TurkNet stabil değil

Apollonss

Femtopat
Yer
EDİRNE
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar konu biraz uzun kusura bakmayın.
Hizmet sağlayıcım TurkNet 100 Mbps internet paketi kullanmaktayım, santrale yakınlığım 305 metre, hat değerlerim gereği 50 Mbps hız alıyorum. Birçok kez 65 Mbps hız talep ettim TurkNet Destek kaydı ile 65 Mbps'e sabitlediğimde ilk günden sonra hız kaybı olmaya başlıyor (10 Mbps civarı kalıyor) ve tekrar hızı talep ile 50 Mbps'e sabitliyorum buraya kadar normal 50 Mbps hız alıyorum sorun yok. Ancak;
Ayda 1-2 defa ekipler müdahale edene kadar hız 10 Mbps'e düşüyor. TurkNet ile iletişime geçtiğimde Türk Telekom ekipleri kontrol için gönderiliyor. Ölçüm yapıyorlar ve tekrar RJ11 kabloyu modeme takınca sorun çözülüyor. Türk Telekom ekipleri diyor ki internet hattında sorun yok modeminiz de var diyor. 50 Mbps alıyorsun modem bunu düşürüyor diyor. Türk Telekom bir hafta kullanmam için kendi modemlerini bıraktı 50 Mbps hız aldım sonrasında kendi modemimde de 50 Mbps hız kesilmedi. Adamların açıklamaları çok saçma (Modemi arada kapatın ısınıyor, arada açıp kapatın vs.)
ZyXEL VMG-3625-T50B kullanmaktayım. ZyXEL destek ile görüştüm ve modemin xDSL istatistiklerini paylaştım.
Paylaştığım bilgilere göre yaptıkları dönüş şu şekilde:

Ayrıca bana göndermiş olduğunuz xDSL istatistikleri bölümünde ekran kaydını aldığınız an için geçerli olan bir durumu size açıklamak isterim.

Aşağıdaki belirtmiş olduğum iki değer DSL uptime ve DSL active time arasındaki zaman farkı

Cihazınıza ulaşan DSL sinyalinin sorunlu olduğunu göstermektedir.

DSL uptime = DSL bağlantısının sağlandığı zaman 1 saat 4 dk 51 sn

DSL active time = DSL ile internet işleminin alınabilgiği zaman 0 dk 13 sn

Şeklindedir.

Bu durumda DSL sinyalinden ulaşan internetin sıfırlandığı görülmekte.

Talebiniz doğrultusunda bu sorun ile ilgili kontrollerin yapılması için cihazı onarım merkezine alabilirim ancak benimle paylaştığnız bilgiler ışığında sorun servis sağlayıcıdan gelen değerler ile ilgili gibi gözükmektedir.

Hızınızda değişiklik olduğunda ilgili konumu kontrol edin çünkü bizim cihazlarımızdaki sayfa anlık veri gösterecektir.

Eğer "DSL active time " sıfırlanmışsa internet servis sağlayıcınız ile o esnada ne olduğu konusunda konuşabilirsiniz. Çünkü cihaza gelen DSL sinyalinde bir sorun olmadığı internet bağlantısının o sürede sıfırlandığı ilgili bölümde anlaşılmaktadır. O sebebi bulabilirlerse sorunun kaynağına ulaşabilirler.

Aylık 1 TB internet kullanımım var ve 1TB kullanıma yaklaşırken genellikle bu durum oluşuyor, servis sağlayıcı veya Türk Telekom müdahalesi mi oluyor sizce?
xDSL istatistiklerim:

=============================================================================

XDSLFwVersion: FwVer:5.12.21.0_B_A60901 HwVer: T14.F7_0.0

Line State: Up

Modulation: İTÜ G.993.2(VDSL2)

Annex Mode: ANNEX_B

=============================================================================

INP downstream: 0

INP upstream: 0

ShineGINPdownstream: 0

ShineGINPupstream: 0

ReinGINPdownstream: 0

ReinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM T.C.

Near-end interleaved channel bit Rate: 0 Kbps

Near-end Fast channel bit Rate: 51196 Kbps

Far-end interleaved channel bit Rate: 0 Kbps

Far-end Fast channel bit Rate: 8188 Kbps

Near-end FEC error Fast: 0

Near-end FEC error interleaved: 0

Near-end CRC error Fast: 7

Near-end CRC error interleaved: 0

Near-end HEC error Fast: 0

Near-end HEC error interleaved: 0

Far-end FEC error Fast: 0

Far-end FEC error interleaved: 0

Far-end CRC error Fast: 0

Far-end CRC error interleaved: 0

Far-end HEC error Fast: 0

Far-end HEC error interleaved: 0

DSL uptime: 9:21, 3 secs

DSL activetime: 0min, 13 secs

Downstream:

Relative capacity occupation: 100%

Noise margin downstream: 11.6 dB

Output Power upstream: 8.5 dbm

Attenuation downstream: 10.7 dB

Upstream:

Relative capacity occupation: 100%

Noise margin upstream: 22.0 dB

Output Power downstream: 12.9 dbm

Attenuation upstream: 25.1 dB

Bit table:

Carrier load: Number of bits per tone

Tone 0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Tone 32- 63: 04 55 66 66 77 78 88 88 88 98 99 99 99 99 99 aa

Tone 64- 95: Aa aa aa aa aa aa aa AB ba ba 9B bb bb bb bb bb

Tone 96-127: A9 bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb

Tone 128-159: Bb bb bb bb bb bb bb cb cb bb bb ba bb ba aa ba

Tone 160-191: AB bb bb bb aa aa aa aa aa bb bb bb bb bc bb bb

Tone 192-223: Bb bb bb cb aa aa aa aa bb aa aa aa AB aa aa aa

Tone 224-255: Aa aa aa aa 9A A9 aa aa aa aa 9A A9 A9 99 9a 99

Modemini gün içinde 1 saat kapalı tut. Modemini 1 hafta kullanmamışsın ve düzgün çalışmış.
Böyle saçma bir çözüm olmaz maalesef. Günde 1 saatimi neden vereyim ki? 7/24 açık kalması lazım internetin.

Ben eskiden 1.3TB civarı download yaptığımda hızım saatlerce 1 Mbit ile sabitleniyordu, şu an tekrar TurkNet'deyim, 1.2TB civarı download yaptım bu ay. Bir sorun yok gibi.
Belki SNR değerini kontrol edebileceğiniz bir model kullanırsanız halledebilirsiniz gibi.

Desktop Screenshot 2022.04.19 - 03.56.02.82.png

Bulabilirseniz birkaç ayar daha sunan modemler var. Bakır altyapıda en önemli olan şey modem bence.
Ben 252 metre civarı kablo ile bağlanıyorum xDSL istatisklerim:

Desktop Screenshot 2022.04.07 - 16.53.15.47.png

Modem ilk açıldığında 137-140Mbps civarı hız veriyor download. Eski 9970 ve V20NF3 modemimde en fazla 103Mbps veriyordu altyapı. Ama SNR ayarı ve bu çeşitli ayarlar bu hızı artırıyor.

Modemini gün içinde 1 saat kapalı tut. Modemini 1 hafta kullanmamışsın ve düzgün çalışmış.

Merhaba yorumun için teşekkürler. Evet modemi hiç kapatmıyorum bunu deneyeceğim değişim olur mu, deneyip paylaşacağım. Modem kullanmama durumuna gelirsek, modem sadece 00:00-08:00 saatleri arasında boşta Wi-Fi cihazları arka plan işlemleri yürütebilir sadece. Günlük kullanımda ise video ve görsel ağırlıklı kullanımlar(Smart TV, Sosyal uygulamalar),kamera sistemi (sadece uzaktan bağlantı sağlanarak görüntüleme için) sürekli kullanımda modem ısınma sorunu dahi yaratmıyor.

Merhaba arkadaşlar konu biraz uzun kusura bakmayın.
Hizmet sağlayıcım TurkNet 100 Mbps internet paketi kullanmaktayım, santrale yakınlığım 305 metre, hat değerlerim gereği 50 Mbps hız alıyorum. Birçok kez 65 Mbps hız talep ettim TurkNet Destek kaydı ile 65 Mbps'e sabitlediğimde ilk günden sonra hız kaybı olmaya başlıyor (10 Mbps civarı kalıyor) ve tekrar hızı talep ile 50 Mbps'e sabitliyorum buraya kadar normal 50 Mbps hız alıyorum sorun yok. Ancak;
Ayda 1-2 defa ekipler müdahale edene kadar hız 10 Mbps'e düşüyor. TurkNet ile iletişime geçtiğimde Türk Telekom ekipleri kontrol için gönderiliyor. Ölçüm yapıyorlar ve tekrar RJ11 kabloyu modeme takınca sorun çözülüyor. Türk Telekom ekipleri diyor ki internet hattında sorun yok modeminiz de var diyor. 50 Mbps alıyorsun modem bunu düşürüyor diyor. Türk Telekom bir hafta kullanmam için kendi modemlerini bıraktı 50 Mbps hız aldım sonrasında kendi modemimde de 50 Mbps hız kesilmedi. Adamların açıklamaları çok saçma (Modemi arada kapatın ısınıyor, arada açıp kapatın vs.)
ZyXEL VMG-3625-T50B kullanmaktayım. ZyXEL destek ile görüştüm ve modemin xDSL istatistiklerini paylaştım.
Paylaştığım bilgilere göre yaptıkları dönüş şu şekilde:

Aylık 1 TB internet kullanımım var ve 1TB kullanıma yaklaşırken genellikle bu durum oluşuyor, servis sağlayıcı veya Türk Telekom müdahalesi mi oluyor sizce?
xDSL istatistiklerim:
Merhaba, özel mesaj üzerinden iletişime geçtim.

Ben eskiden 1.3TB civarı download yaptığımda hızım saatlerce 1 Mbit ile sabitleniyordu, şu an tekrar TurkNet'deyim, 1.2TB civarı download yaptım bu ay. Bir sorun yok gibi.
Belki SNR değerini kontrol edebileceğiniz bir model kullanırsanız halledebilirsiniz gibi.

Eki Görüntüle 1364462

Bulabilirseniz birkaç ayar daha sunan modemler var. Bakır altyapıda en önemli olan şey modem bence.
Ben 252 metre civarı kablo ile bağlanıyorum xDSL istatisklerim:

Eki Görüntüle 1364463

Modem ilk açıldığında 137-140Mbps civarı hız veriyor download. Eski 9970 ve V20NF3 modemimde en fazla 103Mbps veriyordu altyapı. Ama SNR ayarı ve bu çeşitli ayarlar bu hızı artırıyor.
Hocam üstte verdiğiniz ayarları yaparsak ne kadar verimli/performans artışı olur? Bende de aynı modem var ve 193 m uzaklığım var. Resmi ekleyeyim:

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220419-141959_Chrome.jpg
    Screenshot_20220419-141959_Chrome.jpg
    55,7 KB · Görüntüleme: 53

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı