TurkNet vs Turkcell

myhtai

Hectopat
Daha fazla  
Selam.

Turkcell 2 yıl sözleşme yaptırıyor fakat TurkNet yaptırmıyor.
Turkcell ayrıca TurkNet'e kıyasla az bir farkla daha pahalıya veriyor.
Fakat şöyle bir durum var ki adresimde Turkcell Superonline fiber var.
Dolayısıyla hangi internet sağlayıcısına geçmem gerektiği hakkında kararsızım, yardımlarınızı beklerim.

TurkNet'e bağlı kalmak zorunda değilim, üstelik daha ucuz. Ama altyapımda Superonline fiber olduğu için kararsızım.
Cevaplarınızı bekliyorum.

1663249105994.png

aldığım hız değerleri, 500mbps pakette.

Millenicom'dan uygun fiyata Turkcell altyapısı ile 100Mbps alabilirsin.

Eğer Superonline altyapısı ve 500 Mbps paketi alabilecekseniz Turkcell ama altyapı ya da o paketi alamayacaksınız TurkNet.

Dostlar hemen bir düzenleme yapayım. Söylemeyi unuttuğum için benim hatam. Altyapım maksimum 80-85 MBPS görüyor, dolayısıyla alacağım paketler de 100'lük paketler olacak.

Dostlar hemen bir düzenleme yapayım. Söylemeyi unuttuğum için benim hatam. Altyapım maksimum 80-85 MBPS görüyor, dolayısıyla alacağım paketler de 100'lük paketler olacak.
85Mbps ise altyapın Superonline Fiber değil. Telekom VDSL bağlantı türü. Bu durumda TurkNet denemekte fayda var. Nitekim VDSL bağlantı türünü destekleyen altyapın olduğu için her ihtimal ile fiziksel olarak Telekom altyapısını kullanacaksın. Fakat ping konusunda sağlayıcıdan sağlayıcıya fark yaşayabilirsin, fiziksel altyapın Telekoma ait olsa bile. Bu durumda TurkNet dene. Beğenmezsen farklı sağlayıcılara yönelirsin. Şahsen benim için Millenicom daha iyi oldu.

85Mbps ise altyapın Superonline Fiber değil. Telekom VDSL bağlantı türü. Bu durumda TurkNet denemekte fayda var. Nitekim VDSL bağlantı türünü destekleyen altyapın olduğu için her ihtimal ile fiziksel olarak Telekom altyapısını kullanacaksın. Fakat ping konusunda sağlayıcıdan sağlayıcıya fark yaşayabilirsin, fiziksel altyapın Telekoma ait olsa bile. Bu durumda TurkNet dene. Beğenmezsen farklı sağlayıcılara yönelirsin. Şahsen benim için Millenicom daha iyi oldu.
Apartmanın altyapısında Superonline Fiber var, boy boy afişler de var hocam. Altyapım 85Mbps diye Fiber olmuş olmuyor mu hocam? Neye fiber diyebiliriz o zaman? Bu arada yanıtınız için de teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı