. Ancak saha ekiplerinden olumlu hiçbir dönüş olmuyor. Ne kadar istekte açılsa sonuca varılamıyor. O ona atıyor o ona. Şimdi altyapı yok denip geçiliyor. 3 ay önce gelen ekip altyapı caddenizde var sadece kutunuz yok diyor. Altyapı yoksa o zaman niye var dendi? Tek sorun kutuymuş gibi davranıldı? Yani iş yapmamak için elden gelen her şey yapılıyor gibi.

Yoğunluk olabilir. Ama nerenin yoğunluğu? Günde 1 mahalle çekmediğinize göre. Müşteriye bilgi vermek bu kadar zor olmamalı. Süreyi zaten kimse vermiyor. Ama müşteri olarak peşine düşmeyince bir sonuç alınmıyor. O sms'ler geliyor da geliyor. Geliyor da geliyor. Bir gün müşteri hizmetlerini aradığımda şu söylenirse şaşırmayacağım:
-Ne zaman çekilir?
-Allah kerim.
Artık hikâye buna döndü Bütün Avrupa'ya 1 yılda fiber altyapı döşenebiliyor. Ancak ülkemizde imkânı yok. Bizde işte bekliyoruz bakalım Türkiye'nin yine de en hızlı hizmetini veren Turknet ne zaman gelecek diye.

Merhaba, konuyu yakından takip etmekteyiz. Ekiplerden bilgi almak için tekrar dönüş sağladım, gelişmeleri sizinle paylaşacağım.

Superonline ile sözleşmem bitiyordu ve geçmeyi düşünüyordum. Başka firmalara bakacağım. Bilgi için teşekkürler.

Hocam bazen böyle şeyler olabiliyor, ben gigabit kullanmıyorum ama TurkNet kullanıyorum son günlerde gece zamanları kesilme oldu ondan sonra olmadı gine bir bakın derim hız değerlerim 100Mbps altına inmiyor.

Aynı olay, hala gelecekler 1.5 aydır bekliyoruz. Demek ki olay yalandan ibaretmiş. İzin alamadık vs geçin bu işleri.

Eğer altyapı yoksa benden nasıl abonelik aldılar.

Bu işler öyledir dostum. Müşteriyi kapakladıktan sonra adam yerine koymuyorlar. Sürekli baskı yapıp rahatlık vermeyeceksin. Niye mi? Çünkü bariz bir şekilde oyalıyorlar. Faturanı ödemediğin zaman ertesi gün kapına dayanırlar ama, iş yapmaya gelince bahane üretmekten öteye gidemezler.

İsviçre'de yaşıyorum. Ben de benzer bir sorun yaşadım. Kısaca anlatmam gerekirse bana 500 Mbps abonelik sattılar. Baktım ki ben hızın yarısını anca alıyorum. Şikayet ettim, iplemediler. Tabii altyapı belediyeye ait olduğu için direkt oraya başvurdum. Birkaç gün sonra şirketin üst düzey yöneticisi iletişime geçti. Dediler ki efendim sizin bölgede altyapı yetersiz. Dalavereye bakar mısın? Halbuki yalan. Oradan beni hemen boş bir porta geçirdiler, nerdeyse 2 senedir 24 saat aynı hızı alıyorum.

Adamlar Çin'de 28 saatte 10 katlı bina diker, bizimkiler kıytırık bir şeyi çalışır hâle getiremiyor. Madem yapmayacaksın kapat şirketi git kardeşim. Kimseye babasının hayrına hizmet vermiyorsun sonuçta.

Türkiye'de genel olarak şirketler bu zihniyetle çalışıyor. Yetkim olsa hepsinin kafasına vura vura iş yaptırırım. Başka türlü çalışmıyorlar çünkü. Müşteriyi söğüşleyip hizmet vermeyen kim varsa basacaksın para cezasını.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…