TurkNet'e geçilir mi?

Rica ederim özür dilenecek bir durum yok. Zaten burada birbirimize yardımcı olmak için varız.

Sabit fiyatlı baya iyi duruyor. Ama denemek istiyorsanız da bu tercihe sizin karar vermeniz gerekiyor. Emin değilim ama bildiğim kadarıyla 12 aylık tarifede iptal etseniz bile paranız iade ediliyor. Bunu öğrenirseniz eğer belki o şekilde yaptırabilirsiniz.

Ben olsam direk geçerdim açıkçası deneme bile yapmazdım. Ki zamanında superonline'dan ADSL turknete geçmiştim. Bölgeme göre bazen sıkıntı çıkmasının sebebi Turk telekom altyapısından kaynaklıydı. Şu an ise 3 senedir fiber kullanıyorum ve çok memnunum.

Ama kafanız daha rahat edecekse tabi deneme yapmak istiyorsanız bu tercih sizin. Sonuçta o süre içinde ekstra para vermiş olacaksınız. O şekil 2 operatörü kullanabiliyor musunuz ondan da emin değilim.

Bu yüzden direk geçiş yapmak bence daha mantıklı. Gerekirse sonra iptal edip belki kabloya geçersiniz.

Fiber var değil mi Mbps dediğinize göre. Gigafiber varsa belki çok daha iyi olabilir.

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Şu an bulunduğum bölgede fiber altyapı yok, sadece VDSL hizmeti mevcut. Superonline iptal işleminden sonra TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum ve 12 aylık peşin ödeme ile sabit fiyat avantajından faydalanmak istiyorum. Kullanmadığım ayların iade edileceğini öğrendim, bu da bana güven veriyor.

Benim de tercihim direk geçiş yapmaktan yana olacak, çünkü uzun vadede sabit fiyat bana avantaj sağlayacaktır. Denemek yerine, bu şekilde daha rahat olur gibi hissediyorum. Fiber altyapı olmadığı için VDSL ile geçiş yapacağım. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

VDSL telefon altyapısını kullanıyor. O zaman en fazla 100 Mbps diyor olmalılar. Kontrol ettirebildiniz mi en fazla ne kadar hız alınıyor o bölgede. Eskiden kullandığım VDSL'e göre Fiber olsa sanki daha sorunsuz gibi geliyor bana. Telefon altyapısında sorun çıkma ihtimali daha fazla oluyor diye düşünüyorum. Altyapı da Turk Telekoma ait. Kablonet tecrübem olmadı. O yüzden bir şey diyemiyorum.

Telefon altyapısı yerine kablo acaba daha mı iyi olur?

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Bulunduğum bölgede fiber altyapı olmadığını öğrendim, sadece VDSL hizmeti mevcut. Bu yüzden, 100 Mbps hız ve 20 Mbps upload vaat eden interneti kullanmak için geçiş yapmayı düşünüyorum.

Türksat'ın Kablonet altyapısının apartmanda kendi kutusu olduğu için bazı avantajları olabilir. Ancak, Türksat'ın kullandığı modemlerin Wi-Fi kapsama alanı ile ilgili birçok olumsuz yorum gördüm. Ayrıca, bu tarifede 24 ay taahhüt veriliyor ve fiyatlar TurkNet ile karşılaştırıldığında aynı seviyede kalıyor.

TurkNet'in sunduğu sabit fiyat avantajı oldukça cazip. Ayrıca, müşteri hizmetleri ve hız konusunda genellikle olumlu yorumlar aldım. Şu an için TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum, çünkü sabit fiyatla uzun vadede daha stabil bir internet kullanmak benim için önemli.

Ancak, apartmandaki diğer kullanıcıların Türksat'ı kullanmaya devam etmesi, bana karışık bir durumu işaret ediyor. Bu yüzden, sizce VDSL üzerinden geçiş yapmak mantıklı mı, yoksa Türksat'ın altyapısını devam ettirmek mi daha doğru olur?

Rica ederim. Açıkçası daha önce VDSL kullandım ve bazı sıkıntılar yaşamıştım. Her yerde olacak diye bir kaide yok tabi ki. Sıkıntılar yaşanır mı o konuda bir şey diyemiyorum. Bu yüzden çevreden kontrol edilebilirse bu çok iyi olurdu.

Fiyat iyi ve hizmet konusunda sıkıntı olmaz sanıyorum ama altyapı telefon hattı olunca bazen sorun olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Şu an Superonline VDSL'mi kullanıyorsunuz yoksa Kablonet mi kullanıyorsunuz? Kablonet kullanıyorsanız ve sorun yoksa ondan devam edin derim ben. Ama fiyat olarak mecbur hissediyorsanız yapacak bir şey zaten yok.

Sanırım Türksat kablonet kullanıyorsunuz. Memnun musunuz? Memnunsanız aynen devam edin derim. Fiber olsaydı Türknet diyebilirdim ki zaten başta öyle sanıp Türknet dedim.

Yine de VDSL size yetebilir ve fazla sıkıntı yaşanmazsa eğer fiyat avantajı ile ama türksat da 24 ay sabit fiyat sunmuyor mu?

Merhaba, şu an Superonline VDSL kullanıyorum. Ancak Superonline'dan TürkNet'e geçiş için başvuru yaptım.
Superonline fahiş fiyatlarla hizmet verdiği için,
Çağrı merkezi ile konuştuktan sonra, Türksat altyapısının 100 Mbps hız sunduğu bilgisini aldım. Fakat, abim Türksat Kabonet'te çalıştığı için, birçok sorun ve problemle bizzat karşılaştığını ve Wi-Fi modem problemleri gibi şikayetlerin olduğunu belirtti.

TürkNet'in avantajları ise oldukça cazip. Superonline'da da bakır kablo üzerinden VDSL kullanıyorum, dolayısıyla ufak tefek sorunlarla karşılaştım, ancak yılda yalnızca bir iki kez sorun yaşadım. Bu sebeple, TürkNet’e geçişin bana daha uygun olacağını düşünüyorum. Kablonet altyapısındaki modem sorunları nedeniyle, TürkNet’in daha stabil bir hizmet sunacağına inanıyorum.

Yine de önerilerinizi dikkate alarak en iyi kararı vermek istiyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.

Rica ederim. Evet madem VDSL altyapısını kullanıp memnun kaldınız. Türknete geçmekte bir sakınca görmüyorum o zaman. Zaten aynı telefon altyapısıyla VDSL veriyorlar diye biliyorum.

Zaten deneyimlerinizi siz yaşamışsınız ve yaşayanlardan bilgi almışsınız. Hayırlı olsun şimdiden.

Türknet ne kadar hız verebiliyor ama onu da öğrenirsin iyi olabilir. Çünkü VDSL için en fazla 100 Mbps diyor olmalılar. Ne kadarını verebiliyor oradaki altyapı.

Superonline ne kadar hız veriyordu? Türknette gerçi hattın limiti kadar öyle bir sınırlama koymuyorlar. Kota da yok.

Hocam sabah saatlerinde başvuru yapmıştım lakin şöyle bir sorun ben giga fiber talep formu doldurup indirim kodunu müşteri hizmetlerine ilettim hem 3 ay %50 + %25 engelli indirimi olarak başvuru yaptım ya
Modem kurulumu vs. İstemedim.
Modemim var dedim)
Bu süreçte sabit tarifeye geçişim olur mu?

Olur diye tahmin ediyorum. Olmazsa zaten size bildirirler. Sabit tarife derken 12 aylık için ise onun için ekstra başvuru gerekiyor sanırım.

Bir de arkadaşını getir kampanyası vardı. Ondan da faydalanabiliyorsanız faydalanın derim. Daha sonra da yapılabiliyor diye biliyorum. Benim zamanımda öyleydi yani. Değişmediyse yine de süreç içinde sonradan onlara yazıp bilgi alabilirsiniz.

Hocam eğer ki sizin halihazırda abonelik var ise ve ekstradan ayrı bir başvuru yapacaksam ise ve 3 ay %50 indirim dahil edilmeyecekse zaten sizin eğer davet kodunuz varsa paylaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…