Rica ederim özür dilenecek bir durum yok. Zaten burada birbirimize yardımcı olmak için varız.Kusura bakmayın hep alıntı yaparak rahatsız ediyor gözükebilirim fakat şimdiden özürlerimi iletiyorum.
TurkNet'e geçiş aşamasındayım, ama biraz tedirginim. İlk 3 ay için %50 giga fiber talep formu indirimli ve ayrıca %25 engelli indirimi de geçerli. Sabit fiyatlı tarifede ise 12 ay boyunca 353₺ olacak.
Bir taraftan deneme süresi olması avantaj sağlasa da, denemek için birkaç ay geçiş yaparak hizmeti test etmek, daha sonra karar vermek gibi bir yol izlemeyi düşünüyorum. Öte yandan TurkNet'in cayma bedeli karşılama avantajı da güzel bir seçenek. Yani, geçiş yapmadan önce ilk birkaç ayı deneyip, hizmeti ne kadar stabil bulduğuma göre karar vermek istiyorum.
Sence nasıl bir yaklaşım izlemeliyim?
Sabit fiyatlı baya iyi duruyor. Ama denemek istiyorsanız da bu tercihe sizin karar vermeniz gerekiyor. Emin değilim ama bildiğim kadarıyla 12 aylık tarifede iptal etseniz bile paranız iade ediliyor. Bunu öğrenirseniz eğer belki o şekilde yaptırabilirsiniz.
Ben olsam direk geçerdim açıkçası deneme bile yapmazdım. Ki zamanında superonline'dan ADSL turknete geçmiştim. Bölgeme göre bazen sıkıntı çıkmasının sebebi Turk telekom altyapısından kaynaklıydı. Şu an ise 3 senedir fiber kullanıyorum ve çok memnunum.
Ama kafanız daha rahat edecekse tabi deneme yapmak istiyorsanız bu tercih sizin. Sonuçta o süre içinde ekstra para vermiş olacaksınız. O şekil 2 operatörü kullanabiliyor musunuz ondan da emin değilim.
Bu yüzden direk geçiş yapmak bence daha mantıklı. Gerekirse sonra iptal edip belki kabloya geçersiniz.
Fiber var değil mi Mbps dediğinize göre. Gigafiber varsa belki çok daha iyi olabilir.