TurkNet statik IP ile bazı siteler açılmıyor

Acaba güvenli internet gibi bir şey olabilir mi? Sabit IP paketine dahil olarak? Bu adresleri engelliyordur belki. Uzak ihtimal ama yine de olasılık. DNS hizmetini değiştir meyi dener misin? (1.1.1.1 kulan.)
 
Son düzenleme:
Merhabalar, gerçekten çok ilginç bir şey oldu bugün. Dün TurkNet'e bana statik IP tanımlanmasını istediğimi belirttim ve bu sabah uyanıp, bilgisayarı açıp, modem arayüzüne girdiğimde IP adresi tanımlanmıştı. Bu konuda bir sıkıntı yok fakat garip bir şekilde sadece Gmail, YouTube gibi birkaç siteye girebiliyorken Twitch, Instagram, Facebook, Twitter vb. neredeyse bütün sitelere; hatta ve hatta TurkNet'in kendi sitesine dahi girememeye başladım. Ne ilginçtir ki şu anda Technopat Sosyal'de konu açabiliyorum :D

Her neyse, TurkNet Online işlem merkezi'ne de giremediğimden ötürü mecburen telefondan arıza kaydı açtırdım fakat ne zaman çözülür gerçekten bilemiyorum.

Önce durumun cloudflare ve/veya Google DNS ile alakalı olup olmadığını anlamak için o DNS'leri devre dışı bırakıp default DNS sunucusuyla denemeler yaptım fakat alakası dahi yoktu, sonuç yine aynı. Sizce bu sorun neden oluyor olabilir yani bence mutlaka bana tanımlanan IP adresi -212 ile başlayan blok- ile alakalı ama gerçekten çok garibime gitti. Tabii ki herhangi bir güvenli internet profili kullanmıyorum.

Aynı sorunu 3 ay önce yaşadım ve bayağı uğraştım yaptırmak için belli siteleri giriyor ama birçok siteye girmiyordu. Girdiği sitelerden birisi Technopat'di bende de :). Soruna gelirsek turktelokom kaynaklı bir sorun benimki öyle çözüldü daha doğrusu TurkNet çözüm bulamadı. Artık Telekom neleri engelliyor ise bayağı güzel engelliyor :)
 

Geri
Yukarı