TurkNet vs. VodefoneNet vs. TTNET

Grimfrost

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Son düzenleyen: Moderatör:
Lütfen bütçenizi ve interneti ne kadar sıklıkla veya ne amaçla kullandığınızı yazabilir misiniz ona göre paket seçmek daha uygun olacaktır. Çünkü aynı kampanya olsa bile hızlar ve ADK' lar değişebiliyor.

4 yıl TTnet kullanmış biri olarak söylüyorum, TTnet e bulaşma. Sakın bulaşma. 4 aydır TTnet ten Superonline a geçtim. Superonline ı tavsiye ederim. Turknet in de fena olmadığını duydum. Fakat kullanmadım. Vodafone hakkında bir bilgim yok. Fakat Superonline tavsiye edebilirim.

Fiber mevcutsa oturduğunuz yere, superonline. Aksi halde ttnet. Şunu artık aşmak lazım ttnet berbat olabilir ama elimizdeki bu... Diğer bütün internet sağlayıcıları onun altyapısını kullanıyor zaten. Bundan sonrası sadece müşteri hizmetleri seçmek gibi geliyor bana. Umarım fiber vardır ikilemde kalmazsınız. Ha şöyle bir şey var; ttnet haricinde, eğer oturduğunuz yerdeki uydunet iyi ise (herkes mutlu kalamıyor) bunu komşulara sorarak öğrenebilirsiniz sanırım sadece. İşte o vakit direk uydunet alın. Bu işler sizin apartmanın tesisatının yeniliğine, santral yakınlığına da bakıyor diye biliyorum. Komşuları ve bunları araştırmadan almayın.

Öncelikle bütçe zaten belirtilmiş durumda, 50 Tl. Belki biraz daha fazla.
Ben 10 sene TTnet kullandım pek bir sıkıntı yoktu. Biraz da kısmet meselesi. Adsl firmalarının TTnet altyapısını kullandığını biliyorum ve araya firma sokmak mantıklı gelmiyor. Ayrıca TTnet'in taahhüt süresi daha az, bu çok işime gelir.
Uydunet veya Fiber Altyapısı yok araştırdım. Olsa konu açmama gerek kalmazdı.

Son düzenleme:
8 MB TTnet ADSL kullanıyordum. Hem Youtube dan 720p video izlemek işkence oluyordu, hem de fiyat 50 TL den zamanla 55, 60, 72, 75, 86, derken taahhüt bitti ve 90 lira oldu. Sözde 50 lira olan fatura, artarak geldi. Şu anda Superonline ADSL 8 MB kullanıyorum. Youtubedan 1080p videoları rahat rahat izleyebiliyorum. TTnet ile aralarında kalite, hizmet, stabilite farkı var. Ping süresi de ortalama 90 dan 70 e düştü. (ETS 2, LoL) Stabiliteden kastım internet hızım gün içinde yavaşlamıyor. Ve altyapı aynı altyapı. Ne olursa olsun, TTnet e bulaşmayın.

8 MB TTnet ADSL kullanıyordum. Hem Youtube dan 720p video izlemek işkence oluyordu, hem de fiyat 50 TL den zamanla 55, 60, 72, 75, 86, derken taahhüt bitti ve 90 lira oldu. Sözde 50 lira olan fatura, artarak geldi. Şu anda Superonline ADSL 8 MB kullanıyorum. Youtubedan 1080p videoları rahat rahat izleyebiliyorum. TTnet ile aralarında kalite, hizmet, stabilite farkı var. Ping süresi de ortalama 90 dan 70 e düştü. (ETS 2, LoL) Stabiliteden kastım internet hızım gün içinde yavaşlamıyor. Ve altyapı aynı altyapı. Ne olursa olsun, TTnet e bulaşmayın.

Ttnet kullanıyorum League of Legends pingim 52. Arkadaşında dediği gibi kısmet meselesi. Faturada dediğiniz gibi bir sorun da yaşamadım.

Yanlış Bilgilendirme

Ttnet'te bunun olmasının sebebi korsan oyun indirme önlemi ya da bahanesi. TTNET korsan oyun kullanımını azaltmak için tarifenizin hızının sadece 10'da 1 ini kullanabiliyorsunuz.

Misal benim internet hızım 24 Mbps. Yani fibernet ama oyun indirdiğimde indirme hızı 2,4 Mbps. Yani diğer şirketlerden almak daha mantıklı. Ben fibernet kullanıcısı olduğum için Ttnet roket kampanyasını ayda 1 kere kullanabiliyorum. Yani hızım 100 Mbps'ye çıkıyor fakat indirme yaptırdığımda sadece en fazla 10 Mbps oluyor. Yani alıcaksanız süperonline'ı arkadaşlarım çok met ediyor. Bence ttnet dışında her yerden alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için. Muhtemelen Superonline alacağım, belki birkaç lira daha fazla vereceğim ama iyi bir hizmet alacağımı umuyorum.

Ben kendim bizzat VodafoneNet kullanıyorum ve gayet memnunum. Ping sorunu ben Wi-Fi ile bağlandığımdan dolayı başka birisi ya da modeme uzak bir yerdeyse ping sorunu çıkartabiliyor. Ama bulunduğun yer modeme ne kadar yakınsa o kadar rahat oynarsın ve de senden başka Wi-Fi ile bağlanan yoksa hiç bir sorun çıkmıyor. AKK geçmediğim zaman 8-9 Mbps sabit alıyorum. AKK geçtiğimde 3-2 Mbps arası değişebiliyor. AKK geçmediğinde indirme hızın 1 MB/saniye, AKK geçtiğinde 350 KB/saniye oluyor. Son olarak da eğer evde modemin yoksa senden ayda faturaya +3 TL yansıtıyorlar. Modem sizde kalıyor taahhüt bitince. Başka sorun varsa alıntılaman veya adımı etiketlemen yeterli.

bknz: @Bi Arkadaşa Bakıcaktım

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı