Turknet VDSL2 Hız değerleri

Turknete destek kaydı oluşturdum bir şekilde 90 mbps alabilir miyim? Uzaktan yapılınabiliyor mu?

Yeni kabloya geçiş yaparsanız alabilirsiniz. Herkes söylemiş zaten çözümü, güzel güzel de anlatmışlar şu durumda 90 Mbps'nin sağlıklı olmayacağını, neden kabul etmemekte diretiyorsunuz?
İlla da ben 90 Mbps istiyorum kablo değiştirmeden diyorsanız, diretmeyi Turknet'e yapacaksınız. Tanımlasınlar deneyimleyin sağlıklı olup olmayacağını.

100 mbps tanımladılar zaten ama işte 72 onu ben 75 şe indiriyim mi.
cat 5e kablo kullanıyorum onunla alakası var mıdır?

100 mbps tanımladılar zaten ama işte 72 onu ben 75 şe indiriyim mi.

cat 5e kablo kullanıyorum onunla alakası var mıdır?

Bakın, attığınız ekran görüntüsünde SNR Margin değeri verdikleri hızda 7.8'i görmüş. Bu değerin 10'un altında olması bile sağlıklı olmuyor zaten. 7'nin 6'nın altına düşerse kopmalar başlar bağlantıda.

Yani size şu kablo altyapısıyla(santralden saha dolabına gelen kablolama, saha dolabından binaya gelen veya bina içi dairenize kadar gelen kablolama) 80 Mbps'den fazla bir hız tanımlasalar kopmalar yaşayacaksınız, tamamen sağlıksız bir kullanım deneyimleyeceksiniz.

Sizin yapabileceğiniz tek şey, binanızdaki telefon kutusundan dairenize gelen hattı bulup eski kabloyu iptal edip yeni ve kaliteli bir kablo çekmek olur. Yok benim konu hakkında bilgim yok, elektrikçiyle falan da uğraşamam derseniz şu anki hız gayet yeterli gelecektir zaten 70 Mbps'lerden bahsediyoruz.

Elektrikçi çağırın kablo çekme işini halleder, ayrıca santrale uzaklık yakınlık diye bişey yoktur, eskiden mahalle aralarında gördüğünüz İnternet kutuları, tek bir yerdeydi, bütün mahalle tek bir odadaydı, şimdi artık daha kolay ve hızlı hizmet verebilmek için mahallelere kutu şeklinde koydular, her kutu(santral) atıyorum 150 200 port kapasitesi varsa, siz o kutuya uzak olmanız çok da bişey ifade etmiyor.
Elektrikçi çağırın kablo çekme işini halleder, ayrıca santrale uzaklık yakınlık diye bişey yoktur, eskiden mahalle aralarında gördüğünüz internet kutuları, tek bir yerdeydi, bütün mahalle tek bir odadaydı, şimdi artık daha kolay ve hızlı hizmet verebilmek için mahallelere kutu şeklinde koydular, her kutu(santral) atıyorum 150 200 port kapasitesi varsa, siz o kutuya uzak olmanız çok da bişey ifade etmiyor.

Ayrıca turktelekom, paranızı alır düşük hız verir, kopma donma ping çok yaşarsınız, tavsiyem başka alternatiflere yönelmeniz bu firmayı ömür boyu kullanmamanız.
Düzenleme

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…