TurkNet: Sözde Gigabit

Abone, Müşteri Numaram :2938178

Öncelikle merhabalar, şahsi olarak birçok kişiyi Turknetli yapmışımdır. Babamdan arkadaşlarıma kadar. Bulunduğum yerin altyapısı kötü diye taşındıktan sonra Turk net yerine Superonline geçmiştim. Şu an Gigabit Superonline müşterisiyim. Sürekli Turk net altyapısını ara ara sorgulayıp bakıyordum. 30 Ekim'de kontrol ettiğimde gigabit bağlantı gördüm ve hemen başvurdum.

30 Ekim'de Gigabit müşteri kaydım alındı. 31 Ekim'de kimlik belgem tekrar istendi. Tarafımca sisteme yüklendi. Ardından kurulum ekibi gelecek denildi.
31 Ekim 12.04'te arandım ve kurulum ekibi gelecek diye bilgi verildi. Randevu verildi.
31 Ekim 13.32'de kurulum ekibinden birisi aradı ve geleceğini adreste olup olmadığımı sordu.
31 Ekim 13.32- 13.59 aralığında kurulum ekibindeki arkadaş gelip kontrolleri sağladı ve kutu olmadığını altyapı ekibine sevk edeceğini söyledi. Bunun üzerine 13.59da müşteri hizmetlerini arayıp bilgi verdim. Bu sırada kurulum ekibindeki arkadaşa özellikle sordum bulunduğum caddede altyapı var mı? Var cevabını aldım. Müşteri hizmetleriyle olan konuşmamı dinlerseniz tekrar soruyorum. Burada Gigabit altyapınız var mı diye. Ve yine var cevabını alıyorum. Sadece kutu olmadığını belirtiyor arkadaş. Kapatırken de 2 ila 5 gün içerisinde bu sorunun çözüleceğini söylüyor. (Müşteri hizmetleri temsilcisi Süleyman Bey'le görüşme sağladım)

1 Kasım 16.42 de müşteri hizmetleriyle görüşmemde herhangi bir şeye ihtiyaç var mı diye soruyorum ve ihtiyaç olmadığını sadece kutuluma yapıldıktan sonra tekrar randevu verileceği söyleniyor. (Serkan Bey)

Buraya kadar her şey normal görünüyor ancak beni rahatsız eden durumlar buradan sonra başlıyor.
8 Kasım 11.25'te durumda sıkıntı olduğunu fark edip müşteri hizmetlerinden Aylin hanımla görüşüyorum. İlgili birimlere bildirdiğini aranacağımı söyledi. Ardından adresimde gigabit olduğu bir sıkıntı olmadığı söyleniyor. Onları sıkboğaz etmemek istediğimi ancak merak ettiğim için dönüş yapılmasını istediğimi belirtiyorum. Son olarak planlandı da var gösterildi. Ama aslında altyapı daha döşenmedi gibi bir durum var mı diye soruyorum. Yok cevabını ve sorun olmadığı söyleniyor.

Bu konuşmanın hemen ardından yine 8 Kasım'da 1 saat sonra Murat Bey tarafımı arıyor.(8 kasım 12.14) Bina yönetiminin 1-1,5 ay önce kablo çekilmeye kalkıldığında izin vermediği için kablonun çekilemediğini söyledi. Giga fiber kablosunun binamın arkasındaki istinat duvarlarının oradan geçtiğini ve binanın yüzeyinden binaya kablolama yapılması için izin verilmediğini söylüyor. Bina yönetiminin onayını alırsam yapılacağı söylendi.

Bunun üzerine bina yöntemimle görüşüyorum. Gerçekten böyle bir durum var mı? Neden izin verilmedi diye. Yönetimin haberi yok :) En son Superonline altyapısı için kendilerine ulaşıldığını söyledi. Eğer çektirmeyecek olsalar sebebini söyler yine çektirmezdik sen söylesen de diye cevap aldım. Kısaca yönetimin durumdan haberi yok.

Bunun üstüne yöneticiden kablo çektirtebileceğim ve internet firmamı değiştirebileceğim konusunda izin alıyorum. İşlemin yapılabileceğini sorun olmayacağını eğer böyle bir hizmet varsa kendilerinin de taahhüt süreleri bitiminde geçiş yapabileceklerini belirtiyorlar. Tabi ki yönetime ulaşabilmem ve bu konuşmayı yapmam biraz süreç alıyor.

Hemen ardından tekrar saha ekibinden Murat Beyi arıyorum(16.00) ve izin alındığını herhangi bir sorun olmadığını belirtiyorum. Kendisi kutuya izin verilmediğini bununla ilgili artık izin veriyorlar mı diye soruyor ve evet deyip yanıtlıyorum. Kutudan haberdar olduklarını kutuya gelecek 1 kablo olacağını gerekirse kapının girişinin kablonun geçmesi için ufak bir şekilde delineceğini ve içinden kablonun geçeceğini bildiklerini belirtiyorum. Ek olarak telefon numaramın sisteme not düşülebileceğini sorun yaşanması durumunda aranırsam yardımcı olabileceğimi belirtiyorum.

9 Kasım 21.38 de Müşteri hizmetlerinden Yunus beyle görüşüyorum. Yaşadığım bütün süreci kısaca anlatmaya çalışıyorum. Kayıt olarak kutu yok kutulama yapılacak diye not düşüldüğünü öğreniyorum. İlgili birimlere iletileceği söyleniyor. Sürecin uzadığının farkında olduklarını söylüyorlar. Aynı şekilde telefon numaramın sisteme not edilmesini gelindiği zaman yardımcı olabilmek adına bana ulaşabileceklerini söylüyorum. Ardından kapatıyoruz.

İşte mağduriyet buradan sonra başlıyor. Daha doğrusu psikolojik mağduriyet diyelim. Bitmek bilmeyen kutu bağlama süreci.

15 Kasım 20.11 de tekrar arıyorum. (Muhammed beyle görüşüyorum.)
Durum hakkında tekrar bilgi isteyip. Yaşanılan süreci kısaca anlatıp destek talep ediyorum. Kendisi ilgili birimlere durumu ilettiğini eğer sorun olsaydı bina yönetimi izin vermedi diye not düşüleceğini ama öyle bir durum olmadığını konuyla ilgili dönüş yapılması için gereken şeyleri gönderdiğini söyledi.

Bu süreçten sonra yine beklemeye başlıyorum.

3 Kasım 2022'den başlayıp 6 Ocak 2023'e kadar telefonuma gelen "Değerli abonemiz henüz altyapı işlemleriniz tamamlanamadı. Süreci takip ediyoruz" ile başlayan mesajı 3 güne bir geldi. Sabırla bekledim. Bir gün aranacak mıyım? Acaba birileri ilgilenecek mi diye?

6 Ocak 2023 14.44'te tekrar müşteri hizmetlerini arıyorum ve Süleyman Bey'le görüşüyorum.
Başvuralı çok uzun süre geçtiğini hiçbir şey olmadığını nerdeyse 3 ay olacağını ve gigabit bağlantımın nerede kaldığını soruyorum. Sistemi kontrol ettikten sonra kutu olmadığının notunu görüp söylüyor. Bende durumu tekrar anlatıyorum. Üstünden aylar geçtiğini bu kadar sürmemesi gerektiğini belirtiyor. Son kez gerekli birimlere talep oluşturacağını eğer yine dönüş alamazsam aboneliği iptal edip tekrar abonelik yapabileceğimi söylüyor. Bu sırada benim mağdur olup olmadığımı kontrol etmek için mevcut internetim var mı diye soruluyor. İyi ki kapatmadan önce Turknet'in bağlanmasını beklediğimi belirtiyorum. Sorunun Turk net tarafında olduğunu belirtiyor. Ardından telefonu kapatıyoruz.

Ve gelelim bombaya altyapı sorgulama ekranını açıyorum ve ne göreyim Gigabit yazan hız 75 Mbit çıkıyor. Eğer şu an aboneliği iptal ettirip tekrar başvuruyor olsaydım söylenildiği gibi adresinizde giga fiber yok denecekti. Bu süreçte sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüğüm için bütün süreci, telefon görüşmelerini kayıt altına aldım. Umarım yok öyle bir şey denilmez. Olursa telefon kayıtlarını da eklerim.

Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın derdi ne?
* Neden süreçle ilgili bir bilgi verilmiyor ve ben peşine düşüyorum? Gelince arayın ben sizi bina yönetimiyle görüştürürüm dedim. İzin verildiğini söyletirim dedim. Gerekirse imza toplayabilirim dedim. Ama yok aranmıyorum. Bilgi verilmiyor hiçbir ışık yok.
* Saha ekibiniz bina yönetiminin izin vermediğini söylüyor ama bina yönetiminin neden haberi yok?
* 5-7 gün içinde kutulama yapılır denildikten sonra bu kadar vakit geçiyor neden ortada bir şey yok?
* Haksız diye düşünüyorsanız bir de şöyle düşünün ben ev internetimi iptal etmiş olsaydım ne olacaktı?
* 3 aydır neden gelmedi? Bu süreçte işini yapmayan kişiler kimler tabi ki söylemeyeceksiniz ancak duruma el atmanızı bekliyorum.
* Adresimde gigabit var diye yazarken şimdi niye 75 Mbit e tekrar çevirdiniz.

Siz değerli TurkNet'e kesinlikle sinirli değilim. Sadece çalışan tarafında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Sıkıntının müşteri hizmetlerinin hiçbirinde olmadığını düşünüyorum. Sonuçta onlar sistemde ne görürse onu söylüyor. Yardımcı olmaya da çalıştılar. Ya altyapı ekibinizde sorun var. Ya başka bir yerde. O sıkıntıyı da ben bulamayacağıma göre sizden yardım talep ediyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Değerli @500498 @TurkNet Destek Ayşegül

Zaten siz sistemde görebilirsiniz ancak ben yine de kanıt niteliğinde resimleri ekliyorum. Sonra kimse gelip karalıyorsun gibi şeyler söylemesin. Ben sadece mağduriyetimin giderilmesini artık Turk Net Gigafiber kullanıcısı olmak istiyorum. Bakın ben zaten Superonline Giga fiber kullanıcısıyım. Turk Net hizmetini istediğim için başvuruyorum. Türkiye geneli birçok firmanın fiyat düşürüp giga fiber dağıtmasına neden olan Turk Net için. Param gidecekse TurkNet'e gitsin.
Kısır döngü. Nar ekşiniz bol olsun. Biz de Türk Telekom'dan çektik. Arıyorlar internet istiyor musunuz diye sonra altyapı yok diyorlar. Ulan madem yok niye ariyonuz ? Zaten OrkaNet kullanıyoruz 16mbps e kadar veriyor ancak kesilme sorunu çok.
 
Hala bekliyorum. Bakalım ne zaman gelecek. Her türlü birilerinin kusuru olduğu ortada. Eğer altyapı yoksa benden nasıl abonelik aldılar. Caddemi altyapılı kim işaretledi. Burada bir sıkıntı var o zaman. Ya da herkes iş yapmamak için birbirine söylüyor. O yok bu yok. Bilemiyorum artık.

Turknetin bence saha ekiplerini gözden geçirmesi lazım. Müşteri hizmetleri hep güzel cevap veriyor. Ancak saha ekiplerinden olumlu hiçbir dönüş olmuyor. Ne kadar istekte açılsa sonuca varılamıyor. O ona atıyor o ona. Şimdi altyapı yok denip geçiliyor. 3 ay önce gelen ekip altyapı caddenizde var sadece kutunuz yok diyor. Altyapı yoksa o zaman niye var dendi? Tek sorun kutuymuş gibi davranıldı? Yani iş yapmamak için elden gelen her şey yapılıyor gibi.

Yoğunluk olabilir. Ama nerenin yoğunluğu? Günde 1 mahalle çekmediğinize göre. Müşteriye bilgi vermek bu kadar zor olmamalı. Süreyi zaten kimse vermiyor. Ama müşteri olarak peşine düşmeyince bir sonuç alınmıyor. O sms'ler geliyor da geliyor. Geliyor da geliyor. Bir gün müşteri hizmetlerini aradığımda şu söylenirse şaşırmayacağım:
-Ne zaman çekilir?
-Allah kerim.
Artık hikâye buna döndü :) Bütün Avrupa'ya 1 yılda fiber altyapı döşenebiliyor. Ancak ülkemizde imkânı yok. Bizde işte bekliyoruz bakalım Türkiye'nin yine de en hızlı hizmetini veren Turknet ne zaman gelecek diye.
 
Hala bekliyorum. Bakalım ne zaman gelecek. Her türlü birilerinin kusuru olduğu ortada. Eğer altyapı yoksa benden nasıl abonelik aldılar. Caddemi altyapılı kim işaretledi. Burada bir sıkıntı var o zaman. Ya da herkes iş yapmamak için birbirine söylüyor. O yok bu yok. Bilemiyorum artık.

Turknetin bence saha ekiplerini gözden geçirmesi lazım. Müşteri hizmetleri hep güzel cevap veriyor. Ancak saha ekiplerinden olumlu hiçbir dönüş olmuyor. Ne kadar istekte açılsa sonuca varılamıyor. O ona atıyor o ona. Şimdi altyapı yok denip geçiliyor. 3 ay önce gelen ekip altyapı caddenizde var sadece kutunuz yok diyor. Altyapı yoksa o zaman niye var dendi? Tek sorun kutuymuş gibi davranıldı? Yani iş yapmamak için elden gelen her şey yapılıyor gibi.

Yoğunluk olabilir. Ama nerenin yoğunluğu? Günde 1 mahalle çekmediğinize göre. Müşteriye bilgi vermek bu kadar zor olmamalı. Süreyi zaten kimse vermiyor. Ama müşteri olarak peşine düşmeyince bir sonuç alınmıyor. O sms'ler geliyor da geliyor. Geliyor da geliyor. Bir gün müşteri hizmetlerini aradığımda şu söylenirse şaşırmayacağım:
-Ne zaman çekilir?
-Allah kerim.
Artık hikâye buna döndü :) Bütün Avrupa'ya 1 yılda fiber altyapı döşenebiliyor. Ancak ülkemizde imkânı yok. Bizde işte bekliyoruz bakalım Türkiye'nin yine de en hızlı hizmetini veren Turknet ne zaman gelecek diye.
Merhaba, konuyu yakından takip etmekteyiz. Ekiplerden bilgi almak için tekrar dönüş sağladım, gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
 
Superonline ile sözleşmem bitiyordu ve geçmeyi düşünüyordum. Başka firmalara bakacağım. Bilgi için teşekkürler.

Hocam bazen böyle şeyler olabiliyor, ben gigabit kullanmıyorum ama TurkNet kullanıyorum son günlerde gece zamanları kesilme oldu ondan sonra olmadı gine bir bakın derim hız değerlerim 100Mbps altına inmiyor.
 

Aynı olay, hala gelecekler 1.5 aydır bekliyoruz. Demek ki olay yalandan ibaretmiş. İzin alamadık vs geçin bu işleri.
 
Eğer altyapı yoksa benden nasıl abonelik aldılar.

Bu işler öyledir dostum. Müşteriyi kapakladıktan sonra adam yerine koymuyorlar. Sürekli baskı yapıp rahatlık vermeyeceksin. Niye mi? Çünkü bariz bir şekilde oyalıyorlar. Faturanı ödemediğin zaman ertesi gün kapına dayanırlar ama, iş yapmaya gelince bahane üretmekten öteye gidemezler.

İsviçre'de yaşıyorum. Ben de benzer bir sorun yaşadım. Kısaca anlatmam gerekirse bana 500 Mbps abonelik sattılar. Baktım ki ben hızın yarısını anca alıyorum. Şikayet ettim, iplemediler. Tabii altyapı belediyeye ait olduğu için direkt oraya başvurdum. Birkaç gün sonra şirketin üst düzey yöneticisi iletişime geçti. Dediler ki efendim sizin bölgede altyapı yetersiz. Dalavereye bakar mısın? Halbuki yalan. Oradan beni hemen boş bir porta geçirdiler, nerdeyse 2 senedir 24 saat aynı hızı alıyorum.

Adamlar Çin'de 28 saatte 10 katlı bina diker, bizimkiler kıytırık bir şeyi çalışır hâle getiremiyor. Madem yapmayacaksın kapat şirketi git kardeşim. Kimseye babasının hayrına hizmet vermiyorsun sonuçta.

Türkiye'de genel olarak şirketler bu zihniyetle çalışıyor. Yetkim olsa hepsinin kafasına vura vura iş yaptırırım. Başka türlü çalışmıyorlar çünkü. Müşteriyi söğüşleyip hizmet vermeyen kim varsa basacaksın para cezasını.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı