TurkNet stabil değil

Hocam üstte verdiğiniz ayarları yaparsak ne kadar verimli/performans artışı olur? Bende de aynı modem var ve 193 m uzaklığım var. Resmi ekleyeyim:

Ayardan çok şans meselesi, benim kablomda hiç ek vs. yok.
Burada yeni inşaat yapılmadığından veya kazı çalışması olmadığından, seneler önce nasılsa öyle duruyor.

Bir de bağlı olduğum kabin çok kaliteli, bu yüzden hızım böyle.

Geceleri 92 Mbps görüyor, benim de kabloda 2 ek var ama konnektörlü. Sanırım o kadar şanslı değilim.

İfadeler: Pxn
Merhaba arkadaşlar tekrar aynı sorun oluştu modemi açıp kapamama rağmen hat değerleri oturmuyor, sanırım TurkNet'i değiştireceğim bir sınırlandırma olduğunu düşünüyorum.
xDSL istatistiklerim
@TurkNet Destek Ayşegül @500498 @TurkNet Destek Tutku

Kablonuzda problem olmadıysa portunuzu değişmişlerdir. Zaten illa bir sıkıntı çıkaracaklar, bu ISS'leri anlamıyorum.

Evet bir süre sonra bölgede yeni aboneler artınca, hızlı portları bunlar için kullanıyorlar diye düşünüyorum. Sanırım TurkNet'in yeni fiyat politikasından sonra en uygun ve iyi ISS Netspeed, şu an son destek kaydımı açtım çözülemezse Netspeed'e geçiyorum.

Merhabalar, destek kayıt numaranızı benimle paylaşır mısınız?

@500498
Merhaba arkadaşlar sorun çözüldü
Öncelikle kabloda ek varmış bunu Türk Telekom ekipleri bulamadılar ve ben kablo makaronu ile hiç kopmamış gibi ısıtarak bakır kablonun hava alamayacağı şekilde bağlantı sağladım. Ve çok az ve bağlantı sorunu yaratmayan 'near-end CRC error Fast:' hatası alıyorum oda saha kutusu kaynaklı olabilir, ve sıfır hatası olan modeme de pek görmedim. Hızım 50 Mbps'e sabitti ve TurkNet destek kaydından paketimin alabileceği son hızı talep ettim, onlarda durumu türktelekoma iletip alabileceğim hızı tarafıma ilettiler sonrasın da bağlantı stabile olana kadar (genellikle hız değişimlerinde 20 dk yı bulan dalgalanma olur) kontrol sağlayıp hızımın yükselmesini sağladılar ve destek kaydı kapandı.

Modeme aldığım hız: 79 Mbps
Cihazlarda kullandığım hız: 75-76 Mbps civarı oynuyor. (Sadece Wi-Fi'de kablolu denenmedi.)

Sonuç olarak deneyimlerim, hızımı iyileştiren faktörler ve önerilerim:
  • Santrale 305 metre uzaklıktayım bu bağlantı kalitesini iyileştiriyor, bu yakınlıkta biri varsa ve sorun yaşıyorsa tamamen santral kaynaklı veya kablolama kaynaklı sorun yaşıyordur. Noise margin downstream: 8.0 dB altındaysa sınırdasınız ve kopma başlayabiliyor, buradaki bakacağınız kısım SNR değeri, CRC ve fec hataları olsun bunun gibi;
  • Genellikle bana etki eden 'Near-end FEC error Fast: 0' değeri oluyordu ve sıfır olmadığı ve yükseldiği zaman mutlaka kopma ve yavaşlama oluyordu. Bununla birlikte SNR margin değerim düşüyor ve hat karışıklığı olan 'Attenuation downstream:' artıyordu, emin olabilirsiniz ki bağlantı kablolama hatasıdır bu uyarılar ya ankastreden size olan hatta ya da altyapısal sorundur.

xDSL istatistiklerim:

Şimdi İnternet servis sağlayıcım ilgili ve detaylı bir süreç yürüttü onlarla ilgili olumsuz bir görüşüm yok ellerinden geleni yapıyorlar, burada sorun Türk Telekom saha ekiplerinde, her elinde xDSL Mutlitester cihazıyla gezen bu işi bilmiyor, neden çünkü bu cihazlar, Bakır testi (KECT), DC ölçümleri, direnç hatası lokalizasyonu (RFL), TDR ölçümleri yapan bir özelliğe sahiptir ve sen bu bilgilere bakmadan sadece şu kadar hız alıyorsun sorun yok hata modeminde diye söylersen bu işi hakkıyla yapamazsın. Belki de kablo çekmek zor geldi bilemezsin neyse arkadaşlar
Sonuç olarak Tüm TurkNet ekibine ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler yardımları için.

@500498 @TurkNet Destek Ayşegül

Son düzenleme:

Pek yardımcı olmuşa benzemiyorlar

Eki Görüntüle 1374102

Pek yardımcı olmuşa benzemiyorlar

Gerçeği söylemek gerekirse zahmet edip sordukları için teşekkür ettim evet sadece sordukları için, destek numaramı istiyorlar ama 1 hafta sonra geri dönüp destek kaydınız sonlanmış diye soruyorlar, gerçekten burada TurkNet çalışanlarının ne yardımı var bilmiyorum?
Daha çok Online işlemlerdeki destek personeli yardımcı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…