TurkNet VDSL hız düşmesi

Excaliburmerlin

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2020
Mesajlar
430
Merhabalar,
Birkaç aydır TurkNet kullanıcısıyım. Altyapım 79 Mbps destekliyor ve ilk iki ay modeme 74 Mbps hız geliyordu.
Ardından Türk Telekom'dan bir mesaj geldi. Mesaj bölgemde kapasite arttırımına gidileceğini ve altyapı çalışması yapılacağı yazıyordu.
O zamana kadar hiç ping sıkıntısı yaşamadım. Ertesi gün hızım 60 Mbps'e düştü ve ping sıkıntılarım baş göstermeye başladı.
Çok takmadım, kısa sürede düzeleceğini düşündüm. Bir süre sonra hızım daha da düştü(40Mbps). Pingim uzun bir süre ciddi ölçüde arttı.
Şu an 58 civarı hız geliyor modeme fakat hızım gitgide düşüyor. Bugün bir videonun yorumlarında gezerken benim sorunumla aynı sorundan birçok insanın muzdarip olduğunu, Türk Telekom'un bir porta birden fazla kullanıcıyı bağladığı yazıyordu. Böyle bir şey mümkün mü?
Mümkünse hakkımı aramak için ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam altyapı çalışması varsa düşmesi normal. Bir zaman sonra geri yükselir. Tt’yi arayın bilgi alın.
Bahsettiğim altyapı çalışmasına 3 aydan fazla süre oldu. Turknet ile çok uğraştık saolsunlar yardımcı oldular. Her arıza kaydında Turktelekom sorunun bina içi tesisat ile alakalı olduğunu iddia etti ve Turknet evime ekip yolladı. Bina içi tesisatımda hiçbir sıkıntı olmadığını belirttiler. Buna rağmen Turktelekom sallayıp durdu.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı