n i s a
Megapat

Merhaba arkadaşlar. Size TurkNet müşterisi olarak VDSL'den Fiber'e geçmek isterken yaşadıklarımı aktaracağım. 03.11.2022 tarihinde binada fiber kutusu görmemle beraber hemen yetkililere sordum ne zaman geçebilirim diye. Altyapı sorgulamasında fiber olarak geçtiği anda geçiş talebinde bulunabilirsiniz denildi. Aynı gün ilerleyen saatlerde baktığımda sistemde fiber olarak gözükmeye başladı. Sistemde gözükür gözükmez OİM'den başvurumu yaptım. 08.11.2022 tarihinde başvurumu işleme aldılar. 2 gün sonra kurulum ne zaman gerçekleşir diye sordum, 7 iş günü içinde tamamlanacaktır denildi. 16.11.2022'de tekrar yazdım tekrardan durum nedir diye, 2 ile 7 iş günü denildi ve ben sabırla beklemeye devam ettim. 22.11.2022'de tekrar yazdım arayan soran yok diye, ekipler ile görüşme sağlandı en kısa süre içerisinde bağlantınız gerçekleşecektir yanıtı aldım. 06.12.2022'de TurkNet tarafından arandım. Başvurunuz müşterinin talebi üzerine iptal edilmiştir, bu işlemi siz mi yaptınız diye soruldu. Ben de benim tarafımdan böyle bir işlem yapılmadığını hala kurulum beklediğimi söyledim. Başvurunuzu tekrar işleme alıyoruz diyerek süreç başa sarıldı ve tekrar beklemeye başladım. 13.12.2022'de aldığım son bilgi ise aktif iş emirinin 30.12.2022 tarihine kadar tamamlanacağı yönünde. Umudum yok ama hala bekliyorum.
Neden sürekli yanlış bilgi verilerek bekletiliyorum ve net bir bilgi alamıyorum? Anladığım kadarıyla VDSL'den Fiber'e geçmek isteyen bir çok kişide böyle uzun süre bekleme durumları oluyormuş. Bizim yeni üyelerden farkımız nedir? Yeni bir müşteri olsaydım yine bu kadar bekletilir miydim? Hiç sanmıyorum. Şu an kullandığım VDSL internetim çok kötü. 1.5-2 aydır bırakın yayın yapabilmeyi, oyun bile oynayamıyorum pingden. Ayrıca son 2 gündür saat 22:00 olur olmaz internetimde kesilmeler meydana gelmeye başlıyor.
Demek istediğim paket yükseltme işlemi çok sancılı bir süreç. Deneyimlerimi de size aktarmak istedim.

Neden sürekli yanlış bilgi verilerek bekletiliyorum ve net bir bilgi alamıyorum? Anladığım kadarıyla VDSL'den Fiber'e geçmek isteyen bir çok kişide böyle uzun süre bekleme durumları oluyormuş. Bizim yeni üyelerden farkımız nedir? Yeni bir müşteri olsaydım yine bu kadar bekletilir miydim? Hiç sanmıyorum. Şu an kullandığım VDSL internetim çok kötü. 1.5-2 aydır bırakın yayın yapabilmeyi, oyun bile oynayamıyorum pingden. Ayrıca son 2 gündür saat 22:00 olur olmaz internetimde kesilmeler meydana gelmeye başlıyor.
Demek istediğim paket yükseltme işlemi çok sancılı bir süreç. Deneyimlerimi de size aktarmak istedim.